Deze pizzabodem is koolhydraatarm, graanvrij, glutenvrij, notenvrij en gemaakt met slechts 3 ingrediënten!
Weinig tijd en toch zin in pizza? Geen bodems meer in de diepvries?
Je hebt geen enkel excuus om er ook maar aan te denken om een kant en klare pizza bodem vol met koolhydraten en andere ongewenste ingrediënten te kopen.
Je maakt hem in maximum 10 minuten gewoon in de pan.
# 1 Doe alle ingrediënten in de blender en mix
# 2 Verhit een dikke eetlepel kokosolie in een pan op hoog vuur
# 3 Giet het beslag in de pan, zet er het deksel op en draai het vuur naar medium
# 4 Bak +/- 4 minuten onder deksel
# 5 Keer om zoals een pannenkoek
# 6 Zet het deksel terug op de pan en bak +/- 3 minuten op laag vuur
Klaar!
Laat even afkoelen, beleg met je favoriete ingrediënten en bak +/- 5 minuten af in de oven (laatste 2 minuten pal onder de grill)
Ziezo, in +/- 15 minuten heb je een Keto Pizza op tafel.
Oh en het receptje voor de bodems is ook super als taco of wrap of gebruik het al ‘broodje’ voor een home made Keto pitta!
Je moet alleen een dunner laagje beslag in de pan doen, dus met het recept voor de bodem maak je 2 wraps of pittabroodjes.
Keto taco pizza met zeevruchten
Ingrediënten
Voor de korst
- 2 eieren
- 2 eiwitten
- 2 el kokosmeel
- optioneel kruiden zoals oregano, tijm, look, ...
- 1 el kokosolie (om te in bakken)
Toppings
- 60 ml arrabbiata met ansjovis (De Nieuwe band)
- of pastasaus Demeter met tonijn en olijven (of naar keuze)
- 150 gram zeevruchten (inktvisringen, mosseltjes, ...)
- 80 gram geraspte mozzarella (of andere)
- 1/2 tlp marjolein
- 1/8 tlp lookpoeder
- 1/8 tlp uipoeder
- 1/4 tlp citroentijm (optioneel)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C
Maak de bodem
- Doe de eieren, eiwitten, kokosmeel en kruiden naar keuze in de blender
- Verhit een eetlepel kokosolie in de pan
- Giet het mengsel in de pan en zet een deksel op de pan en draai het vuur lager.Het deeg zal grote luchtbellen vormen, dat is normaal.
- Laat ongeveer 3 à 4 minuten bakken, haal het deksel van de pan en keer de bodem om.
- Zet het deksel terug op de pan en laat langs deze zijde nog 2 à 3 minuten bakkenZet de pan van het vuur
De pizza beleggen
- Strijk de saus over de bodem
- Beleg met de zeevruchten en strooi er de kruiden en de geraspte kaas over
- Schuif in de voorverwarmde oven en zet die dan pas op grillenBak af in +/- 5 minuten
- Haal uit de oven en snijd in punten, smakelijk!