Keto Swiss Meringue Aardbei Botercrème

Keto brownie cupcakes - koolhydraatarme cupcake brownies met suikervrije meringue aardbei botercrème
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Suikervrije Meringue Aardbei Botercrème

Perfect als frosting voor je cupcake of afwerking van je keto taart.

Deze Swiss Meringue botercrème met aardbei is een variatie op de basis Keto Swiss Meringue botercrème

Het vraagt iets meer techniek om hem te maken dan de traditionele Keto Crème au Beurre, maar laat dat je vooral niet afschrikken.

Bovendien kan je er alle kanten mee uit.

Hier gebruikte ik de Keto aardbei confituur, maar je kan ook de Keto abrikozen confituur of Koolhydraatarme Krieken confituur gebruiken.

Je kan uiteraard ook gekochte confituur gebruiken, zoals die van Simply Keto bvb.

Of je kan hem ook gewoon een leuk kleurtje geven door er bijvoorbeeld wat gedroogd vruchtenpoeder of andere natuurlijke kleurstof aan toe te voegen.

Uiteraard is deze botercrème ook suikervrij.

Ik gebruikte net zoals bij de Keto Vanille Swiss Meringue botercrème, een combinatie van erythritol in kristalvorm en Sukrin Icing. Deze laatste is een combinatie van erythritol en een beetje stevia, maar dan in poedervorm.

Zo maak je deze heerlijke Swiss Meringue botercrème

Anders dan bij het recept voor de Basis Keto Crème au Beurre of de Keto Mokka en Chocolade Crème au Beurre, gebruik je bij een Swiss Meringue botercrème eiwitten in plaats van eidooiers of hele eieren.

Je start met het basisrecept van de Keto Swiss Meringue botercrème

Hiervoor verwarm je de eiwitten met de zoetstof onder voortduren kloppen au-bain-marie tot een temperatuur van +/- 70°C.

meringue botercrème eiwitten kloppenIk gebruikte een conische (saus)pan. Zo voorkom je dat het eiwitten in de randjes op de bodem zou stollen.

Je kan ook de kom van je keukenmachine gebruiken om in de bain-marie te plaatsen, maar dan moet je nadien veel langer kloppen tot het eiwit voldoende is afgekoeld alvorens je de andere ingrediënten en de boter toevoegt.

Het is belangrijk om de temperatuur van de eiwitten goed in het oog te houden. Nadien is er eigenlijk niet veel meer aan.

Je doet ze in de kom van de keukenmixer en klopt ze verder op tot ze afgekoeld zijn.

Op dit moment kan je ook de confituur of andere smaakjes toevoegen.

Keto aardbeien confituur zevenIk raad je aan om de confituur even door een zeefje te doen zodat er geen harde stukjes of kleine pitjes of zaadjes in de zachte botercrème zitten.

Probeer het eens en decoreer er je keto cupcakes, taart of cake mee.

Ik gebruikte deze Swiss Meringue aardbei botercrème ook als frosting voor de Keto Brownie Cupcakes.

Keto brownie cupcakes met meringue aardbei botercrème

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.




Keto Swiss Meringue Aardbei botercrème

Print recept Pin recept
bakken, Dessert
porties 1 recept (+/- 365 ml)
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 eiwitten (+/- 120 gram)
  • 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 3 el Keto aardbei confituur (gezeefd (of andere suikervrije keto confituur))
  • 40 gram Sukrin erythritol (vanille)
  • 30 gram Sukrin Icing
  • 1 tlp vanille extract
  • snuifje zout

Bereiding

Maak de meringue
  • Doe de eiwitten met de zoetstof in een (conische) pan en plaats de pan in een ruimte pot met een bodempje borrelend (niet kokend) water
  • Klop de eiwitten luchtig tot alles zoetstof mooi gesmolten is en je meringue mengsel een temperatuur van 70°C bereikt. (gebruik hiervoor bij voorkeur een instant keukenthermometer)
  • Haal de pan uit de bain marie en giet in de kom van je standmixer of indien je met een handmixer werkt, in een andere ruimte pot
  • Zet de mixer aan en klop de eiwitten op middelhoge tot hoge snelheid (afhankelijk van je toestel) tot de meringue mix is afgekoeld en de kom niet meer heet aanvoelt (+/- 5 min)
    Je kan ook de kom van je standmixer gebruiken om in de bain-marie te plaatsen, maar dan moet je veel langer kloppen vooraleer het mengsel voldoende afgekoeld is (+/- 10min)
  • Terwijl de mixer aan het kloppen is, zeef je de aarbei of andere confituur
  • Voeg lepel per lepel bij de meringue en klop verder door tot de meringue op kamertemperatuur is
  • Voeg vervolgens de blokjes zachte boter (die eveneens op kamertemperatuur is) één voor één bij terwijl je blijft kloppen
  • Wanneer alle boter is toegevoegd, klop je nog even goed door tot een heerlijke zachte botercrème
    Perfect voor de afwerking van je cake of taart of als frosting voor je cupcakes

Notities

Deze botercrème kan je makkelijk een week bewaren in de koelkast, maar je kan hem ook invriezen.
Je kan aardbei of andere bessen confituur gebruiken en je kan je smaakjes eventueel ook toevoegen nadat je alle boter hebt toegevoegd. Klop dan wel nog even goed door zodat alles mooi gemengd is.
voor dit recept zijn de totale KH 77,8 waarvan 68,9 g erythritol (95% gerekend)
Voedingswaarde voor het hele recept Swiss Meringue Vanille Botercrème
Totale KH - suikeralcohol : 8,9 g / eiwitten : 14,3 g / vetten : 101,8 g
Nutrition Facts
Keto Swiss Meringue Aardbei botercrème
Amount Per Serving (1 recept)
Calories 979.6 Calories from Fat 919
% Daily Value*
Fat 102.1g157%
Saturated Fat 64.7g404%
Trans Fat 4.6g
Polyunsaturated Fat 0.5g
Monounsaturated Fat 0.5g
Cholesterol 269.3mg90%
Sodium 1092.8mg48%
Potassium 311.6mg9%
Total Carbs 77.8g26%
Fiber 1.3g5%
Sugar 4g4%
Protein 14.8g30%
Vitamin A 3130.6IU63%
Vitamin C 32.5mg39%
Calcium 47.5mg5%
Iron 0.6mg3%
Sugar alcohol 68.9g
Net Carbs 7.6g
Total Carbs - sugaralcohol 8.9g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top