Suikervrije Meringue Aardbei Botercrème
Perfect als frosting voor je cupcake of afwerking van je keto taart.
Deze Swiss Meringue botercrème met aardbei is een variatie op de basis Keto Swiss Meringue botercrème
Het vraagt iets meer techniek om hem te maken dan de traditionele Keto Crème au Beurre, maar laat dat je vooral niet afschrikken.
Bovendien kan je er alle kanten mee uit.
Hier gebruikte ik de Keto aardbei confituur, maar je kan ook de Keto abrikozen confituur of Koolhydraatarme Krieken confituur gebruiken.
Je kan uiteraard ook gekochte confituur gebruiken, zoals die van Simply Keto bvb.
Of je kan hem ook gewoon een leuk kleurtje geven door er bijvoorbeeld wat gedroogd vruchtenpoeder of andere natuurlijke kleurstof aan toe te voegen.
Uiteraard is deze botercrème ook suikervrij.
Ik gebruikte net zoals bij de Keto Vanille Swiss Meringue botercrème, een combinatie van erythritol in kristalvorm en Sukrin Icing. Deze laatste is een combinatie van erythritol en een beetje stevia, maar dan in poedervorm.
Zo maak je deze heerlijke Swiss Meringue botercrème
Anders dan bij het recept voor de Basis Keto Crème au Beurre of de Keto Mokka en Chocolade Crème au Beurre, gebruik je bij een Swiss Meringue botercrème eiwitten in plaats van eidooiers of hele eieren.
Je start met het basisrecept van de Keto Swiss Meringue botercrème
Hiervoor verwarm je de eiwitten met de zoetstof onder voortduren kloppen au-bain-marie tot een temperatuur van +/- 70°C.
Ik gebruikte een conische (saus)pan. Zo voorkom je dat het eiwitten in de randjes op de bodem zou stollen.
Je kan ook de kom van je keukenmachine gebruiken om in de bain-marie te plaatsen, maar dan moet je nadien veel langer kloppen tot het eiwit voldoende is afgekoeld alvorens je de andere ingrediënten en de boter toevoegt.
Het is belangrijk om de temperatuur van de eiwitten goed in het oog te houden. Nadien is er eigenlijk niet veel meer aan.
Je doet ze in de kom van de keukenmixer en klopt ze verder op tot ze afgekoeld zijn.
Op dit moment kan je ook de confituur of andere smaakjes toevoegen.
Ik raad je aan om de confituur even door een zeefje te doen zodat er geen harde stukjes of kleine pitjes of zaadjes in de zachte botercrème zitten.
Probeer het eens en decoreer er je keto cupcakes, taart of cake mee.
Ik gebruikte deze Swiss Meringue aardbei botercrème ook als frosting voor de Keto Brownie Cupcakes.

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Keto Swiss Meringue Aardbei botercrème
materiaal
- conische pan of andere pot die je au-bain-marie kan verwarmen
- keukenmachine met kloppers / of handmixer met kloppers
- keukenthermometer / instant
- zeef
Ingrediënten
- 4 eiwitten (+/- 120 gram)
- 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 3 el Keto aardbei confituur (gezeefd (of andere suikervrije keto confituur))
- 40 gram Sukrin erythritol (vanille)
- 30 gram Sukrin Icing
- 1 tlp vanille extract
- snuifje zout
Bereiding
Maak de meringue
- Doe de eiwitten met de zoetstof in een (conische) pan en plaats de pan in een ruimte pot met een bodempje borrelend (niet kokend) water
- Klop de eiwitten luchtig tot alles zoetstof mooi gesmolten is en je meringue mengsel een temperatuur van 70°C bereikt. (gebruik hiervoor bij voorkeur een instant keukenthermometer)
- Haal de pan uit de bain marie en giet in de kom van je standmixer of indien je met een handmixer werkt, in een andere ruimte pot
- Zet de mixer aan en klop de eiwitten op middelhoge tot hoge snelheid (afhankelijk van je toestel) tot de meringue mix is afgekoeld en de kom niet meer heet aanvoelt (+/- 5 min)Je kan ook de kom van je standmixer gebruiken om in de bain-marie te plaatsen, maar dan moet je veel langer kloppen vooraleer het mengsel voldoende afgekoeld is (+/- 10min)
- Terwijl de mixer aan het kloppen is, zeef je de aarbei of andere confituur
- Voeg lepel per lepel bij de meringue en klop verder door tot de meringue op kamertemperatuur is
- Voeg vervolgens de blokjes zachte boter (die eveneens op kamertemperatuur is) één voor één bij terwijl je blijft kloppen
- Wanneer alle boter is toegevoegd, klop je nog even goed door tot een heerlijke zachte botercrème Perfect voor de afwerking van je cake of taart of als frosting voor je cupcakes