Keto Botercrème
Koolhydraatarme en Suikervrije Crème au Beurre.
De perfecte afwerking voor je Keto dessert, taart, cake of muffins.
Dit is een basisrecept dat ik al jaren gebruik.
Geen moeilijke of ingewikkelde toestanden, gewoon alle ingrediënten in de juiste volgorde de mixer in en klaar!
Botercrème (crème au beurre) is een zachte, smeuïge crème gemaakt van boter en suiker.
Uiteraard gebruik ik in dit recept geen suiker, maar erythritol.
Om een gladde crème zonder korreltjes te bekomen, gebruik je best poedersuiker.
Ik gebruik hiervoor Sukrin Icing (vroeger Sukrin Melis), dat is erythritol in poedervorm waar een beetje Stevia aan toegevoegd is.
Als je gewone erythritol in poedervorm gebruikt, dan voeg je best wat meer toe want erythritol heeft maar 70% van de zoetkracht van suiker. Of je kan er enkele druppels vloeibare Stevia aan toevoegen ook.
Er zijn verschillende recepten om Crème au Beurre te maken.
In de meeste, traditionele recepten maak je eerst een suikersiroop. Sommige voegen er eieren aan toe, soms hele eieren, soms alleen dooiers, soms alleen eiwitten.
In het ene recept moet je de ruban (eidooier opgeklopt met suiker) eerst verwarmen zoals je voor een pudding zou doen, in het andere dan weer niet.
Ik verwarm ze niet, maar gebruik wel de beste kwaliteit biologische eitjes en ik was altijd de eitjes goed af. Zeker als je ze rauw wil verwerken is dat echt aan te raden.
Je kan ze ook eerst pasteuriseren of gepasteuriseerde eitjes kopen, dan ben je natuurlijk zeker.
Of je nu gepasteuriseerde eitjes gebruikt of niet, het recept en vooral de smaak blijft hetzelfde.
En die smaak is gewoonweg heerlijk!
Probeer dit basisrecept eens uit en experimenteer verschillende smaken.
Hou je van mokka flavor?
Probeer dan eens de Keto Mokka Crème au Beurre.
Of ben je een echte chocoholic?
Probeer dan zeker de Keto Mokka & Chocolade Crème au Beurre.
In het receptje voor de Keto Mokka Pudding gebruikte ik beide voor de afwerking.
Dus als je zowel van koffie als van chocolade houdt, dan moet je zeker de Keto Mokka Pudding met Duo van Crème au Beurre proberen. 😉

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Keto basis Crème au beurre - Botercrème
materiaal
- keukenrobot - mixer
Ingrediënten
- 300 gram roomboter (op kamertemperatuur in blokjes)
- 3 eidooiers
- 50 gram mascarpone
- 150 gram Sukrin Icing (of andere erythritol in poedervorm + 5 druppels stevia vloeibaar)
- 1/2 tlp vanille extract
Bereiding
- Doe de eidooiers met de zoetstof, vanille extract en de mascarpone in de keukenmachine en klop op hoge stand tot een luchtige massa (tot alle zoetstof goed is opgenomen)
- Zet op een lagere mixstand en voeg beetje bij beetje de stukjes boter (op kamertemperatuur) toe
- Zet de mixer weer op hoog en laat kloppen tot je een smeuïge massa krijgt
- Schep over in een potje of doe in een spuitzak en werk er je Keto dessert, taart, cake of ander gebak mee af
- Bewaren kan tot 3 maand in een luchtdichte doos in de vriezerVoor gebruik haal je hem minimum een dagje op voorhand uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast