Keto spieringkotelet gevuld met peper-champignon roomkaas en witte asperge

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Koolhydraatarm receptje met heerlijke gepeperde roomkaas en champignonvulling.

Dit recept is voor 4 à 6 personen, afhankelijk van je macro’s en persoonlijke doelen. (en je honger 😉 )

Je kan een stuk spieringgebraad of een stuk lage rib gebraad gebruiken, maar het beetje meer vet in spieringgebraad zorgt voor meer smaak!

Super lekker met gegrilde witte asperges en verder heb je niets nodig.

Volledig klaargemaakt in de oven, dus geen pannen vuilmaken en niet veel moeite om het te maken.

Het enige wat een beetje moeite vraagt, is het mooi in flappen snijden van het vlees.

Je kan het natuurlijk ook altijd aan je slager vragen.

Heb je nog wat over, bewaar het voor je lunch van morgen! Heerlijk in stukjes gesneden door een lekkere salade.

 




Keto gevulde varkensspiering met peper en champignons roomkaas en gegrilde witte asperges

Print recept Pin recept
diner, hoofdgerecht
porties 6 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

Voor de vulling
  • 150 gram roomkaas (geen magere)
  • 2 el volle room
  • 200 gram champignons (gewone)
  • 2 tlp gemalen zwarte peper van de molen of gebroken steak peper
Voor het varkensvlees
  • 800 gram spieringgebraad (of varkensgebraad van de lage rib)
  • grof zeezout
  • 2 el smout (reuzel of ghee of kokosolie)
Voor de asperges
  • 12 grote witte asperges
  • 1/2 tlp tijm
  • zout en peper
  • 50 ml bouillon (of water)
  • 2 el ghee

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
Maak de vulling
  • Snijd de champignons in kleine blokjes (+/- 0,5 cm)
  • Meng de roomkaas, room en peper met de champignons
Voor het vlees
  • Snijd het spieringgebraad in 4 dikke sneden (of vraag je slager om dit te doen)
  • Maak een insnede in het midden van vlees en snijd eerst een flap naar links en dan een flap naar rechts
  • Vul het vlees met 1/4 van de roomkaas en champignonvulling en klap de flappen dicht
  • Herhaal met de andere
  • Smeer een bakplaat in met de smout en leg er de stukken vlees op
  • Schuif in het midden van de oven en bak +/- 20 à 25 minuten, afhankelijk van de dikte van het vlees
Voor de asperges
  • Schil de asperges en breek de harde uiteinden af
  • Snijd in stukjes van ongeveer 4 cm lengte
  • Doe ze in een ovenschaal met de ghee en kruid met peper, zout en tijm
  • Dek af en schuif ze onderaan bij in de oven
Grillen
  • Controleer het vlees na de aangegeven baktijd en zet vervolgens de ovengrill aan
  • Grill +/- 5 minuten tot de roomkaas bruin begint te kleuren
  • Haal uit de oven, dek af en laat even rusten
  • Zet nu ovenschaal met de asperges onafgedekt, hoger in de oven en grill ze +/- 2 minuten
  • Haal uit de oven en serveer met het vlees

Notities

Dit recept is ruim voldoende voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van je persoonlijke macro's en doelen
 
Nutrition Facts
Keto gevulde varkensspiering met peper en champignons roomkaas en gegrilde witte asperges
Amount Per Serving (1 persoon)
Calories 271 Calories from Fat 126
% Daily Value*
Fat 14g22%
Saturated Fat 7g44%
Cholesterol 110mg37%
Sodium 185mg8%
Potassium 645mg18%
Total Carbs 2g1%
Fiber 1g4%
Sugar 2g2%
Protein 33g66%
Vitamin A 350IU7%
Vitamin C 0.7mg1%
Calcium 34mg3%
Iron 1.6mg9%
Net Carbs 1g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Laat een bericht achter

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top