Keto Spek en Uienkonfijt

Keto en low-carb spek en uienkonfijt - confituur
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Huisgemaakt Spek en Uienkonfijt

Suikervrij uienkonfijt is makkelijk te maken, maar bevat wel redelijk wat koollhydraten. Door het te combineren met spek, maak je er meteen een meer ketovriendelijke versie van.

Heerlijk als aperitief of snack met een stukje knabbelspek, maar ook lekker bij paté of bij de Terrine van Ganzenlever / Foie Gras mi-cuit

Ik gebruik voor uienkonfijt, uiensaus, marmelade of hoe je het ook wil noemen nooit suiker of andere zoetstof. Dat is echt helemaal niet nodig. Je hebt gewoon geduld nodig.

ui en spek konfijtUi bevat van zichzelf al redelijk wat koolhydraten en dus suiker.
Als je de ui traag gaart, worden deze suikers als het ware gekarameliseerd en heb je dus vanzelf de zoete smaak.

Het toevoegen van een beetje appelciderazijn of wijnazijn en een beetje bouillon, zorgen mee voor de heerlijk zoet-zure smaak van deze lekkernij.

Omdat dit receptje gemaakt is om te passen bij het feestelijk aperitief bordje van Keto Toast en glaasje Foie Gras mi-cuit , heb ik er wel een beetje dezelfde ingrediënten in verwerkt.

Wie mij kent weet dat dit zo’n trekje van me is 😉

Alles moet passen en op mekaar afgestemd zijn, anders klopt het totaalplaatje niet.

Ik gebruikte in dit recept dus een scheutje cognac en ook een lepeltje balsamico azijn. Met balsamico moet je overigens ook goed uitkijken, want wat je gewoon in de supermarkt vindt is vaak een wijnazijn waar ze gewoon mout(extract), soms ook gewoon suiker en karamel aan toevoegen. Deze is goedkoper, maar bevat heel veel koolhydraten.
Echte balsamico heeft lang gerijpt en is zoveel lekkerder. Je hebt er ook maar een heel klein beetje van nodig.

Wil je liever geen cognac of balsamico gebruiken, dan kan de spek en ui marmelade van het Keto Varkenshaasje met Spek, ui marmelade gebruiken. Gewoon de champignons weglaten. 😉

En anders probeer je onderstaand recept maar eens 🙂




Keto Spek & Uienkonfijt

Print recept Pin recept
Basis, Bijgerecht
porties 20 el (300g)
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
materiaal
  • pan met deksel en bewaarbokaal

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 200 gram gerookt spek (of vers - in blokjes)
  • 1 el smout (of ghee)
  • 2 el appelciderazijn
  • 150 ml bouillon (rund of kip of varken indien je dat hebt)
  • 1 el balsamico (of rode wijnazijn)
  • 1 el cognac (of porto of rode wijn - optioneel)
  • 1/2 tlp zeezout
  • flink wat peper van de molen
  • 3 takjes verse tijm (of 1 tlp gedroogde tijm)

Bereiding

  • Pel de ui en versnipper
  • Snijd het spek in kleine blokjes
  • Smelt de vetstof in de pan en bak er de ui en het spek even in aan
  • Voeg kruiden, appelciderazijn, balsamico en cognac of porto toe en laat even kort inkoken
  • Blus met de bouillon, zet een deksel op de pan, draai het vuur lager en laat alles rustig inkoken tot de ui gekarameliseerd is (+/- 40min)
    je kan eventueel wat water toevoegen als de ui nog niet zacht genoeg, maar het vocht wel al verdampt is
  • Doe in een glazen bokaal, laat afkoelen en bewaar in de koelkast
    Heerlijk bij een stukje (wild)paté of op een keto toastje

Notities

Dit recept is goed voor +/- 20 el
voedingswaarde is voor 1 eetlepel
Nutrition Facts
Keto Spek & Uienkonfijt
Amount Per Serving (1 el)
Calories 54.1 Calories from Fat 42
% Daily Value*
Fat 4.7g7%
Saturated Fat 1.8g11%
Cholesterol 8.5mg3%
Sodium 104.1mg5%
Potassium 31.1mg1%
Total Carbs 1g0%
Fiber 0.1g0%
Sugar 0.4g0%
Protein 1.4g3%
Vitamin A 3.7IU0%
Vitamin C 0.4mg0%
Calcium 1.1mg0%
Iron 0.1mg1%
Net Carbs 0.9g
Total Carbs - sugaralcohol 1g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

keto koolhydraatarme pindakaas kaastaart glutenvrije amandel cacao taartbodem en chocolade ganache met pindanoten recept

Keto Pindakaas Kaastaart

Keto Pindakaas Kaastaart. Koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije cheesecake met pindaboter en chocolade. Klaargemaakt in de Instant Pot met optie voor de oven

Lees meer >

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top