Keto Speculoos koekjes
Graanvrije, glutenvrije, suikervrije, koolhydraatarme speculoos koekjes.
Het kan, en je maakt ze makkelijk zelf!
Je kan het deeg direct afbakken en de koekjes in een luchtdichte doos op een koele plek bewaren.
Of wat ik meestal doe is een deel van het deeg in de vriezer doen en afbakken wanneer ik er zin in heb.
Ze zijn vers gebakken uiteraard het best.
Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit of maak een rol en snijd schijfjes.
Laat ze zeker niet te lang bakken, ze worden harder tijdens het afkoelen.
De eerste keer heb ik ze te dun uitgerold en ze waren wat te hard gebakken, maar nog wel lekker.
Ik heb ze toen gebruikt in de Zelfgemaakte Keto Speculoos Pasta.
Tweede poging was beter gelukt, wat dikkere koekjes en minder hard gebakken.
Je kan ook een speculoos vorm gebruiken met allerlei leuke vormen en prints.
Wat je ook kiest, ze smaken op in elke vorm. 😉
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Keto Speculoos
Ingrediënten
- 160 gram amandelmeel
- 2 tlp psyllium husk poeder (niet de vezel)
- 1/2 tlp baksoda
- 1 tlp wijnsteenpoeder
- 1/2 tlp xanthaangom
- 1 1/2 tlp speculoos kruiden
- 1/2 tlp kaneel (of extra speculoos kruiden)
- 1/2 tlp zeezout
- 80 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 40 gram Steviala Kristal
- 40 gram Steviala erythritol bronze
- 1 large ei
- 1 eiwit (losgeklopt) (om de koekjes te bestrijken)
Bereiding
Deeg maken
- Meng alle droge ingrediënten, met uitzondering van de zoetstof, in een kom
- Doe de boter in de keukenmachine en klop luchtig (+/- 2 min)
- Voeg de zoetstof toe en klop nog 2 à 3 minuten tot alles goed is opgenomen
- Voeg het ei toe en blijf kloppenHet zal lijken alsof de crème schift, maar dat is normaal
- Zet nu op de laagste stand en voeg de helft van de droge ingrediënten toe
- Wanneer dit goed onder gemengd is, voeg je het tweede deel toe
- Haal het deeg uit de keukenmachine en rol in folie
- Laat gedurende minimum 4 uur rusten in de koelkast Of je kan het ook in de vriezer doen voor later
Koekjes bakken
- Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tussen twee vellen bakpapier
- Gebruik een koekjes uitsteker om leuke vormpjes te maken of een houten speculoos vorm voor leuke prints
- Maak van de overschotjes opnieuw een deegbal en rol opnieuw uit zodat je in totaal 24 koekjes hebt
- Leg de koekjes op het bakpapier en plaats 10 minuten in de diepvries
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C
- Haal de koekjes uit de vriezer en leg ze met bakpapier op de bakplaat
- Bestrijk met het losgeklopt eiwit
- Bak in de oven gedurende 8 à 12 minuten, afhankelijk van de grootte van de koekjes
- Let op dat ze niet verbranden en bak ze niet te lang, ze worden harder tijdens het afkoelen
- Bewaar in een luchtdichte doos op een koele plek