Keto Speculoos

Keto speculoos graanvrije glutenvrije suikervrije koolhydraatarme koekjes
Keto Speculoos koekjes

Graanvrije, glutenvrije, suikervrije, koolhydraatarme speculoos koekjes.

Het kan, en je maakt ze makkelijk zelf!

Je kan het deeg direct afbakken en de koekjes in een luchtdichte doos op een koele plek bewaren.

Of wat ik meestal doe is een deel van het deeg in de vriezer doen en afbakken wanneer ik er zin in heb.

Ze zijn vers gebakken uiteraard het best.

Keto speculoos koekjes recht uit de oven

Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit of maak een rol en snijd schijfjes.

Laat ze zeker niet te lang bakken, ze worden harder tijdens het afkoelen.

De eerste keer heb ik ze te dun uitgerold en ze waren wat te hard gebakken, maar nog wel lekker.

Ik heb ze toen gebruikt in de Zelfgemaakte Keto Speculoos Pasta.

Tweede poging was beter gelukt, wat dikkere koekjes en minder hard gebakken.

Je kan ook een speculoos vorm gebruiken met allerlei leuke vormen en prints.

Wat je ook kiest, ze smaken op in elke vorm. 😉

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.




Keto Speculoos

Graanvrij, glutenvrij en suikervrij.
Deze koekjes gebruik ik om speculoospasta te maken.
Print recept Pin recept
bakken, Dessert, Snack
porties 24 koekjes
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
rusttijd 12 uur
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 160 gram amandelmeel
  • 2 tlp psyllium husk poeder (niet de vezel)
  • 1/2 tlp baksoda
  • 1 tlp wijnsteenpoeder
  • 1/2 tlp xanthaangom
  • 1 1/2 tlp speculoos kruiden
  • 1/2 tlp kaneel (of extra speculoos kruiden)
  • 1/2 tlp zeezout
  • 80 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 40 gram Steviala Kristal
  • 40 gram Steviala erythritol bronze
  • 1 large ei
  • 1 eiwit (losgeklopt) (om de koekjes te bestrijken)

Bereiding

Deeg maken
  • Meng alle droge ingrediënten, met uitzondering van de zoetstof, in een kom
  • Doe de boter in de keukenmachine en klop luchtig (+/- 2 min)
  • Voeg de zoetstof toe en klop nog 2 à 3 minuten tot alles goed is opgenomen
  • Voeg het ei toe en blijf kloppen
    Het zal lijken alsof de crème schift, maar dat is normaal
  • Zet nu op de laagste stand en voeg de helft van de droge ingrediënten toe 
  • Wanneer dit goed onder gemengd is, voeg je het tweede deel toe
  • Haal het deeg uit de keukenmachine en rol in folie
  • Laat gedurende minimum 4 uur rusten in de koelkast 
    Of je kan het ook in de vriezer doen voor later
Koekjes bakken
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tussen twee vellen bakpapier
  • Gebruik een koekjes uitsteker om leuke vormpjes te maken of een houten speculoos vorm voor leuke prints
  • Maak van de overschotjes opnieuw een deegbal en rol opnieuw uit zodat je in totaal 24 koekjes hebt
  • Leg de koekjes op het bakpapier en plaats 10 minuten in de diepvries
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C 
  • Haal de koekjes uit de vriezer en leg ze met bakpapier op de bakplaat
  • Bestrijk met het losgeklopt eiwit
  • Bak in de oven gedurende 8 à 12 minuten, afhankelijk van de grootte van de koekjes
  • Let op dat ze niet verbranden en bak ze niet te lang, ze worden harder tijdens het afkoelen
  • Bewaar in een luchtdichte doos op een koele plek

Notities

Totale KH per koekje 5 g, vezels 0,5 g, suikeralcohol 3,3 g
Nutrition Facts
Keto Speculoos
Amount Per Serving (1 koekje)
Calories 69 Calories from Fat 54
% Daily Value*
Fat 6g9%
Saturated Fat 2g13%
Cholesterol 15mg5%
Sodium 43mg2%
Potassium 12mg0%
Total Carbs 5g2%
Protein 1g2%
Vitamin A 95IU2%
Calcium 3mg0%
Iron 0.1mg1%
Net Carbs 5g
Total Carbs - sugaralcohol 5g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente recepten

Scroll naar boven