Keto Spaghetti Pompoen met Balletjes in romige Paprika Chili Kaassaus

Keto spaghetti pompoen met balletjes in paprika chili room en kaassaus
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Het seizoen van de pompoen!!!

Pompoen geroosterde in de oven, in je tajine of in de soep? Je kan er zelfs keto pizzadeeg mee maken.

Maar heb je al eens spagettipompoen geprobeerd?

Als je de courgetti even beu bent, dan is spaghettipompoen jouw nieuwe ‘go to’ om de vroegere ‘traditionele’ pastagerechten naar een koolhydraatarm niveau te tillen.

Dit recept moet je gewoon geprobeerd hebben! Ook de kids gaan hier zo van houden en ze krijgen een gezonde portie groenten naar binnen in plaats van de met koolhydraten overladen pasta van tarwe.

Het is bovendien super makkelijk om klaar te maken, gewoon in de oven!

Omdat spaghettipompoen op zich niet zoveel smaak heeft, kruid ik hem altijd goed en rooster ik hem in de oven. Zo komen de smaken extra vrij.

Pompoen smaakt heerlijk met Ras el Hanout en paprika, maar beperkt je zeker niet tot enkel die kruiden. Curcuma, komijn, curry, kaneel, foelie … al deze verwarmende kruiden gaan heerlijk samen met pompoen.

Snijd de pompoen in twee en verwijder de pitten. Strooi er de kruiden over en overgiet met olijfolie.

De bakplaat op en de oven in.

Keto spaghetti pompoen

Bak gedurende ongeveer 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven. (Afhankelijk van je oven en het formaat van de pompoen)

Keto spaghetti pompoen uit de oven

Nu kan je heel eenvoudig met een vork de spaghettislierten losmaken.

Keto spaghetti pompoen slierten

Voor dit recept bakte ik ook de balletjes gewoon in de oven. Na ongeveer 30 min. heb ik de balletjes ook in de oven geplaatst. Zo konden ze alvast met de pompoen meebakken. (ongeveer 10 à 12 minuten)

Keto gehaktballetjes

Ondertussen de heerlijke spicy, romige saus gemaakt.

Keto paprika chili room en kaassaus

En dan gewoon de balletjes tussen de slierten van de pompoen mengen, overgieten met de saus, nog wat extra kaas erover en 5 minuten onder de grill!

Keto spaghetti pompoen met balletjes in paprika room en kaassaus

Heel leuk om zo aan tafel te presenteren en iedereen zelf zijn portie te laten uitscheppen.

Dit was een grote pompoen en de voedingswaarde is berekend op 200g pompoenslierten per persoon.

De bedoeling was 150g per persoon, maar het viel hier zo in de smaak, dat er geen restjes te bespeuren waren 😉

Uiteraard zijn dit steeds totale KH, zoals jullie weten reken ik geen netto KH.

Geniet ervan en Smakelijk!!!




Keto Spaghetti Pompoen met Balletjes in romige Paprika en Chili Kaassaus

Print recept Pin recept
diner, hoofdgerecht
porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

Voor de spaghettipompoen
  • 1 spaghetti pompoen
  • 4 el olijfolie
  • 1 tlp Ras el Hanout
  • 1 tlp paprikapoeder
  • zeezout en peper van de molen
Voor de balletjes
  • 400 gram lamsgehakt
  • 300 gram varkensgehakt
  • of gewoon 700 gram gemengd gehakt
  • 1 el zure room
  • 1 eidooier
  • 1/2 tlp paprikapoeder
  • 1/2 tlp Ras el Hanout
  • 1 rode chilipeper (versnipperd) (of 1/8 rode paprika in kleine stukjes)
  • zeezout en peper van de molen
  • 1 el ghee
  • 1 el reuzel (of ghee)
Voor de Paprika/chilipeper room en kaassaus
  • 1 el ghee
  • 1 rode chilipeper (versnipperd) (of 1/8 rode paprika in kleine stukjes)
  • 1 teentje knoflook (geplet en fijngehakt)
  • 2 el harissa pasta
  • 1 tlp paprikapoeder
  • 50 ml bouillon (runder- of lamsbouillon)
  • 240 ml volle room
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereiding

Voor de spaghettipompoen
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Snijd de pompoen in 2 helften langs de lange zijde en verwijder de pitten
  • Strooi er de kruiden over en overgiet met de olijfolie
  • Plaats in het midden van de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C
Voor de gehaktballetjes
  • Meng het gehakt met de eidooier, de zure room, de fijngesnipperde chilipeper en de kruiden
  • Maat er 24 balletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Verdeel er de ghee en de reuzel over en zet opzij
  • Nadat de pompoen ongeveer 30 min. in de oven heeft gestaan, schuif je er de balletjes bij
  • Laat ze ongeveer 10 min. meebakken en maak ondertussen de saus
Voor de pikante room en kaassaus
  • Bak de fijngesnipperde chilipeper (of paprika), samen met de knoflook kort aan in de vetstof
  • Voeg de harissa pasta en het paprikapoeder bij en laat even mee bakken
  • Blus met de bouillon en laat kort inkoken (2 min.)
  • Voeg de room toe en laat inkoken tot een nog net iets te lopende saus
  • Voeg 30 gram Parmezaanse kaas toe en draai het vuur uit (de kaas zorgt voor de binding van de saus)
Voor de afwerking
  • Haal de spaghettipompoen en de balletjes uit de oven
  • Zet ondertussen de ovengrill aan
  • Maak de pompoenslingers los met een vork
  • Verdeel de balletjes over de pompoen helften en giet er de saus over
  • Strooi er de resterende Parmezaanse kaas over en grill 3 tot 5 minuten in de oven
  • Haal uit de oven, laat even afkoelen en dien op! Smakelijk!

Notities

Dit was een grote pompoen en de voedingswaarde is berekend op +/- 200 gram pompoen per persoon.
Voor 150 gram pompoen komt dit op 15 g totale koolhydraten per persoon
 
Nutrition Facts
Keto Spaghetti Pompoen met Balletjes in romige Paprika en Chili Kaassaus
Amount Per Serving (1 persoon)
Calories 1046 Calories from Fat 837
% Daily Value*
Fat 93g143%
Saturated Fat 42g263%
Cholesterol 297mg99%
Sodium 503mg22%
Potassium 774mg22%
Carbohydrates 17g6%
Fiber 4g17%
Sugar 6g7%
Protein 38g76%
Vitamin A 2207IU44%
Vitamin C 38mg46%
Calcium 266mg27%
Iron 4mg22%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Laat een bericht achter

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top