Heerlijke Keto soezen! Vul ze met slagroom of Keto Patisseriecrème en werk af met heerlijke koolhydraatarme chocolade ganache
Dit receptje hieronder is enkel voor de soesjes. Het is zo eenvoudig en veelzijdig.
Je kan er soesjes mee maken voor een zoete traktatie, maar je kan ze ook hartig maken en als een soort beignet eten bij je omelet.
Ook lekker met een beetje roomboter of cottage cheese en Huisgemaakte Keto aardbei confituur of de Keto abrikozen confituur.
Dit recept is ook het basisrecept voor de Keto Soezen Kerstboom. Een heerlijke dessert om mee te pronken op je feesttafel.
Ik maak deze soesjes wel vaker, net omdat ze zo veelzijdig zijn. Je kan ze ook makkelijk invriezen.
Ik heb ze ook al gemaakt met slagroom vulling. Het is al een oude foto, maar wou hem toch even delen.
Probeer ze zelf uit en vul ze met jij het lekkerst vindt.
Smakelijk!
Keto Vanille Soesjes met Suikervrije Chocolade Ganache
materiaal
- mini cupcake bakvorm
- blender of keukenrobot (mixer)
Ingrediënten
- 1/2 cup Egg White proteïne poeder - smaakloos (of 3/4 whey proteïne)
- 10 eetlepel kokosolie (waarvan 6 om in te vetten)
- 500 ml amandelmelk (of andere notenmelk)
- 4 eieren
- 1/2 tlp baksoda
- 1 tlp wijnsteenpoeder
- 1/2 tlp Keltisch Zeezout (of Roze Himalaya zout)
- 10 druppels Sweetleaf Stevia Vanilla Cream (of 1 tlp vanille extract + gewone stevia druppels)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Doe in elk muffinvormpje een beetje kokosolie
- Plaats in de oven zodat de olie heet wordt, terwijl je het beslag maakt(Het is de bedoeling dat je straks het beslag eigenlijk een beetje gaat frituren)
- Doe eerst de amandelmelk met de eieren, het zout en de stevia in de blender en mix goed door
- Voeg nu 4 eetlepels gesmolten kokosolie toe en mix opnieuw
- Voeg vervolgens proteïnepoeder, baksoda, en wijnsteenpoeder toe en mix tot een glad beslag
- Haal de muffinvorm voorzichtig uit de oven en vul elk vormpje voor 2/3 met het beslag
- Plaats in de oven en laat +/- 8 min bakken op 220°C
- Open de ovendeur, let op dat je je niet verbrand!!! en prik met een tandenstoker een gaatje in de puffs
- Sluit de ovendeur, verlaag de temperatuur naar 180°C en laat nog +/- 6 minuten verder bakken
- Haal uit de oven en verwijder zo snel mogelijk uit de vorm
- Laat afkoelen op een rooster