Keto Soesjes met Chocolade Gananche

Keto soezen mini eclairs

Heerlijke Keto soezen! Vul ze met slagroom of Keto Patisseriecrème en werk af met heerlijke koolhydraatarme chocolade ganache

Dit receptje hieronder is enkel voor de soesjes. Het is zo eenvoudig en veelzijdig.

Je kan er soesjes mee maken voor een zoete traktatie, maar je kan ze ook hartig maken en als een soort beignet eten bij je omelet.

Ook lekker met een beetje roomboter of cottage cheese en Huisgemaakte Keto aardbei confituur of de Keto abrikozen confituur.

Dit recept is ook het basisrecept voor de Keto Soezen Kerstboom. Een heerlijke dessert om mee te pronken op je feesttafel.

Ik maak deze soesjes wel vaker, net omdat ze zo veelzijdig zijn. Je kan ze ook makkelijk invriezen.

Keto soesjes profiteroles mini-eclairs met slagroom

Ik heb ze ook al gemaakt met slagroom vulling.  Het is al een oude foto, maar wou hem toch even delen.

 

 

 

Probeer ze zelf uit en vul ze met jij het lekkerst vindt.

Smakelijk!




Keto Vanille Soesjes met Suikervrije Chocolade Ganache

De perfecte Koolhydraatarme versie voor puffs, profiterolletjes, mini-eclairs, beignets, ... Je kan ze vullen met de Keto Patisserie crème (pudding), met slagroom, met chocomousse, ...
Print recept Pin recept
bakken, Dessert, traktaties
porties 60 mini
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Totale tijd 24 minuten
materiaal
  • mini cupcake bakvorm
  • blender of keukenrobot (mixer)

Ingrediënten

  • 1/2 cup Egg White proteïne poeder - smaakloos (of 3/4 whey proteïne)
  • 10 eetlepel kokosolie (waarvan 6 om in te vetten)
  • 500 ml amandelmelk (of andere notenmelk)
  • 4 eieren
  • 1/2 tlp baksoda
  • 1 tlp wijnsteenpoeder
  • 1/2 tlp Keltisch Zeezout (of Roze Himalaya zout)
  • 10 druppels Sweetleaf Stevia Vanilla Cream (of 1 tlp vanille extract + gewone stevia druppels)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Doe in elk muffinvormpje een beetje kokosolie
  • Plaats in de oven zodat de olie heet wordt, terwijl je het beslag maakt
    (Het is de bedoeling dat je straks het beslag eigenlijk een beetje gaat frituren)
  • Doe eerst de amandelmelk met de eieren, het zout en de stevia in de blender en mix goed door
  • Voeg nu 4 eetlepels gesmolten kokosolie toe en mix opnieuw
  • Voeg vervolgens proteïnepoeder, baksoda, en wijnsteenpoeder toe en mix tot een glad beslag
  • Haal de muffinvorm voorzichtig uit de oven en vul elk vormpje voor 2/3 met het beslag
  • Plaats in de oven en laat +/- 8 min bakken op 220°C
  • Open de ovendeur, let op dat je je niet verbrand!!! en prik met een tandenstoker een gaatje in de puffs
  • Sluit de ovendeur, verlaag de temperatuur naar 180°C en laat nog +/- 6 minuten verder bakken
  • Haal uit de oven en verwijder zo snel mogelijk uit de vorm
  • Laat afkoelen op een rooster

Notities

Heerlijk opgevuld met opgeklopte slagroom of met de Keto Patisseriecrème.
Nutrition Facts
Keto Vanille Soesjes met Suikervrije Chocolade Ganache
Amount Per Serving (1 stuk)
Calories 9.8 Calories from Fat 5
% Daily Value*
Fat 0.5g1%
Saturated Fat 0.2g1%
Cholesterol 10.9mg4%
Sodium 9.7mg0%
Potassium 6.8mg0%
Total Carbs 0.1g0%
Sugar 0.1g0%
Protein 1.1g2%
Vitamin A 15.8IU0%
Calcium 1.6mg0%
Iron 0.1mg1%
Net Carbs 0.1g
Total Carbs - sugaralcohol 0.1g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente recepten

Scroll naar boven