Dit receptje heb ik gemaakt met de vruchtenpuree die ik overhad van het recept van de Suikervrije Gummibeertjes met rode vruchten.
Veel commerciële op gelatine gebaseerde producten, zoals bijvoorbeeld gummi’s of andere snoepgoed, bevatten een gigantische hoeveelheid suiker.
Zelfs de snoep die als suikervrij word gelabeld, heeft het als hoofdingrediënt bijna altijd isomalt of maltitol, maltodextrine, maltose, isomalto-oligosaccharide (IMO), … waarvan we weten dat deze de bloedsuikerspiegel wel degelijk verhogen.
Eigenlijk zijn deze voor niemand geschikt en zeker ook niet voor onze kinderen.
Lees hierover meer in het artikel Zoetstoffen en Keto
Maak dus zelf echte koolhydraatarme en suikervrije gummibeertjes en snoep voor je kids (en voor jou) met de receptjes op de site.
Ik gebruikte deze leuke gummibeertjes en gummiworm vormen om samen met mijn kleinzoon suikervrije snoepjes te maken.
Het is ook heel leuk om samen met de kindjes te doen en helemaal niet moeilijk. Mijn kleinzoon vond het alvast heel leuk! 🙂
Heb je geen speciale vorm, geen probleem, je kan hiervoor gewoon siliconen ijsblokjes vormen of desnoods een gewone schaal gebruiken. Je moet de snoep dan na het opstijven gewoon in stukjes of blokjes snijden.
Voor de kinderen is natuurlijk wel leuker als het in een herkenbare vorm is en met de bijgeleverde pipetjes is het echt kinderspel! 😉

Zoals ik al aangaf, maakte ik deze met de vruchtenpuree die ik overhad van het andere recept voor de Keto gummibeertjes met rode vruchten, maar je kan ook prima gewoon vruchtenpuree kopen.
De vruchtenpulp/puree maakte ik gewoon door de gestoofde bessen door een fijne zeef te doen zodat de zaadjes niet mee in de puree zaten.
Check ook dat recept
Keto Suikervrije Bessen en Mascarpone Fruittella Snoepjes
materiaal
- siliconen vormpjes en pipet of mini muffinvorm en mini-cupcake bakpapiertjes
Ingrediënten
- 80 gram rode vruchtenpuree (van het recept van de rode vruchten gummibeertjes of gekochte suikervrije)
- 200 gram mascarpone
- 125 ml water
- 4 el gelatine poeder (Great Lakes)
- 2 el Sukrin Melis (of erythritol in poedervorm)
Bereiding
- Doe het gelatinepoeder in een kom en giet er het water over zodat het kan zwellen (minimum 5 minuten laten staan)
- Verwarm de puree met de mascarpone en roer er de zoetstof in los
- Voeg het gelatine mengsel toe en laat verder opwarmen tot alle gelatine volledig is weggesmolten (niet laten koken)
- Haal van het vuur en proef. Voeg desgewenst wat extra zoetstof toe
- Giet het mengsel in een glazen kom of maatbeker
- Plaats de siliconen vorm op een vlak oppervlak en vul de vormpjes op door gebruik te maken van de pipet
- Laat minimum 2 uur opstijven in de koelkast
- Haal de snoepjes uit de vorm en bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast