Wie bewust met gezonde voeding bezig is, mijdt sowieso snoep en zoet.
Dit is niet altijd evident, niet voor een volwassene en zeker niet voor onze kinderen.
Ze worden overspoeld door reclame van snoepgoed, chocolade, ijs, enz… dat boordevol suiker zit en waar de producenten vaak nog smaakversterkers en dergelijke aan toevoegen zodat je er niet genoeg van krijgt.
Het is dus ook als ouder niet altijd makkelijk om je kinderen een gezonde levensstijl en gezonde voeding aan te leren.
Veel commerciële op gelatine gebaseerde producten, zoals bijvoorbeeld gummi’s of andere snoepgoed, bevatten ook een gigantische hoeveelheid suiker of andere ongewenste zoetstoffen of smaakversterkers en zijn niet geschikt voor mensen met diabetes type 2.
Zelfs in datgene dat gelabeld is als suikervrij, is het hoofdingrediënt in bijna alle snoepgoed isomalt, maltitol, maltodextrine, maltose, isomalto-oligosaccharide (IMO), … waarvan we weten dat deze de bloedsuikerspiegel wel degelijk verhogen.
Eigenlijk zijn deze voor niemand geschikt en zeker ook niet voor onze kinderen.
Lees hierover meer in het artikel Zoetstoffen en Keto
Wil je dus echt koolhydraatarme en suikervrije gummibeertjes en snoep voor je kids (en voor jou) dan maak je ze best gewoon zelf met dit en de andere receptjes op de site.
Het is ook heel leuk om samen met de kindjes te doen en helemaal niet moeilijk.
Je kan hiervoor gewoon siliconen ijsblokjes vormen of desnoods een gewone schaal gebruiken. Je moet de snoep dan na het opstijven gewoon in stukjes of blokjes snijden.
Voor de kids is het natuurlijk interessanter als je ze in een leuk vormpje maakt.
Ik gebruikte deze leuke gummibeertjes en gummiworm vormen om samen met mijn kleinzoon suikervrije snoepjes te maken.
Voor de kinderen is het altijd leuker als het in een herkenbare vorm is en met de bijgeleverde pipetjes is het echt kinderspel! 😉

Ik geef de voorkeur aan biologisch fruit en aangezien biologische rode vruchten zoals frambozen en aardbeien in deze periode niet verkrijgbaar zijn, gebruikte ik diepgevroren vruchten. Je zou ook een biologisch vruchtensap kunnen gebruiken, maar ik had nog een tweede receptje in gedachten, waarvoor ik vruchtenpuree nodig had en dus kon ik dit met deze ene zak diepvriesfruit ook direct maken. Dus ‘No Waste‘ ! Just Taste !
Check ook dit recept
Keto Snoep - Suikervrije gummiwormen en gummibeertjes met rode vruchten
materiaal
- siliconen vormpjes en pipet
Ingrediënten
- 1 pak gemengd rood fruit diepvries (Natural Cool bio)
- 180 ml water
- 6 el gelatine poeder (Great Lakes)
- 3 el Sukrin Melis (of erythritol in poedervorm)
- 1 el citroensap
Bereiding
- Doe het gelatinepoeder in een kom en giet er het water over zodat het kan zwellen (minimum 5 minuten laten staan)
- Breng de vruchtenmengeling in een ruime pan aan de kook en voeg er het citroensap bij
- Wanneer het sap uit de vruchten gekomen is, haal je de pan van het vuur
- Giet door een zeef en vang het vruchtensap op (de vruchten rest/puree kan je gebruiken voor vruchten-mascarpone ijs of de Keto Fruittella snoepjes)
- Doe 60 ml van het vruchtensap terug in de pan en verwarm op laag vuur terwijl je er de zoetstof in los roert
- Voeg het gelatine mengsel toe en laat verder opwarmen tot alle gelatine volledig is weggesmolten (niet laten koken)
- Haal van het vuur en proef. Voeg desgewenst wat extra zoetstof toe
- Giet het mengsel in een glazen kom of maatbeker
- Plaats de siliconen vorm op een vlak oppervlak en vul de vormpjes op door gebruik te maken van de pipet
- Laat minimum 2 uur opstijven in de koelkast
- Haal de snoepjes uit de vorm en bewaar in een luchtdichte doos op een koele plek (eventueel in de koelkast)