Keto Shortbread Zanddeeg - Zandtaart
Het basisrecept voor je koolhydraatarme, glutenvrije, suikervrije zandtaarten en zandkoekjes met optie zuivelvrij.
Als je zo nu en dan eens een lekkere Keto taart wil bakken, dan wil je ook een lekkere taartbodem of korst.
Wel, daar heb ik dit super eenvoudig receptje voor.
Het is perfect als taartbodem, maar wist je dat je er ook heerlijke koekjes kan van maken.
In plaats van de bodem dan in zijn geheel te bakken, snijd je er rechthoekjes, vierkantjes of welke vorm je ook maar verkiest, van.
Je bakt ze dan wel minder lang dan de taartbodem in zijn geheel natuurlijk.
Een hele bodem bak ik zo’n 12 à 15 minuten, afhankelijk van hoe je hem verder wil afwerken.
De koekjes bak je zo’n 8 à 10 minuutjes.
Uiteraard is dit deeg graanvrij, glutenvrij en suikervrij. Maar er is ook een optie zuivelvrij!
Ik gebruikte dit recept onder andere voor de Zuivelvrije Keto Shortbread Kokosreep met kokoskaramel en chocolade ganache.
Voor de zuivelvrije versie, gebruikte ik in plaats van roomboter een mengeling van kokosolie en kokosboter. Je kan ook enkel kokosolie of ghee gebruiken.
Indien het niet zuivelvrij moet zijn, opteer ik voor roomboter. Deze geeft toch net dat beetje meer smaak.
Benieuwd naar waar jullie deze heerlijke taartbodem mee afwerken. 🙂
Of maak je er gewoon koekjes van?

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Keto Shortbread / Zandtaart korst - basisrecept met optie zuivelvrij
Ingrediënten
- 130 gram amandelmeel
- 30 gram Sukrin Icing (of andere erythritol/stevia blend in poedervorm)
- 60 gram roomboter (of kokosolie (eventueel 30g kokosolie en 30g kokosboter) of ghee)
- 1/4 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
Bereiding
- Doe het amandelmeel met de zoetstof en het zout in een ruime kom
- Snijd de boter in stukjes en voeg toeIndien je ghee/kokosolie gebruikt moet je die uiteraard niet snijden, maar indien je een mengeling van kokosolie en kokosboter gebruikt, zal je de kokosboter eerst moeten smelten - tip : gebruikt hiervoor de warmte van de oven die aan het voorverwarmen is
- Kneed met de hand tot de boter mooi verdeeld is onder het meel en je een egaal deeg verkrijgt (Dit deeg kan je zo in de koelkast of vriezer bewaren voor later)
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en druk het deeg uit in de vorm (tot een dikte van een kleine cm)
- Prik met een vork gaatjes in het deeg
- Bak gedurende +/- 12 minuten in een voorverwarmde oven op 170°CHet deeg moet langs de randen goud-bruin kleuren maar mag niet korsten
- Haal uit de oven en laat in de vorm afkoelenGebruik in de recepten die om een taartbodem vragen of voor je keto repen, etc.