Keto Shortbread – Zanddeeg taartbodem

Keto koolhydraatarme glutenvrije suikervrije shortbread zanddeeg taartbodem korst koekjes optie zuivelvrij

Keto Shortbread Zanddeeg - Zandtaart

Het basisrecept voor je koolhydraatarme, glutenvrije, suikervrije zandtaarten en zandkoekjes met optie zuivelvrij.

Als je zo nu en dan eens een lekkere Keto taart wil bakken, dan wil je ook een lekkere taartbodem of korst.

Wel, daar heb ik dit super eenvoudig receptje voor.

Het is perfect als taartbodem, maar wist je dat je er ook heerlijke koekjes kan van maken.

In plaats van de bodem dan in zijn geheel te bakken, snijd je er rechthoekjes, vierkantjes of welke vorm je ook maar verkiest, van.
Je bakt ze dan wel minder lang dan de taartbodem in zijn geheel natuurlijk.

Een hele bodem bak ik zo’n 12 à 15 minuten, afhankelijk van hoe je hem verder wil afwerken.

De koekjes bak je zo’n 8 à 10 minuutjes.

Uiteraard is dit deeg graanvrij, glutenvrij en suikervrij. Maar er is ook een optie zuivelvrij!

Ik gebruikte dit recept onder andere voor de Zuivelvrije Keto Shortbread Kokosreep met kokoskaramel en chocolade ganache.

Voor de zuivelvrije versie, gebruikte ik in plaats van roomboter een mengeling van kokosolie en kokosboter. Je kan ook enkel kokosolie of ghee gebruiken.

Indien het niet zuivelvrij moet zijn, opteer ik voor roomboter. Deze geeft toch net dat beetje meer smaak.

Benieuwd naar waar jullie deze heerlijke taartbodem mee afwerken. 🙂

Of maak je er gewoon koekjes van?

Keto Shortbread zandkoekjes

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.




Keto Shortbread / Zandtaart korst - basisrecept met optie zuivelvrij

Graanvrije, glutenvrije, suikervrije basiskorst voor je koolhydraatarme taart, repen en koekjes
Print recept Pin recept
bakken, Basis
porties 1 korst/bodem
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 130 gram amandelmeel
  • 30 gram Sukrin Icing (of andere erythritol/stevia blend in poedervorm)
  • 60 gram roomboter (of kokosolie (eventueel 30g kokosolie en 30g kokosboter) of ghee)
  • 1/4 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)

Bereiding

  • Doe het amandelmeel met de zoetstof en het zout in een ruime kom
  • Snijd de boter in stukjes en voeg toe
    Indien je ghee/kokosolie gebruikt moet je die uiteraard niet snijden, maar indien je een mengeling van kokosolie en kokosboter gebruikt, zal je de kokosboter eerst moeten smelten - tip : gebruikt hiervoor de warmte van de oven die aan het voorverwarmen is
  • Kneed met de hand tot de boter mooi verdeeld is onder het meel en je een egaal deeg verkrijgt
    (Dit deeg kan je zo in de koelkast of vriezer bewaren voor later)
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en druk het deeg uit in de vorm (tot een dikte van een kleine cm)
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg
  • Bak gedurende +/- 12 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C
    Het deeg moet langs de randen goud-bruin kleuren maar mag niet korsten
  • Haal uit de oven en laat in de vorm afkoelen
    Gebruik in de recepten die om een taartbodem vragen of voor je keto repen, etc.

Notities

voedingswaarde voor de volledige bodem :
totale KH - suikeralcohol : 28,8 g / eiwit : 26g / vet : 116,4 g / vezels 13,9 g
Nutrition Facts
Keto Shortbread / Zandtaart korst - basisrecept met optie zuivelvrij
Amount Per Serving (1 bodem)
Calories 1221.9 Calories from Fat 1048
% Daily Value*
Fat 116.4g179%
Saturated Fat 35.8g224%
Trans Fat 2.1g
Polyunsaturated Fat 1.9g
Monounsaturated Fat 12.7g
Cholesterol 129.1mg43%
Sodium 525.4mg23%
Potassium 14.5mg0%
Total Carbs 57.3g19%
Fiber 13.9g58%
Sugar 0.1g0%
Protein 26g52%
Vitamin A 1499.5IU30%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 14.6mg1%
Iron 0.1mg1%
Sugar alcohol 28.5g
Net Carbs 14.9g
Total Carbs - sugaralcohol 28.8g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar boven