Keto Visrolletjes met gezouten spek
Schelvisfilet omwikkeld met gezouten spek in paprika bootjes gegrild in de oven
Hier geserveerd met avocado – tomaten salsa en koolhydraatarme Mexicaanse Mayonaise.
Dit éénpansgerecht maak je gewoon op de bakplaat in oven.
Eenvoudig en lekker Keto diner, klaar in amper 30 minuten!
Ik koos voor schelvis, maar je kan ook pladijs of een andere niet te dikke visfilet kiezen.
Zolang je ze maar kan oprollen is het prima.
Geen gerookt spek deze keer, maar dun gesneden gezouten spek.
Het spek geeft een heerlijke toetst aan de gegrilde paprika.
Schelvis op zich heeft niet zoveel smaak en dus mag je gerust wat pikante kruiden gebruiken.
Aangezien de Keto Zalm met spicy guacamole hier zo in de smaak was gevallen, koos ik hier een avocado – tomaten salsa als bijgerecht en serveerde ik er een Mexicaanse mayonaise bij.
Nog wat extra kruiden erover en je Keto diner is klaar.

Zo zie je maar. Je moet geen uren in de keuken staan of allerlei ingewikkelde gerechten maken om een heerlijk keto diner op te tafel te toveren.
Check dus zeker ook de andere éénpansgerechten of bakplaat recepten, zoals de Keto Philly Cheesesteak op de bakplaat, de Keto courgette en spaghettigpompoen bakplaat lasagnelasagne of de Keto bakplaat Zalm met groene groenten.
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Keto Schelvis - Spek rolletjes in gegrilde paprika bootjes
Ingrediënten
voor de Schelvis-spekrolletjes en paprika bootjes
- 1 kg schelvisfilet (of pladijs of naar keuze)
- 12 sneetjes gezouten spek (dun gesneden (+/- 2 mm))
- 4 rode paprika's
- 6 tlp ghee
- 3 el olijfolie
- 1/4 tlp Mexicaanse Salsa Dip kruidenmengeling (Pit & Pit)
- 1/4 tlp Cajun kruidenmengeling (Pit & Pit)
- 1/4 tlp kruidenboter kruiden (Pit & Pit (of oregano en peterselie))
voor de avocado - tomaat
- 2 avocado's
- 2 tomaten (ontpit)
- 1/4 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- peper van de molen
- verse koriander of peterselie (optioneel)
- 1 el appelciderazijn (of kokosazijn)
- 2 el olijfolie
voor de mexicaanse mayo
- 9 el huisgemaakte mayonaise (of andere keto proof mayo)
- 3 tlp sambal (suikervrije)
- 1 tlp Mexicaanse Salsa Dip kruidenmengeling (Pit & Pit)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
voor de schelvis-spekrolletjes in de paprika bootjes
- Meng alle kruiden in een potje
- Was de paprika's, snijd middendoor en verwijder de zaden en zaadlijsten en doe in elk bootje 1/2 tlp ghee
- Haal de vis uit de koelkast, spoel kort onder stromend water en dep goed droog met keukenpapier
- Strooi een beetje van de kruidenmengeling op één zijde van de vis en rol de filet op(indien je hele grote filets hebt, snijd ze dan in de lengte door)
- Kruid het spek eveneens langs één zijde en wikkel het rond het schelvisrolletje
- Plaats in een halve paprika en strooi er nog wat kruiden over
- Herhaal met de rest van de vis tot je 6 paprikabootjes hebt
- Verdeel de twee resterende paprikahelften elk in 3 kleinere bootjes
- Wikkel ook hier een sneetje spek rond en strooi er ook wat kruiden over
- Leg de kleine bootjes in het midden van de bakplaat (daar liggen ze wat beschermd tussen de grotere paprikabootjes en zullen ze niet zo snel verbranden)
- Sprenkel er tot slot de olijfolie over en schuif in de oven
- Verlaag na 5 minuutjes de oventemperatuur naar 180°C en laat +/- 20 minuten garen (afhankelijk van je oven en van de dikte van je visrolletjes kan dit wat langer zijn)
Maak ondertussen de avocado salsa
- Maak de avocado's schoon en snijd in blokjes
- Was de tomaat, verwijder de zaden en snijd in blokjes
- Doe in een kommetje en voeg kruiden, azijn en olijfolie toe
- Roer even door en zet in de koelkast
Maak de Mexicaanse salsa mayo
- Roer de mayonaise met de sambal en de kruiden door mekaar in een potje en zet in de koelkast
Serveren
- Haal de paprikabootjes uit de oven
- Schik op elk bord een schelvis-spek paprika bootje en een klein paprika bootje
- Schep er wat van de avocado-tomaat salsa bij en een dikke eetlepel van de Mexicaanse Salsa Mayo
- Werk af met verse peterselie of koriander en voor de liefhebbers van spicy, nog wat extra Mexicaanse Salsa Dip kruidenServeer!
Lust je graag vis? Probeer dan zeker ook de andere visreceptjes op de site eens uit.
- Keto Thaise Viscurry
- Keto Aspergi met visragout à la hollandaise
- Keto Roggevleugel met lauwwarme tomatensalsa en kappertjes
- Keto Zalm met Spinazie en Tomaat in Toscaanse Roomsaus
- Keto Kabeljauw met Salsa Verde en geplette pompoen
- Keto Schelvis- Spekrolletjes in gegrilde Paprika bootjes
- Keto Pladijsfilet met kruidenkaas, spek en asperges
- Keto Zalmbonbon en gebakken wilde zalm
- Keto Bakplaat Zalm met groene groentjes
- Keto Lotte met asperges en paprikaroom
- Keto Visparmentier met bloemkool
- Keto Zarzuela – vissoep
en voor de kleine (en grote) kinderen: