Keto Schelvis – Spekrolletjes in Gegrilde Paprikabootjes

Keto Schelvis Spekrolletjes in gegrilde paprika bootjes met avocado salsa en mexicaanse mayo
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Keto Visrolletjes met gezouten spek

Schelvisfilet omwikkeld met gezouten spek in paprika bootjes gegrild in de oven

Hier geserveerd met avocado – tomaten salsa en koolhydraatarme Mexicaanse Mayonaise.

Keto Schelvis Spekrolletjes in gegrilde paprika bootjes éénpansgerecht bakplaatDit éénpansgerecht maak je gewoon op de bakplaat in oven.

Eenvoudig en lekker Keto diner, klaar in amper 30 minuten!

Ik koos voor schelvis, maar je kan ook pladijs of een andere niet te dikke visfilet kiezen.

Zolang je ze maar kan oprollen is het prima.

Geen gerookt spek deze keer, maar dun gesneden gezouten spek.

Het spek geeft een heerlijke toetst aan de gegrilde paprika.

Schelvis op zich heeft niet zoveel smaak en dus mag je gerust wat pikante kruiden gebruiken.

Aangezien de Keto Zalm met spicy guacamole hier zo in de smaak was gevallen, koos ik hier een avocado – tomaten salsa als bijgerecht en serveerde ik er een Mexicaanse mayonaise bij.

Nog wat extra kruiden erover en je Keto diner is klaar.

Keto Schelvis Spekrolletjes in gegrilde paprika bootjes met avocado tomaat salsa en mexicaanse mayo

Zo zie je maar. Je moet geen uren in de keuken staan of allerlei ingewikkelde gerechten maken om een heerlijk keto diner op te tafel te toveren.

Check dus zeker ook de andere éénpansgerechten of bakplaat recepten, zoals de Keto Philly Cheesesteak op de bakplaat, de Keto courgette en spaghettigpompoen bakplaat lasagnelasagne of de Keto bakplaat Zalm met groene groenten.

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.




Keto Schelvis - Spek rolletjes in gegrilde paprika bootjes

Print recept Pin recept
diner, hoofdgerecht
porties 6 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

voor de Schelvis-spekrolletjes en paprika bootjes
voor de avocado - tomaat
  • 2 avocado's
  • 2 tomaten (ontpit)
  • 1/4 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • peper van de molen
  • verse koriander of peterselie (optioneel)
  • 1 el appelciderazijn (of kokosazijn)
  • 2 el olijfolie
voor de mexicaanse mayo

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
voor de schelvis-spekrolletjes in de paprika bootjes
  • Meng alle kruiden in een potje
  • Was de paprika's, snijd middendoor en verwijder de zaden en zaadlijsten en doe in elk bootje 1/2 tlp ghee
  • Haal de vis uit de koelkast, spoel kort onder stromend water en dep goed droog met keukenpapier
  • Strooi een beetje van de kruidenmengeling op één zijde van de vis en rol de filet op
    (indien je hele grote filets hebt, snijd ze dan in de lengte door)
  • Kruid het spek eveneens langs één zijde en wikkel het rond het schelvisrolletje
  • Plaats in een halve paprika en strooi er nog wat kruiden over
  • Herhaal met de rest van de vis tot je 6 paprikabootjes hebt
  • Verdeel de twee resterende paprikahelften elk in 3 kleinere bootjes
  • Wikkel ook hier een sneetje spek rond en strooi er ook wat kruiden over
  • Leg de kleine bootjes in het midden van de bakplaat (daar liggen ze wat beschermd tussen de grotere paprikabootjes en zullen ze niet zo snel verbranden)
  • Sprenkel er tot slot de olijfolie over en schuif in de oven
  • Verlaag na 5 minuutjes de oventemperatuur naar 180°C en laat +/- 20 minuten garen (afhankelijk van je oven en van de dikte van je visrolletjes kan dit wat langer zijn)
Maak ondertussen de avocado salsa
  • Maak de avocado's schoon en snijd in blokjes
  • Was de tomaat, verwijder de zaden en snijd in blokjes
  • Doe in een kommetje en voeg kruiden, azijn en olijfolie toe
  • Roer even door en zet in de koelkast
Maak de Mexicaanse salsa mayo
  • Roer de mayonaise met de sambal en de kruiden door mekaar in een potje en zet in de koelkast
Serveren
  • Haal de paprikabootjes uit de oven
  • Schik op elk bord een schelvis-spek paprika bootje en een klein paprika bootje
  • Schep er wat van de avocado-tomaat salsa bij en een dikke eetlepel van de Mexicaanse Salsa Mayo
  • Werk af met verse peterselie of koriander en voor de liefhebbers van spicy, nog wat extra Mexicaanse Salsa Dip kruiden
    Serveer!

Nutrition Facts
Keto Schelvis - Spek rolletjes in gegrilde paprika bootjes
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 755.1 Calories from Fat 581
% Daily Value*
Fat 64.6g99%
Saturated Fat 18g113%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 1.5g
Monounsaturated Fat 10.5g
Cholesterol 179mg60%
Sodium 488.6mg21%
Potassium 831.3mg24%
Total Carbs 6.7g2%
Fiber 2.1g9%
Sugar 4.2g5%
Protein 33.9g68%
Vitamin A 3045.3IU61%
Vitamin C 104.7mg127%
Calcium 31.1mg3%
Iron 1.2mg7%
Net Carbs 4.6g
Total Carbs - sugaralcohol 6.7g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top