Koolhydraatarme courgette en aubergine noodles met Scampi in een heerlijk pikante ‘ diabolique ‘ roomsaus
Heel makkelijk om klaar te maken en een perfect keto / low-carb hoofdgerecht dat je in amper 30 minuutjes op tafel tovert.
Voeg eventueel ook andere groenten, zoals champignons, paprika, etc toe.
Hier zijn er wat champignons bijgevoegd en iets minder tomaat, maar soms doe ik wat meer tomaat of paprika.
Soms maak ik ze enkel met courgette noodles (courgetti) en soms gecombineerd met aubergine noodles (aubergini).
Je kan ook lekkere noodles maken van pompoen of je kan ook spaghetti pompoen gebruiken, zoals in het recept van de Keto Spaghetti Pompoen met balletjes in romige paprika chili saus.
Ik hou van spicy en dus voeg ik soms nog wat extra sambal of harissapasta toe. Heb je het liever iets minder pikant, dan maak je het volgens het recept hieronder. Proef van de saus en kruid bij indien nodig.
Deze Scampi Diabolique is ook heerlijk met een stukje geroosterd Keto Proteïne Brood of met de Keto Proteïne lookbroodjes. Daarmee kan je lekker alle saus opsoppen, yummy!
Ik voeg hieronder ook het recept voor enkel de scampi Diabolique bij, zodat je ook de voedingswaarde hebt zonder de courgette en aubergine.
Zo kan je dan zelf kiezen welke groente of keto brood je gebruikt.
In dit recept gebruikte ik de Black Tiger scampi. Dit zijn hele grote scampi, dus heb ik 6 per persoon gerekend.
Dat komt op zo’n 600 gram netto gewicht.
Als je er 8 per persoon rekent, dan heb normaliter net voldoende met een zak van 1kg, waarvan je dan +/- 800g netto aan overhoudt.
Ik heb voor de hongerigen ook die voedingswaarde bijgezet in de notities van het recept. 😉
Keto Scampi Diabolique met courgetti en aubergini
materiaal
- wok of ovenschotel en grote braadpan
Ingrediënten
Voor de scampi diabolique
- 24 scampi (+-/ 600g netto / rauwe black tiger / wild / gepeld en darmkanaal verwijderd)
- 3 el ghee
- 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- flink wat peper van de molen
- 2 tlp cajun kruiden
- 2 tlp chipotle poeder (of gerookte paprika)
- 1/4 tlp look granules/poeder
- 1/4 tlp uipoeder
- 1 el harissapasta
- 3 el Huisgemaakte Keto Ketchup
- 2 rode chilipepers
- 3 tomaten
- 400 ml volle room
- 1 el witte wijnazijn (of ACV of kokosazijn)
- 50 ml kippenbouillon
- verse kruiden naar keuze voor de afwerking
- optioneel 1 tlp sambal of extra harissa of chilivlokken voor wie echt van spicy houdt
- eventueel andere groentjes zoals champignons, paprika, etc
Voor de Courgetti en Aubergini
- 600 gram courgette sliertjes
- 300 gram aubergine sliertjes
- 4 el olijfolie
- 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- flink wat peper van de molen
- 1 tlp oregano
Bereiding
Voor de courgetti - aubergini
- Was de courgette en draai ze door de spiraalsnijder
- Was de aubergine en snijdt er (met de mandoline of dunschiller) dunne plakken van
- Snijd de dunne plakken vervolgens in sliertjes / reepjes
- Doe de courgette en aubergine sliertjes in een ruime kom, voeg de kruiden en de helft van de olijfolie toe en meng goed
- Indien je de wok gebruikt, verhit dan de helft van de olijfolie in de wok en bak de courgetti en aubergini beetgaarBak je ze in de oven, doe dan de gemengde slierten in een ovenschaal, giet er de resterende olijfolie over en bak +/- 20 à 25 min op 180°C of tot ze beetgaar zijn
Voor de Scampi Diabolique
- Was de tomaten, snijdt ze middendoor en verwijder de zaadjesSnijd ze vervolgens in kleine blokjes
- Snijd de chilipepers middendoor, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes
- Meng alle kruiden in een potje
- Pel de Scampi en verwijder darmkanaal (als dit nog niet gebeurd is)
- Kruid de scampi met de helft van kruidenmengsel
- Verhit de ghee in een ruime pan op hoog vuur en bak er de scampi kort langs beide zijden in aan
- Haal uit de pan en leg op een bord
- Doe de resterende ghee in de pan en bak er de tomatenstukjes en chilipeper in aanGebruik je andere groenten, bak die dan ook nu mee in de pan
- Voeg de harissapasta en de ketchup bij in de pan, strooi er de resterende kruiden over en laat even kort meebakken (voor extra spicy voeg je nog wat sambal of chilivlokken toe)
- Blus met de azijn en de bouillon
- Voeg vervolgens de room toe en laat die inkoken
- Wanneer de room bijna de gewenste dikte heeft, voeg je de scampi toe en laat je die heel kort (1min) even meekoken in de room (giet er ook het vrijgekomen sap van de scampi bij)
Serveren
- Schep de courgetti - aubergini pasta in een diepe borden
- Verdeel de scampi diabolique over de noodles en werk af met verse kruiden naar keuzeSmakelijk!
Notities
Keto Scampi Diabolique
Ingrediënten
Voor de scampi diabolique
- 24 scampi (+-/ 600g netto / rauwe black tiger / wild / gepeld en darmkanaal verwijderd)
- 3 el ghee
- 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- flink wat peper van de molen
- 2 tlp cajun kruiden
- 2 tlp chipotle poeder (of gerookte paprika)
- 1/4 tlp look granules/poeder
- 1/4 tlp uipoeder
- 1 el harissapasta
- 3 el Huisgemaakte Keto Ketchup
- 2 rode chilipepers
- 3 tomaten
- 400 ml volle room
- 1 el witte wijnazijn (of ACV of kokosazijn)
- 50 ml kippenbouillon
- verse kruiden naar keuze voor de afwerking
- optioneel 1 tlp sambal of extra harissa of chilivlokken voor wie echt van spicy houdt
- eventueel andere groentjes zoals champignons, paprika, etc
Bereiding
Voor de Scampi Diabolique
- Was de tomaten, snijdt ze middendoor en verwijder de zaadjesSnijd ze vervolgens in kleine blokjes
- Snijd de chilipepers middendoor, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes
- Meng alle kruiden in een potje
- Pel de Scampi en verwijder darmkanaal (als dit nog niet gebeurd is)
- Kruid de scampi met de helft van kruidenmengsel
- Verhit de ghee in een ruime pan op hoog vuur en bak er de scampi kort langs beide zijden in aan
- Haal uit de pan en leg op een bord
- Doe de resterende ghee in de pan en bak er de tomatenstukjes en chilipeper in aanGebruik je andere groenten, bak die dan ook nu mee in de pan
- Voeg de harissapasta en de ketchup bij in de pan, strooi er de resterende kruiden over en laat even kort meebakken (voor extra spicy voeg je nog wat sambal of chilivlokken toe)
- Blus met de azijn en de bouillon
- Voeg vervolgens de room toe en laat die inkoken
- Wanneer de room bijna de gewenste dikte heeft, voeg je de scampi toe en laat je die heel kort (1min) even meekoken in de room (giet er ook het vrijgekomen sap van de scampi bij)
- Serveer met courgetti of met een heerlijk sneetje geroosterd Keto Proteïne BroodSmakelijk!