Deze Keto versie van de Italiaanse Salsa Verde is heerlijk bij een stukje vis, maar ook bij kip past deze ‘groene saus‘ perfect.
Het is tevens een aanrader als dressing voor je slaatje met burrata.
Het zure van de salsa met het romige van de burrata, … hmm
Er is niet ƩƩn bepaald recept voor Salsa Verde, het gaat hem erover dat je veel verse groene kruiden gebruiken, waardoor je dus een groene saus krijgt.
Deze is op basis van rucola, basilicum, oregano en een spicy chili pepertje.
Maar je kan de kruiden aanpassen naar eigen smaak en volgens het gerecht waar je de saus wil bij serveren.
Je kan er een beetje kaas in verwerken of nootjes of pijnboompitten.
Deze is gemaakt met Pili noten.
Pili noten zijn super laag in koolhydraten en zijn heel romig.
Ook voor pesto en curry pasta gebruik ik vaak Pili noten.
Wat je in de winkel koopt bevat heel vaak cashewnoten, omdat deze net zo romig zijn en dus een goede structuur geven aan de pasta. Echter zijn ze heel hoog in koolhydraten en dus vervang ik ze door pili noten.
Mijn favoriete Pili Noten zijn die van Raw & Wild.
Pili Hunters is ook een heel goed merk, met nog meer variatie en producten, maar jammer genoeg nog steeds niet in Europa te bestellen en bestellen in Amerika betekent hoge verzendingskost + invoerrechten.
Heb je geen Pili Noten, geen probleem, je kan ze vervangen door macadamia noten of pijnboompitjes, maar die laatste zijn dan wel veel hoger in KH.
Ik gebruikte deze Salsa Verde ook in het recept van de Keto Kabeljauw met geroosterde geplette pompoen.
De salsa gaat daar mee de oven in waardoor de aroma’s nog meer tot uiting komen. Dat moet je zeker ook eens proberen.
Of doe eens wat over de mozzarella op je pizza.
Yummy!
Zoals je ziet een heel veelzijdig sausje, dat je bovendien makkelijk enkele dagen in de koelkast kan bewaren.
Keto Salsa Verde met rucola en pili noten
materiaal
- blender - keukenrobot
Ingrediƫnten
- 1 el ui (fijngesnipperd)
- 1 rode chilipeper
- 1 tlp mosterd
- 1 handvol rucola
- 3 el basilicum (verse blaadjes gehakt)
- 1 tlp oregano vers
- 1/4 tlp groene currypoeder (Pit en Pit)
- 1 tlp Pasta alla Oliva (Pit en Pit)
- 4-5 kappertjes (optioneel)
- 30 gram Parmezaan (geraspt of schilfers)
- 2 el pili noten naturel (kan ook macadamia noten of pijnboompitjes zijn)
- snuifje jalapeno poeder (optioneel)
- snuifje zout
- beetje peper van de molen
- 60 ml witte wijnazijn
- 120 ml olijfolie
Bereiding
- Snijd de chili in kleine stukjes en versnipper de ui
- Doe samen met de kruiden en de overige ingrediƫnten in de blender en mix tot een gladde massa
- Proef en kruid bij naar smaak
- Bewaar in een luchtdicht potje in de koelkast