Keto Salsa Verde

Keto Salsa Verde met rucola pili noten chili look basilicum
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Deze Keto versie van de Italiaanse Salsa Verde is heerlijk bij een stukje vis, maar ook bij kip past deze ‘groene saus‘ perfect.

Het is tevens een aanrader als dressing voor je slaatje met burrata.

Het zure van de salsa met het romige van de burrata, … hmm

Er is niet één bepaald recept voor Salsa Verde, het gaat hem erover dat je veel verse groene kruiden gebruiken, waardoor je dus een groene saus krijgt.

Deze is op basis van rucola, basilicum, oregano en een spicy chili pepertje.

Maar je kan de kruiden aanpassen naar eigen smaak en volgens het gerecht waar je de saus wil bij serveren.

Je kan er een beetje kaas in verwerken of nootjes of pijnboompitten.

Deze is gemaakt met Pili noten.

Pili noten zijn super laag in koolhydraten en zijn heel romig.

Ook voor pesto en curry pasta gebruik ik vaak Pili noten.

Wat je in de winkel koopt bevat heel vaak cashewnoten, omdat deze net zo romig zijn en dus een goede structuur geven aan de pasta. Echter zijn ze heel hoog in koolhydraten en dus vervang ik ze door pili noten.

Mijn favoriete Pili Noten zijn die van Raw & Wild.

Pili Hunters is ook een heel goed merk, met nog meer variatie en producten, maar jammer genoeg nog steeds niet in Europa te bestellen en bestellen in Amerika betekent hoge verzendingskost + invoerrechten.

Heb je geen Pili Noten, geen probleem, je kan ze vervangen door macadamia noten of pijnboompitjes, maar die laatste zijn dan wel veel hoger in KH.

Ik gebruikte deze Salsa Verde ook in het recept van de Keto Kabeljauw met geroosterde geplette pompoen.

De salsa gaat daar mee de oven in waardoor de aroma’s nog meer tot uiting komen. Dat moet je zeker ook eens proberen.

Of doe eens wat over de mozzarella op je pizza.

Yummy!

Zoals je ziet een heel veelzijdig sausje, dat je bovendien makkelijk enkele dagen in de koelkast kan bewaren.




Keto Salsa Verde met rucola en pili noten

Print recept Pin recept
Bijgerecht, dressing, pesto, saus
porties 22 el
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
materiaal
  • blender - keukenrobot

Ingrediënten

  • 1 el ui (fijngesnipperd)
  • 1 rode chilipeper
  • 1 tlp mosterd
  • 1 handvol rucola
  • 3 el basilicum (verse blaadjes gehakt)
  • 1 tlp oregano vers
  • 1/4 tlp groene currypoeder (Pit en Pit)
  • 1 tlp Pasta alla Oliva (Pit en Pit)
  • 4-5 kappertjes (optioneel)
  • 30 gram Parmezaan (geraspt of schilfers)
  • 2 el pili noten naturel (kan ook macadamia noten of pijnboompitjes zijn)
  • snuifje jalapeno poeder (optioneel)
  • snuifje zout
  • beetje peper van de molen
  • 60 ml witte wijnazijn
  • 120 ml olijfolie

Bereiding

  • Snijd de chili in kleine stukjes en versnipper de ui
  • Doe samen met de kruiden en de overige ingrediënten in de blender en mix tot een gladde massa
  • Proef en kruid bij naar smaak
  • Bewaar in een luchtdicht potje in de koelkast

Notities

Wil je de salsa graag dikker, voeg wat meer noten en parmezaan toe.
Is de salsa te dik, voeg wat extra azijn en olie in dezelfde verhouding als in het recept toe, dus 1 deel azijn en 2 delen olie
Varieer eens met andere noten, kruiden, enz...
Dit recept is goed voor +/- 330 ml (22el)
De voedingswaarde is per el
Nutrition Facts
Keto Salsa Verde met rucola en pili noten
Amount Per Serving
Calories 66.4 Calories from Fat 63
% Daily Value*
Fat 7g11%
Saturated Fat 1.4g9%
Cholesterol 1.2mg0%
Sodium 30.7mg1%
Potassium 20.2mg1%
Total Carbs 0.5g0%
Fiber 0.1g0%
Sugar 0.2g0%
Protein 0.8g2%
Vitamin A 83.1IU2%
Vitamin C 3.2mg4%
Calcium 21.6mg2%
Iron 0.2mg1%
Net Carbs 0.4g
Total Carbs - sugaralcohol 0.5g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top