Perfect als bijgerecht of als Keto lunch!
De combinatie van mozzarella en tomaat met gegrilde courgette en aubergine geven een leuke twist aan dit gerechtje.
Salade Caprese is eigenlijk meer een zomers gerecht, maar met deze lauwwarme versie met gegrilde courgette en aubergine, kan je er ook in de koudere maanden van genieten.
Perfect als lunch met wat extra Parmaham of prosciutto tussen! Of met het Keto lookbrood!
Maar ook het ideale bijgerecht voor de Italiaanse Keto Ballen in Tomatensaus.
Het gecombineerde recept : Italiaanse gehaktballen in verse tomatensaus met lauwwarme salade caprese

Je kan gewone mozzarella gebruiken, je kan gewone buffelmozzarella gebruiken, maar het is nog lekkerder met een heerlijk romige burrata van buffelmelk/room.
Eet je dit als lunch, dat is het recept goed voor 2 porties mits toevoeging van wat ham of keto brood.
Als bijgerecht is het recept voor 4 personen.
Simpel, eenvoudig, lekker en koolhydraatarm!
Smakelijk.
Keto Lauwe Salade Caprese met geroosterde aubergine en courgette
Ingrediënten
Voor de gegrilde groente
- 1 kleine courgette (8 schijven)
- 1 kleine aubergine (8 schijven)
- 2 tomaten (8 schijven)
- 1 el rode wijnazijn
- 6 el olijfolie
- 1/2 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- flink wat peper van de molen
- 1 el Italiaanse kruidenmengeling (Pit en Pit)
Voor de salade / presentatie
- 2 bollen mozzarella ((buffel mozzarella of burata) in schijven)
- 2 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- enkele blaadjes verse basilicum
- snuifje zout en zwarte peper van de molen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een ovenplaat met bakpapier
voor de gegrilde groenten
- Was de aubergine en de courgette en snijd in dikke schijven (+/- 8 van elk)
- Was de tomaten, verwijder het kroontje en het bovenste en onderste schijfje en snijd elke tomaat in 4 dikke schijven
- Meng olijfolie, azijn en kruiden in een potje
- Doe de groenten in een ruime kom en overgiet met de marinade
- Schik de courgette en aubergine op de bakplaat (laat ruimte voor de tomaten) en bak/rooster ze +/-10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven
- Haal uit de oven en leg de tomatenschijven bij de andere groenten op de bakplaat en bak ze +/- 3 min mee in de hete oven
Voor de salade afwerking en presentatie
- Snijd elke bol mozzarella in 4 schijven
- Schik in een schotel of op een bord achtereenvolgens een schijf courgette, tomaat, aubergine en mozzarella en herhaal
- Meng de olijfolie met de wijnazijn, een beetje zout en peper en sprenkel over de schotel
- Werk af met verse basilicum