Keto Ricotta Cheesecake

Keto & Low-Carb Ricotta Cheesecake - koolhydraatarm suikervrij glutenvrij
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Koolhydraatarme kaastaart

Deze overheerlijke cheesecake is gemaakt met ricotta en roomkaas.

De glutenvrije bodem is gemaakt met amandelmeel en boter.

Uiteraard is deze kaastaart ook suikervrij, want ze is gezoet met erythritol en stevia.

Ik gebruikte een combinatie van de Sukrin erythritol en de Sukrin Icing (erythritol + stevia in poedervorm)

Het is een heel eenvoudig recept waar je makkelijk mee aan de slag kan om er tal van variaties op te maken.

Ik werkte de taart af met Sukrin Icing en wat Koolhydraatarme veenbessenconfituur omdat ik ondertussen ook de Terrine van Foie Gras had gemaakt die ik combineer met deze veenbessenconfituur en dat was een beetje werk gespaard. Bovendien zijn veenbessen mijn favoriet van alle bessen, omdat ze zo lekker zuur zijn.

Je kan deze taart maken met gelijk welke rode vruchten confituur of je kan ze afwerken met verse bessen en opgeklopte slagroom.

Dit is dus een basisrecept waar je zelf je eigen draai aan kan geven.

Het was zo lekker dat ik zeker ook zelf nog verder ga experimenteren met allerlei variaties.

De bodem is gemaakt van amandelmeel, boter en zoetstof.
Gewoon gekneed met de hand en in de vorm gedrukt.

Je kan deze bodem ook perfect op voorhand maken en in de vriezer bewaren.

Zo ga je te werk :

De taartbodem

Meng de ingrediënten voor de bodem en druk in de ingevette vorm. Prik er gaatjes in met een vork en bak blind in een oven van +/- 170°C

Ik gebruikte een metalen springvorm, maar de bodem heeft onderaan dus wel een opstaand randje en ik kreeg de uiteindelijke taartstukjes er niet zo goed uit. Ik raad je dus aan op de bodem te bekleden met bakpapier. Snijd hiervoor gewoon een stukje ter grootte van de bodem.

Keto ricotta cheesecake amandelmeel koek bodem blind bakken
Keto ricotta cheesecake amandelmeel koek bodem blind gebakken

De taartvulling

Mix de ingrediënten in de keukenmachine volgens het recept

Ik voegde een eetlepel kokosmeel toe om het vocht van de ricotta te compenseren en een eetlepel collageen, wat er voor zorgt dat de kaastaart mooi stevig wordt.

Keto ricotta cheesecake vulling ingrediënten
Keto ricotta cheesecake vulling mix

De taart vullen en bakken

Springvorm rand invetten en vullen

Vet de rand goed in met roomboter en giet de vulling voorzichtig in de vorm. Als je bang bent dat je vorm lekt, plaats dan een bakplaat of aluminiumfolie op de boden van je oven. Schuif in de oven en bak +/- 60 tot 70 minuten op 150°C

Keto ricotta cheesecake met vulling klaar voor de oven
Keto ricotta cheesecake met vulling in de oven gebakken

Afkoelen, opstijven en afwerken

Laat de taart eerst volledig afkoelen en plaats dan minimum 3u in de koelkast.
Haal uit koelkast en snijd met een scherp mes langs de rand van de vorm. Verwijder deze voorzichtig.

Doe enkele eetlepels Sukrin Icing in een suikerstrooier en strooi over de bovenkant. (of gebruik een zeefje)
Werk af met de confituur van veenbessen of kies je eigen afwerking.

Keto en Low Carb Ricotta Cheesecake
glutenvrije en suikervrije keto en low-carb ricotta cheesecake

Probeer het recept, maak er je eigen creatie van en post ze op instagram met de #ketocoachingbelgium, tag @ketocoachingbelgium of deel op facebook en tag @ketocoaching.be of plaats in de workshop groep.

glutenvrij en suikervrije Keto en low-carb Ricotta Cheesecake



Keto Ricotta Cheesecake

Print recept Pin recept
bakken, Dessert, traktaties
porties 12 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
koeltijd 3 uur
Totale tijd 4 uur 50 minuten

Ingrediënten

Voor de bodem
  • 200 gram amandelmeel (gewoon)
  • 80 gram Sukrin erythritol (of andere)
  • 80 gram roomboter
  • 1/2 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
Voor de vulling
  • 500 gram ricotta
  • 500 gram roomkaas (type St. Morêt)
  • 55 gram Sukrin erythritol (of andere)
  • 55 gram Sukrin Icing (of erytritol in poedervorm)
  • 1 tlp vanille extract
  • 4 grote eieren
  • 1 el Sukrin kokosmeel (of ander ontvet kokosmeel)
  • 1 el gelatine poeder (Great Lakes)
Voor de afwerking
  • Sukrin icing of andere erythritol in poedervorm
  • Keto veenbessenconfituur (of verse bessen, suikervrije confituur, opgeklopte slagroom, etc)

Bereiding

Maak de bodem
  • Verwarm de oven voor op 170° C en vet een springvorm in
    (tip : gebruik voor de bodem een stuk uitgesneden bakpapier, dan moet je niet invetten)
  • Smelt de boter in een klein pannetje op laag vuur
  • Meng het amandelmeel met de erythritol en het zout en voeg de gesmolten boter toe
  • Kneed tot deeg en doe in de springvorm
  • Druk van het midden uit naar buiten tot de bodem volledig bedekt is
    (zorg dat de buitenste rand wat dikker is dan in het midden)
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg en schuif in de oven
  • Verlaag de oventemperatuur naar 160°C en bak blind gedurende +/- 12 minuten
  • Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm
    (je kan deze bodem op voorhand maken en in de vriezer bewaren)
Maak de vulling
  • Doe de ricotta met de roomkaas, vanille extract en zoetstof in de keukenmachine en mix tot een gladde massa
  • Voeg er de eieren, kokosmeel en gelatine poeder bij en mix tot een homogene massa
  • Vet de zijkant van de springvorm goed in en giet het kaasmengsel in de vorm
  • Verlaag de oventemperatuur tot 150°C en schuif de taart in de oven
  • Bak +/- 60 tot 70 min tot de bovenkant mooi goud - geel kleurt en enigzins stevig aanvoelt (niet hard, maar ook niet te zacht)
  • Haal uit de oven en laat volledig afkoelen
  • Plaats nadien nog minimum 3 u in de koelkast (langer is beter)
Voor de afwerking
  • Haal de taart uit de koelkast en snijd met een scherp mes langsheen de rand om zeker te zijn dat alles goed los is
  • Zeef wat extra Surkin Icing (of erythritol in poedervorm) over de bovenkant en werk af met veenbessenconfituur of verse bessen, of slagroom, etc...

Notities

Effectieve Koolhydraten per portie = 7,6 g totale KH inclusief 5% van erythritol
 
 
Nutrition Facts
Keto Ricotta Cheesecake
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 368.1 Calories from Fat 305
% Daily Value*
Fat 33.9g52%
Saturated Fat 15.7g98%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.1g
Monounsaturated Fat 0.1g
Cholesterol 82.7mg28%
Sodium 233.2mg10%
Potassium 101.3mg3%
Total Carbs 22.7g8%
Fiber 2g8%
Sugar 1.5g2%
Protein 10.7g21%
Vitamin A 911.6IU18%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 128.7mg13%
Iron 0.3mg2%
Sugar alcohol 15.1g
Net Carbs 5.6g
Total Carbs - sugaralcohol 7.6g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top