Keto Ribeye met huisgemaakte Bearnaise

Keto entrecôte of ribeye met huisgemaakte bearnaise
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Heerlijke sappige grasgevoerde ribeye met huisgemaakte bearnaisesaus en afgewerkt met verse dragon. Dit stukje vlees heeft zoveel smaak en de rijke saus met die lichte anijstoets is zo romig, om je vingers van af te likken.




Keto ribeye met huisgemaakte Bearnaise

Print recept Pin recept
hoofdgerecht
porties 2 personen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

voor de ribeye
  • 1 dikke ribeye (of entrecôte (+/- 400 à 450g))
  • 2 el ossewit (of ghee)
  • 1 el roomboter
  • 1 tl Keltisch Zeezout (of Himalaya zout)
  • gemengde peper van de molen
voor de Bearnaisesaus
  • 4 eidooiers
  • 3 el dragonazijn
  • 4 el water
  • 120 gram roomboter (koud en in blokjes)
  • zout en peper
  • 1 el verse dragon (fijn gesneden)

Bereiding

  • Haal het vlees minimum 30 min op voorhand uit de koelkast
Bak het vlees
  • Verhit de vetstof in een pan (ossewit of geklaarde boter)
  • Schroei het vlees dicht (+/- 2 min) en keer om
  • Kruid de gebakken zijde met peper en zout
  • Bak de andere zijde eveneens +/- 2 min en keer om
  • Kruid ook deze zijde met peper en zout
  • Voeg de roomboter toe en laat ze lichtjes bruin kleuren
  • Draai het vuur uit, keer het vlees nogmaals om en laat op de pan rusten
Maak ondertussen de Bearnaisesaus
  • Klop de eierdooier met de azijn en het water los in een pot
  • Zet de pot op een matig vuur en klop luchtig tot het mengsel een goede binding heeft (tot het bijna begint te stollen)
  • Neem de pot van het vuur en roer er de klontjes koude boter onder tot ze helemaal gesmolten zijn
  • Voeg de fijngesneden dragon bij
Serveren
  • Haal het vlees uit de pan en snijd in reepjes
  • Lepel er wat saus over en giet de resterende saus in een potje
  • Dien op met groenten naar keuze (heerlijk met boontjes of groentenfrietjes van koolraap, knolselder of peterseliewortel)

Notities

Heb je saus over? Bewaar in een potje in de koelkast. Heerlijk als dip of gebruik als kruidenmayonaise. Doordat de eierdooiers gegaard zijn, kan je hem lekker lang bewaren. Heerlijk op een gekookt eitje! Of bij augurkjes als snack.
Nutrition Facts
Keto ribeye met huisgemaakte Bearnaise
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 1151 Calories from Fat 963
% Daily Value*
Fat 107g165%
Saturated Fat 60g375%
Cholesterol 695mg232%
Sodium 1766mg77%
Potassium 602mg17%
Total Carbs 2g1%
Sugar 1g1%
Protein 47g94%
Vitamin A 2264IU45%
Vitamin C 1mg1%
Calcium 85mg9%
Iron 5mg28%
Net Carbs 2g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Laat een bericht achter

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top