Lekker eenvoudig en Perfect Keto!
Heerlijke sappige ribeye van grasgevoerd rund met huisgemaakte bearnaisesaus en afgewerkt met verse dragon.
Dit stukje vlees heeft zoveel smaak en de rijke saus met die lichte anijstoets is zo romig, om je vingers van af te likken.
Vlees van dieren die een goed leven hebben gehad en in de vrije natuur hebben kunnen grazen.
Ze eten het voer dat ze voorbestemd zijn om te eten en niet wat hen, zoals bij met graan afgemeste dieren, in hun strot wordt geduwd om er plofkoeien van de maken.
Daarom kies ik dus zoveel ik kan voor grasgevoerd en grassfinished vlees. Niet alleen omdat het veel gezonder is, een veel betere ratio van omega 3 : omega 6 bevat, …
Het vlees mag dan misschien wat taaier dan die doorprikte steaks die je in de supermarkt koopt, maar de smaak is 1000 x beter en de dieren zijn met respect behandeld geweest.
Wil je graag weten waar je zo’n (h)eerlijk vlees vindt?
Check Coach Sofie’s Keto Keuken voorraadlijst hier
Vragen die ik ook vaak krijg tijdens de coaching zijn:
” Kan ik ook Keto doen als ik vaak uit eten ga?”
“Wat kan ik eten als ik op restaurant ga?”
Eigenlijk is het heel makkelijk.
Ribeye (of steak) met bearnaisesaus.
Dat is het perfecte Keto Restaurant Food.
Vraag wel of de saus vers gemaakt is, dus niet uit pakjes! En vraag een extra portie sla of andere groenten in plaats van de frieten.
Voila, zo eenvoudig kan het zijn!
Keto ribeye met huisgemaakte Bearnaise
Ingrediënten
voor de ribeye
- 1 dikke ribeye (of entrecôte (+/- 400 à 450g))
- 2 el ossewit (of ghee)
- 1 el roomboter
- 1 tlp Keltisch Zeezout (of Himalaya zout)
- gemengde peper van de molen
voor de Bearnaisesaus
- 4 eidooiers
- 3 el dragonazijn
- 4 el water
- 120 gram roomboter (koud en in blokjes)
- zout en peper
- 1 el verse dragon (fijn gesneden)
Bereiding
- Haal het vlees minimum 30 min op voorhand uit de koelkast
Bak het vlees
- Verhit de vetstof in een pan (ossewit of geklaarde boter)
- Schroei het vlees dicht (+/- 2 min) en keer om
- Kruid de gebakken zijde met peper en zout
- Bak de andere zijde eveneens +/- 2 min en keer om
- Kruid ook deze zijde met peper en zout
- Voeg de roomboter toe en laat ze lichtjes bruin kleuren
- Draai het vuur uit, keer het vlees nogmaals om en laat op de pan rusten
Maak ondertussen de Bearnaisesaus
- Klop de eierdooier met de azijn en het water los in een pot
- Zet de pot op een matig vuur en klop luchtig tot het mengsel een goede binding heeft (tot het bijna begint te stollen)
- Neem de pot van het vuur en roer er de klontjes koude boter onder tot ze helemaal gesmolten zijn
- Voeg de fijngesneden dragon bij
Serveren
- Haal het vlees uit de pan en snijd in reepjes
- Lepel er wat saus over en giet de resterende saus in een potje
- Dien op met groenten naar keuze (heerlijk met boontjes of groentenfrietjes van koolraap, knolselder of peterseliewortel)