Deze koolhydraatarme quiche met een duo van zalm en gerookte zalm, spinazie, kruidenkaas en tomaat is perfect als Keto ontbijt, lunch, diner
Heerlijk, eenvoudig, snel en makkelijk!
Alles in één pan, of beter gezegd, één quiche bakvorm en volledig klaargemaakt in de oven.
Zo simpel kan Keto zijn.
Je hoeft zeker geen uren in je keuken door te brengen of allerhande speciale ingrediënten in huis te halen om een perfect ketogene maaltijd op tafel te toveren.
Deze korstloze quiche maak je klaar in amper 30 minuten en is ruim voldoende voor 4 personen.
Stap 1 – de groenten
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smeer de vorm in met ghee of andere vetstof naar keuze.
Eerst gaar je de spinazieblaadjes met de ui gedurende +/- 3 minuten.
Nadien voeg je de gehalveerde kerstomaatjes en kruiden toe en schuif je nogmaals +/- 3 minuten in de oven.


Stap 2 – de zalm en het eimengsel
Verdeel de (gekookte) zalm over de schotel.
Ik gebruikte voor dit recept zalm uit blik, maar je kan ook gekookte zalm gebruiken.
Kies altijd voor biologische vis of vis uit wildvangst. Liefst gewoon in water of in biologische olijfolie. (geen zonnebloemolie want dit is geraffineerde olie en bevat heel veel poly onverzadigde vetzuren waarvan we weten dat ze ontstekingsbevorderend zijn. (lees er meer over in Het gevaar van geraffineerde plantaardige olie)
Mijn favoriete merken zijn Fish 4 Ever en Phare d’Eckmühl (verkrijgbaar online, in de biowinkel en bioplanet)
Klop vervolgens de eitjes los met de kruidenkaas, jalapeño poeder en groene currypoeder. Kruid bij met peper en zout en roer er de zure room in los.
Giet in de schotel over de zalm.
Snijd de gerookte zalm in reepjes en verdeel over het eimengsel.


Stap 3 – de quiche bakken en afwerken
Strooi er de geraspte kaas over en schuif terug in de oven.
Bak +/- 20 minuten tot de quiche stevig gebakken is.
Haal uit de oven, werk af met de in ringetjes gesneden lente-ui en serveer!


Restjes kan je ook de volgende dag makkelijk meenemen voor de lunch.
Ben je niet zo’n fan van vis, probeer dan de Smokey Keto Quiche met spek, rookworst, paprika en scamorza kaas eens.
En als je niet kan kiezen, dan maak je ze gewoon allebei.

Het leuke aan zo’n quiche is dat je er zowat alles kan in verwerken.
Heb je nog kip, vlees of vis over van de dag voordien, dan leent zo’n quiche er zich ook heel goed toe om die restjes in te verwerken.
Maak ze dus klaar met de ingrediënten die jij lekker vindt.
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Cheesy Keto Quiche met een duo van zalm
materiaal
- quichevorm diameter 30 / oven
Ingrediënten
- 10 eieren
- 75 gram kruidenroomkaas (type madame Loïc / St. Môret)
- 2 el zure room
- 100 gram gerookte zalm
- 2 blikjes zalm naturel bio (180g uitgelekt gewicht)
- 50 gram babyspinazie
- 2 el ghee
- 2 el olijfolie
- 12 kerstomaatjes
- 100 gram geraspte emmentaler
- 1/8 ui
- 1 lente-ui
- 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- peper van de molen
- 1/2 tlp marjolein (of oregano)
- 1/2 tlp dille
- 1/4 tlp groene jalapeño poeder (of andere groene kruiden naar keuze)
- 1/4 tlp groene currypoeder (pit en pit )
- snuifje nootmuskaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Smeer de quichevorm in met de ghee
- Spoel de spinazieblaadjes kort onder stromend water en dep droog met wat keukenpapier
- Snipper de ui fijn en doe samen met de spinazie in de vorm
- kruid met een beetje peper, zout en wat nootmuskaat en schuif in de oven voor +/- 3 minuutjes
- Was ondertussen de kerstomaatjes en halveer ze
- Haal de schotel uit de oven en verdeel er de gehalveerde kerstomaatjes over
- Strooi er de marjolein over en besprenkel met de olijfolie
- Schuif opnieuw voor +/- 3 minuutjes in de oven
- Open de blikjes zalm en laat uitlekken
- Klop de eitjes los met de kruidenkaas, het jalapeño poeder en het groene currypoeder
- Kruid eventueel bij met nog wat extra peper en zout en roer er de zure room in losNet op tijd om de vorm terug uit de oven te halen 😉
- Verdeel de stukjes zalm in de vorm en giet er het eimengsel bij
- Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en verdeel over de schotel
- Strooi er tot slot de geraspte kaas over en schuif in de oven
- Bak +/- 20 minuutjes tot de kaas mooi gesmolten is de quiche begint te kleuren
- Haal uit de oven en werk af wat fijngesneden lente-ui of bieslookSmakelijk