Keto Pulled Chuck Roast

Keto pulled chuck roast met tomaat paprika saus - instant pot of traag gegaard in de slow cooker
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Het ultieme Keto recept voor Chuck Roast Pulled Beef uit de Instant Pot of in de slowcooker, gegrild in de oven of BBQ met tomaat-paprika saus

Chuck Roast van Galloway Rund – grasgevoerd uiteraard.

Dit is zo’n mals vlees, super smakelijk en helemaal niet droog.

Een Instant Pot is ideaal om grote stukken vlees te garen zonder dat het uitdroogt, want er gaat geen vocht verloren.

Je kan dit natuurlijk ook in de slowcooker maken, maar dan moet je wel wat meer tijd rekenen.

Wist je trouwens dat je met de Instant Pot ook perfect kan slowcooken?

Je kan er ook groenten mee stomen, stoofvlees in klaarmaken, een volledig kip in garen en zelfs heerlijke soep in maken!

Wanneer de dagen korter en kouder worden en de herfst zijn intrede doet, dan krijg ik zin in heerlijke hartverwarmende gerechten en stoofpotjes.

Ik had nog een groot stuk Chuck Roast in de vriezer zitten, dus ideaal om een heerlijke Keto Pulled Beef te maken.

Deze keer met een lekker tomaat-paprika sausje.

En, ik heb er maar één pot voor hoeven vuil te maken.

Je kan dus perfect een Keto diner op tafel toveren, zonder veel afwas en zonder veel omzien naar.

Dat is waarom mijn Instant Pot één van mijn favoriete keukenapparaten is.

Het vlees heb ik eerst aangebakken op de sauté stand en nadien 70 minuten laten garen. De tijd moet je uiteraard aanpassen naargelang het vlees en de hoeveelheid.

Het was eigenlijk in de namiddag al klaar, maar ik heb het gewoon in de Instant Pot gelaten op de warmhoudstand.

Dat doet dit apparaat trouwens gewoon vanzelf.

Ondertussen kon ik verder werken zonder dat ik me zorgen hoefde te maken over wat ik ‘s avonds zou gaan klaarmaken.

De Instant Pot (althans degene die ik heb) kan je ook programmeren zodat je eten klaar is tegen wanneer jij dat wil.
Je kan dus het vlees eigenlijk gewoon voor je naar je werk vertrekt in de Instant Pot doen, timer aan, programma kiezen en that’s it!

Ik heb deze keer het vlees nog even onder de grill geplaatst, wat ik zeker niet altijd doe, maar met dit sausje paste het wel. Je kan dit trouwens in de zomer ook perfect op de BBQ grillen.

Vlees uit de pot, jus door de ontvetter en de saus dan opnieuw de pot in en op de sauté stand laten inkoken terwijl het vlees in de oven een krokant korstje kreeg.

Dit is ideaal voor een gezellig avondje met vrienden.

Heerlijk tussen een met boter besmeerde Keto Pistolet, lekker nog wat van de saus, eventueel een beetje mayo of zure room erboven op en een fris slaatje erbij.

Ook lekker met in de oven geroosterde groentjes zoals pompoen, wortelpeterselie of met lekkere frietjes van knolselder, koolraap, etc. 

Maak je dit voor een kleinere groep of enkel voor je gezin, dan zijn deze restjes ideaal om de volgende dag mee te nemen als lunch.

Wil je graag ook zo’n handige en veelzijdige Instant Pot aanschaffen?

Dan kan je die makkelijk bestellen via de links hieronder.

Ook handig is een glazen deksel voor de slow cook functie en een vetafscheider om heel snel het vet van je bouillon of saus te kunnen halen zonder te wachten tot het afgekoeld is en zonder gemors.

De Instant Pot is er in verschillende formaten, maar ik heb het grootste model omdat je daar zowel grote als kleine hoeveelheden kan in maken, omgekeerd lukt niet he. 😉

Let wel op, als je een glazen deksel of andere accessoires bijkoopt, dat die wel geschikt zijn voor jouw formaat / type Instant Pot.




Keto Instant Pot Pulled Chuck Roast

Print recept Pin recept
hoofdgerecht
porties 8 personen
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
rusttijd 1 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten

Ingrediënten

Voor het vlees
  • 1,5 kg Chuck roast (Chunck/halslap/zenuwstuk)
  • 250 ml rundsfond
  • 1/4 ui (fijngesnipperd)
  • 1/2 rode paprika (in kleine blokjes)
  • 10 kerstomaatjes (of 2 gewone in kleine blokjes)
  • 1 teentje knoflook (geplet en fijngehakt)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje rozemarijn (of 1tlp gedroogde rozemarijn)
  • 1 takje tijm (of 1/2 tlp gedroogde tijm)
  • 3 el ossewit (of ghee)
Voor de marinade/saus
  • 2 el mosterd
  • 4 el Huisgemaakte Keto Ketchup (of suikervrije ketchup)
  • 3 el tamari sojasaus
  • 1 tlp vissaus (of 2 ansjovisfiletjes geplet)
  • 3 el appelciderazijn (of wijnazijn of andere)
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 1 el chipotle poeder (of gerookt paprikapoeder)
  • 1/2 tlp Keltisch Zeezout of Redmond real Salt
  • gemengde peper van de molen
afwerking saus
  • 1 el keto ketchup
  • 1 el mosterd
  • 60 ml volle room

Bereiding

Voor de marinade/saus
  • Meng de mosterd, ketchup, sojasaus, vissaus, azijn en kruiden tot een gladde massa
  • Voeg de geroosterde sesamolie toe en roer deze goed door
  • Zet opzij
Voor het vlees
  • Zet de Instant pot op sauté - high en voeg de vetstof toe
  • Bak het vlees +/- 5 minuten aan de ene kant en keer om
  • Voeg de fijngesnipperde ui, look, tomaatjes en paprika toe en laat mee kleuren gedurende nog eens +/- 5 min
  • Keer het vlees terug om en strijk het in met de marinade/saus
  • Doe laurier, tijm en rozemarijn in de pot en giet er de bouillon bij
  • Druk op cancel en kies nu voor 'manual' High pressure en zet de timer op 70 min.
    Maak je het klaar in de slow cooker, reken dan +/- 6 u
  • Laat de druk op natuurlijke wijze ontsnappen en laat (indien mogelijk) het vlees nog een uurtje rusten in pot (met deksel gesloten)
afwerken (optioneel grillen)
  • haal het vlees uit de pot en dek af met folie
  • Indien je kiest voor een krokant korstje, zet de oven aan en kies voor de grillstand
  • Giet ondertussen de saus uit de instant pot in de vetafscheider of indien je die niet hebt, in een glazen kom en laat even staan tot het vet naar boven komt en je het kan afscheppen
  • Verwijder laurierblad en de takjes van de rozemarijn en tijm en giet de saus (zonder het vet maar met de tomatenstukjes en paprikastukjes) terug in de instant pot
  • Zet op sauté en voeg 1 el mosterd, 1 el keto ketchup en de room toe
  • Laat inkoken tot een dikke saus
  • Terwijl de saus inkookt kan je nu (optioneel) het vlees enkele minuten onder de grill schuiven.
    Let op want de saus die nog op vlees hangt, kan snel aanbranden.
  • Snijd het vlees in dikke sneden en haal het met 2 vorken uit elkaar
  • Giet de saus in een schotel, verdeel er het vlees over en serveer!
    Heerlijk met wat geroosterde groenten, een bloemkoolpuree, groentefrietjes of met een fris slaatje en een ketobroodje

Notities

Restjes neem je de volgende dag makkelijk mee voor je werklunch.
Heerlijk tussen een met boter besmeerde Keto Pistolet en met een goede lepel mayonaise / zure room / Keto ketchup
Nutrition Facts
Keto Instant Pot Pulled Chuck Roast
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 456.1 Calories from Fat 294
% Daily Value*
Fat 32.7g50%
Saturated Fat 15g94%
Cholesterol 154.1mg51%
Sodium 881.4mg38%
Potassium 792mg23%
Total Carbs 4.2g1%
Fiber 1.3g5%
Sugar 1.8g2%
Protein 38.8g78%
Vitamin A 767.9IU15%
Vitamin C 14.7mg18%
Calcium 48.4mg5%
Iron 4.6mg26%
Net Carbs 2.9g
Total Carbs - sugaralcohol 4.2g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top