Keto Hazelnootpraliné
Keto Praliné Hazelnoot chocoladepasta, een romige, suikervrije en koolhydraatarme hazelnootpasta met chocolade.
Zoet beleg voor op je Keto Toast of om te verwerken in je keto dessert.
Deze variatie op de Keto Nutella Choco is nog romiger en heeft een intensere hazelnootsmaak.
Als je dus al verzot was op de Keto Nutella Chocopasta en je houdt van de smaak van hazelnoten, dan moet je deze zeker proberen.
Heerlijk op een sneetje getoast Keto Carré brood of op het Keto Zadenbrood of ander koolhydraatarm brood.
Ook super op in je Keto dessert te verwerken.
Ik maakte een vastere Keto Praliné Praline vulling op basis van deze Hazelnootpraliné.
Die is wat steviger en perfect op je Keto Chocolade bonbons of pralines mee te vullen. Ik gebuikte hem voor de gevulde Keto Paaseitjes.
Ben je dus gek op de combinatie van hazelnoten en chocolade, check dan zeker ook die recepten op de site.
Voor deze Praliné Choco pasta gebruikte ik een gladde, ongezouten hazelnootboter (zonder stukjes). Kies voor een biologische versie zonder toevoegingen.
In dit recept koos ik voor de Vegan Melk Chocolade van Okono Foods. Die geeft deze Praliné zijn heerlijke choco smaak.
De chocolade van Okono kan je bestellen via hun eigen website okono.eu
Je kan ook andere keto chocolade gebruiken.
Check de voorraadlijst om te zien welke passen binnen Keto en waar je ze kan bestellen.
Uiteraard is deze Keto Praliné Hazelnoot Choco ook suikervrij.
Als zoetstof gebruikte ik de Sukrin Icing. Dat is een combinatie van erythritol en stevia in poedervorm.
Die smelt mooier weg en zo voorkom je de korrelstructuur die je soms wel met erythritol in kristalvorm hebt.
Heb je enkel die in huis, dan kan je die in een elektrisch koffiemolentje of in de blender tot poeder malen.
Voeg dan eventueel enkele druppels vloeibare stevia toe aan het recept of gebruik wat meer erythritol.
Keto Praliné Hazelnootpasta maken
De hazelnootpasta basis
Smelt de hazelnootpasta in een pan op laag vuur.
Wanneer deze zacht geworden is, voeg je de helft van de room en stukjes de chocolade toe. Roer tot het een pasta wordt.
Vervolgens voeg je de resterende room en zoetstof toe en laat je alles even doorwarmen (niet koken!)


Voeg olie en boter toe
Haal van het vuur en voeg dan 2 el hazelnootolie (van uit het potje van je hazelnootboter) toe en roer even goed door.
Voeg vervolgens de stukjes koude roomboter toe en laat onder voortdurend roeren wegsmelten.


Je Hazelnoot Praliné is klaar!
Bewaren doe je best in een glazen bokaal op een koele plaats.
Aangezien er room en roomboter in het recept zit, is deze op kamertemperatuur minder lang houdbaar dan de Keto Nutella Choco, maar in de koelkast kan je hem wel wat langer bewaren.
Hij zal dan wel meer opstijven, maar als je hem een kwartiertje voor gebruik uit de koelkast haalt, dan kan je hem wel makkelijker smeren.
Wil je hem gebruiken om pralines of chocolade bonbons mee op te vullen, volg dan het recept voor de Keto Praliné praline bonbon vulling

Hou je ook zo van chocolade en pralines, maar dan zonder de onnodige ton aan suiker? Probeer dan ook deze eens :
- Keto Botertruffels
- Keto Ferrero Hazelnoot Truffels
- Keto Toffee Choc
- Keto Brownie Snickers
- Keto Homemade Chocolade
- Keto Paaseieren met Mokka Mousse
- Keto Chocolade Paaseitjes met Praliné vulling
- Keto Chocolade Paaseitjes met Ganache vulling
of de heuse Keto Snicker Taart
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Keto Praliné - Hazelnoot Choco Pasta
Ingrediënten
- 100 gram hazelnootpasta/boter (zonder toevoegingen)
- 240 ml volle room
- 60 gram roomboter
- 50 gram Okono Vegan Melk Chocolade (of andere Keto chocolade )
- 20 gram Sukrin Icing (of erythritol in poedervorm + een paar druppels stevia vloeibaar)
- 2 el hazelnootolie (van bij de hazelnootpasta)
Bereiding
- Smelt de hazelnootpasta/boter in een pan op laag vuur
- Wanneer deze enigszins vloeibaar wordt, voeg je de helft van de room toe er roer je de pasta goed los
- Doe nu ook de stukjes chocolade in de pan en laat ze wegsmelten maar blijf roeren tot zich een pasta vormt
- Vervolgens voeg je de resterende room en zoetstof toe en laat je alles even doorwarmen (niet koken)
- Haal van het vuur en roer er 2 el van de hazelnootolie (uit het potje van je hazelnootboter) doorRoer tot deze goed is opgenomen
- Voeg tot slot de koude boterklontjes toe en laat ze wegsmelten terwijl je blijft roeren
- Bewaar in een goed afgesloten glazen pot op een koele plek (enkele dagen) of in de koelkast, dan is hij langer houdbaar. Hij stijft dan wel meer op, maar je kan voor gebruik om kamertemperatuur laten komen zodat hij makkelijk smeerbaar wordt