Keto Pork Rind Wrap – Tortilla

Met minder dan 0,5 g koolhydraat per wrap/tortilla is dit een keto basis recept bij uitstek!

Graanvrij en glutenvrij!

Bak je ze zacht of liever krokanter?

Vul met vlees, vis, groentjes en werk af met kaas, heerlijk 😉

In dit recept gebruik ik Pork Rinds.

Pork rinds is eigenlijk uitgebakken zwoerd.

Normaliter wordt het uitgebakken in varkensvet, zoals ze bij Epic Nutrition doen.

Ze hebben een variant met zout & peper en BBQ.

Ze hebben nu ook ‘oven’ gebakken pork rinds, gewoon met zout of chili-lime.

De Cracklings zijn met maple, dus die raad ik af.

Ook Bacon’s Heir heeft Pork Rinds, maar ze noemen ze Pork Clouds.

Deze zijn gebakken in olijfolie en zijn luchtiger, maar dan wel iets minder krokant.

Ook de pork clouds zijn er in verschillende smaken.

Bacon’s Heir heeft ook Pork Dust of volgens de nieuwe benaming ‘Pork Panko’

En je raadt het al, dit is de ideale vervanger voor ‘broodkruim of paneermeel’.

Je kan de pork rinds ook makkelijk zelf vermalen in de blender en er extra kruiden aan toevoegen.

Perfect voor het paneren van je Keto Snitzel of Gordon bleu of als toevoeging aan je vleesbrood.

Ik gebruik het ook voor de Krokante Keto Pizza Korst.

 




Keto Pork Rind wrap / tortilla

De perfecte Keto wrap of tortilla met bijna nul koolhydraten
Print recept Pin recept
bakken, lunch, Snack
porties 12 wraps
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
rusttijd 5 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 3 large eieren
  • 3 eiwitten
  • 120 gram pork rinds of pork dust (gewoon of met kruiden)
  • 120 gram roomkaas
  • 120 ml water
  • 2 el ghee (om de pan in te vetten)

Bereiding

  • Doe de pork rinds in de blender en mix tot je bijna een poeder krijgt
    Als je Pork Dust gebruikt kun je deze stap overslaan
  • Voeg alle andere ingrediënten bij in de blender en mix tot je een soort pannenkoek beslag krijgt. Als het deeg te dik is, voeg dan een extra eiwit en wat water bij.
  • Verhit een pan op het vuur en laat er een beetje ghee in smelten
  • Gebruik een kleine pollepel of andere maat om steeds dezelfde hoeveelheid beslag in de pan te gieten
  • Gebruik de achterkant van de lepel om het deeg mooi dun uit te spreiden.
  • Bak zoals een pannenkoek ongeveer 2 minuten langs de ene zijde en dan nog 1 minuut langs de andere zijde
  • Herhaal met het resterende beslag

Notities

Je kan deze wraps of tortilla's op voorhand maken en bewaren in de koelkast of leg ze tussen vetvrij papier en doe ze in een zakje in de vriezer
Het recept is voor 12 tortilla's / wraps of 6 grote wraps
Nutrition Facts
Keto Pork Rind wrap / tortilla
Amount Per Serving (1 wrap/tortilla)
Calories 134 Calories from Fat 90
% Daily Value*
Fat 10g15%
Saturated Fat 5g31%
Cholesterol 79mg26%
Sodium 249mg11%
Potassium 45mg1%
Protein 9g18%
Vitamin A 215IU4%
Calcium 21mg2%
Iron 0.4mg2%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente recepten

Scroll naar boven