Een heerlijke romige pompoensoep met gerookte spekblokjes.
Soep is vooral in de koude, natte dagen van het jaar een welgekomen verwarming, maar omdat het moeilijk is om in soep de nodige eiwitten te voorzien, is het op zich geen complete maaltijd.
Vandaar dat het ook vaak als voorgerecht wordt geserveerd.
Door gebruikt te maken van kippenbouillon en wat extra vlees of kaas toe te voegen, kan je er wel een volwaardige lunch of avondmaal van maken.
Serveer ze dus bijvoorbeeld met Oopsies (wolkenbroodjes of cloud bread) besmeerd met roomboter en een sneetje kaas voor een lekker vullende lunch. Of strooi er gewoon wat gemalen kaas door en sop er dan je Keto broodje in. Zie je de slingertjes gesmolten kaas al voor je? Hmmm, yummy!
Ik hou ook van een lekkere dikke soep.
Je eten drinken geeft niet dezelfde voldoening en verzadiging omdat kauwen van voedsel nu éénmaal de vertering in gang zet en ervoor zorgt dat de maagsappen met de noodzakelijke enzymen voor de vertering van het voedsel dat je eet, geactiveerd worden.
Een beetje vlees in je soep of een broodje waarop je kauwt, helpt hierbij.
Heb je ze toch liever wat dunner, voeg dan wat extra water of bouillon toe.
Smakelijk!
Keto Pompoensoep met Spek en Zure Room
Ingrediënten
- 600 gram pompoen
- 1/2 ui
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 500 ml kippenbouillon
- 800 ml water (eventueel extra als de soep te dik is)
- 1 tlp zout
- flink wat peper van de molen
- 1 tlp paprikapoeder
- 1/2 tlp Ras El Hanout (Pit & Pit)
- 1/8 tlp komijnzaadjes (of een snuifje komijnpoeder)
- een beetje nootmuskaat
- snuifje chilipoeder of cayenne peper
- 500 gram gerookte spekblokjes
- 150 ml volle room
- 4 el zure room
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Schil en snijd de pompoen in grote stukken
- Pel de ui en snijd in 4
- Was en snijd de paprika in grote stukken
- Leg alles op de bakplaat en leg het teentje knoflook ongepeld tussen de groenten
- Strooi er de kruiden over en overgiet met de olijfolie
- Schuif in de oven, verlaag de temperatuur naar 180°C en laat de groenten een 10 min. roosteren
- Haal uit de oven en zet opzij
- Zet een grote pot op het vuur en bak de spekblokjes krokant
- Haal het spek uit de pot, doe in een bord en zet opzij
- Laat in dezelfde pot de tomatenpuree even aanbakken zodat de smaken goed vrijkomen
- Blus met een beetje bouillon
- Doe alle geroosterde groenten in de pot en voeg de rest van de bouillon en water toe
- Breng aan de kook en laat +/- 30 minuten pruttelen
- Mix de soep, voeg de room toe en mix dan nog even door
- Breng kort terug aan de kook
- Draai het vuur uit en voeg de spekblokjes bij de soep
- Schep in een bord of kommetje en schep er een lepel zure room op
- Serveer met een wolkenbroodje (oopsie) of ander ketobroodje besmeerd met heerlijke roomboterSmakelijk!