Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij.
Een pizza ontbijt of een lekkere lunch? Of waarom zelfs niet serveren bij de brunch.
Ook super als aperitiefhapje als je ze in kleine porties snijdt.
Je kan ze op voorhand klaarmaken en bewaren in de koelkast.
Let wel als je tomatensaus of tomaten gebruikt, dan kan dit in het deeg trekken en bakt het minder krokant.
Verwijder daarom dus zeker de zaadjes uit de tomaat of kies voor zongedroogde tomaten als je ze op voorhand vult en even wil bewaren.
Je hoeft je ook zeker niet te beperken tot de vulling in dit recept.
Gebruik je fantasie en vul met de dingen die jij lekker vindt.
Keto Hot Pizza Pockets
Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij.Een pizza ontbijtje of een lekkere lunch
Print recept
Pin recept
aperitief, lunch, ontbijt
porties 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten minuten
Bereidingstijd 15 minuten minuten
rusttijd 5 minuten minuten
Totale tijd 30 minuten minuten
Ingrediënten
Voor het deeg
- 30 gram amandelmeel
- 3 el kokosmeel
- 140 gram geraspte mozzarella (geen verse)
- 1 large ei
- 2 el roomboter (of roomkaas)
- 1/2 tlp zeezout
- 1/2 tlp uipoeder
- 1/2 tlp lookpoeder
Voor de vulling
- 4 sneetjes Parmaham (of andere rauwe ham dun gesneden)
- 1 tomaat (in schijfjes)
- 50 gram jonge bladspinazie of rucola (optioneel)
- 2 sneetjes kaas met Italiaanse kruiden (of pestokaas of andere)
- enkele blaadjes verse basilicum
Voor het afbakken
- 1 el gesmolten roomboter
- 1/2 el lookpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Meng de droge ingrediënten in een kommetje en zet apart
- Smelt de mozzarella met de roomboter (of roomkaas) in een pannetje op laag vuur
- Wanneer de kaas volledig gesmolten is, haal je het pannetje van het vuur en roer er het ei door
- Voeg de droge ingrediënten toe en meng tot er zich een deegbal vormtLaat enkele minuten afkoelen
- Verdeel het deeg in 4 en rol de porties één voor één uit tussen 2 bakpapieren tot enkele millimeters dikte
- Beleg de helft van het deeg met de spinazieblaadjes en de ham, leg er een sneetje tomaat op en een half sneetje kaasblijf een beetje van tegen de rand
- Plooi de vellen dicht
- Meng het lookpoeder met de gesmolten roomboter en bestrijk er de pockets mee
- Bak op de bakplaat in de oven gedurende +/- 12 à 15 minuten
- Haal uit de oven, laat even afkoelen en snijd middendoor
- Smakelijk!
Notities
Dit deeg is ook super voor het maken van pigs in a blanket, ham en kaas pockets, ...
Nutrition Facts
Keto Hot Pizza Pockets
Amount Per Serving (2 pockets)
Calories 540
Calories from Fat 333
% Daily Value*
Fat 37g57%
Saturated Fat 17g106%
Cholesterol 187mg62%
Sodium 758mg33%
Potassium 434mg12%
Total Carbs 17g6%
Fiber 7g29%
Sugar 2g2%
Protein 35g70%
Vitamin A 3555IU71%
Vitamin C 15.4mg19%
Calcium 792mg79%
Iron 1.5mg8%
Net Carbs 10g
Total Carbs - sugaralcohol 17g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!