Een heerlijke Keto ontbijt of snack on the go!
Deze pizza muffins zijn niet alleen super lekker als ze nog warm zijn, maar ook koud in stukjes door je lunch salade.
Je kan ze makkelijk op voorhand klaarmaken en gewoon even opwarmen in de oven. Of maak het beslag de avond ervoor klaar en giet het al in je muffin vorm.
’s Ochtends zet je de oven aan en in +/- 15 à 20 minuten is je ontbijt klaar!
Heerlijk warme pizza muffins vers uit de oven!
Echt geen tijd om rustig te ontbijten? Neem ze mee voor een ontbijt on-the-go.
Doe je IF en eet je pas je eerste maaltijd tegen de middag? Doe ze dan gewoon koud in stukjes en verdeel ze over je lunch salade. Of misschien kan je ze wel opwarmen op je werk?
Probeer ze uit en meng er de ingrediënten onder die jij liefst op je pizza wil en varieer! Prosciutto, spek, chorizo, paprika, tomaat, champignons, chilipeper, enz… Het kan allemaal.
Probeer ook eens de eimuffins met ham, spek en salie.


Allemaal mogelijkheden voor een volwaardig ontbijt dat je zeker voldaan houdt tot je volgende maaltijd en zonder ‘suiker’dip tussenin. 😉
Keto Pizza Muffins
materiaal
- muffin bakvorm
Ingrediënten
- 12 eieren
- 120 gram mascarpone
- 2 el ghee (of kokosolie)
- 100 gram prosciutto (in kleine reepjes gesneden)
- 100 gram chorizo (in kleine reepjes gesneden)
- 50 gram rode paprika (of tomaat in kleine blokjes)
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt (of mozzarella))
- 1 tlp Italiaanse kruiden (Pit & Pit)
- 1/2 tlp Keltisch zeezout
- peper van de molen
- enkel blaadjes basilicum (versnipperd)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet de muffinvorm in
- Breek de eieren in een ruime kom en voeg de room en de kruiden (uitgezonderd de verse basilicum) toe
- Klop goed los en voeg de prosciutto, de chorizo, de paprika (of tomaat), de kaas en tot slot de basilicum toe en meng door mekaar
- Giet in de ingevette muffinvorm en bak gedurende +/- 15 minuten (afhankelijk van je oven)
- Haal uit de oven en laat even afkoelen
- Lekker wanneer ze nog warm zijn, maar ook koud smaken ze heerlijk