Keto Pizza Muffins

Keto pizza muffins
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Een heerlijke Keto ontbijt of snack on the go!

Deze pizza muffins zijn niet alleen super lekker als ze nog warm zijn, maar ook koud in stukjes door je lunch salade.

Je kan ze makkelijk op voorhand klaarmaken en gewoon even opwarmen in de oven. Of maak het beslag de avond ervoor klaar en giet het al in je muffin vorm.

‘s Ochtends zet je de oven aan en in +/- 15 à 20 minuten is je ontbijt klaar!

Heerlijk warme pizza muffins vers uit de oven!

Echt geen tijd om rustig te ontbijten? Neem ze mee voor een ontbijt on-the-go.

Doe je IF en eet je pas je eerste maaltijd tegen de middag? Doe ze dan gewoon koud in stukjes en verdeel ze over je lunch salade. Of misschien kan je ze wel opwarmen op je werk?

Probeer ze uit en meng er de ingrediënten onder die jij liefst op je pizza wil en varieer! Prosciutto, spek, chorizo, paprika, tomaat, champignons, chilipeper, enz… Het kan allemaal.

Keto ham spek salie eimuffins
Keto ontbijt spekcups met spiegeleitje

Allemaal mogelijkheden voor een volwaardig ontbijt dat je zeker voldaan houdt tot je volgende maaltijd en zonder ‘suiker’dip tussenin. 😉




Keto Pizza Muffins

Print recept Pin recept
aperitief, lunch, ontbijt, Snack
porties 12 muffins
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 12 eieren
  • 120 gram mascarpone
  • 2 el ghee (of kokosolie)
  • 100 gram prosciutto (in kleine reepjes gesneden)
  • 100 gram chorizo (in kleine reepjes gesneden)
  • 50 gram rode paprika (of tomaat in kleine blokjes)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt (of mozzarella))
  • 1 tlp Italiaanse kruiden (Pit & Pit)
  • 1/2 tlp Keltisch zeezout
  • peper van de molen
  • enkel blaadjes basilicum (versnipperd)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet de muffinvorm in
  • Breek de eieren in een ruime kom en voeg de room en de kruiden (uitgezonderd de verse basilicum) toe
  • Klop goed los en voeg de prosciutto, de chorizo, de paprika (of tomaat), de kaas en tot slot de basilicum toe en meng door mekaar
  • Giet in de ingevette muffinvorm en bak gedurende +/- 15 minuten (afhankelijk van je oven)
  • Haal uit de oven en laat even afkoelen
  • Lekker wanneer ze nog warm zijn, maar ook koud smaken ze heerlijk

Notities

Tip: maak het eimengsel de avond voordien en bak 's ochtends af in de oven.
Als je een vorm hebt voor mini-muffins is dit ook een lekkere knabbel bij de aperitief.
Dit recept is voor 12 muffins (afhankelijk van de grootte van de muffinvorm die je hebt)
1 portie = 3 muffins (afhankelijk van je macro's)
per 3 muffins : 594 kcal, 3g totale KH, 0,5g vezels, 30g proteïne, 51g vetten
Nutrition Facts
Keto Pizza Muffins
Amount Per Serving (1 muffin)
Calories 198 Calories from Fat 153
% Daily Value*
Fat 17g26%
Saturated Fat 7.8g49%
Cholesterol 192mg64%
Sodium 386mg17%
Potassium 90mg3%
Total Carbs 1g0%
Fiber 0.16g1%
Sugar 0.3g0%
Protein 10g20%
Vitamin A 547IU11%
Vitamin C 5mg6%
Calcium 88mg9%
Iron 1mg6%
Net Carbs 0.8g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top