Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij genieten van een lekkere krokante pizza!
Wie houdt er niet van pizza?
Eén van de eerste vragen die ik vaak krijg is ‘Mag ik dan nooit meer pizza of pasta of brood?’
Mensen slaan vaak in paniek bij de gedachte dat ze iets wat ze zo gewend niet meer ‘mogen’
Het lijkt een beetje op een verslaving nee?
Ja hoor, dat klopt, koolhydraten zijn suikers en ze zijn verslavend!
Maar geen paniek, er zijn ontelbare KETO PROOF recepten te vinden om je ongezonde voeding van weleer om te toveren tot heerlijke koolhydraatarme versies.
Deze pizza is er het bewijs van!
Proef je geen verschil? Ja, toch wel, maar daarom moet je niet teleurgesteld zijn.
Eens je deze manier van eten gewend bent, zal je zien dat je smaak verandert en dat al ongezonde zaken die je vroeger at, helemaal niet meer zo goed smaken als je dacht.
Geef jezelf de tijd en experimenteer met smaken en kruiden. Je zal zien dat gezond eten zoveel lekkerder is dan je gedacht had.
Probeer het recept uit, het is helemaal niet moeilijk.
Veel van deze Keto Swaps, zijn vaak veel makkelijker en sneller te maken dan de originele 😉
Keto pizza met kerstomaatjes en champignons
Ingrediënten
Maak de bodem
- 40 gram amandelmeel (Sukrin) (superfijn)
- 40 gram Pork Rinds - homemade of naturel
- 125 gram geraspte mozzarella (geen verse of emmentaler)
- 25 gram geraspte parmezaan
- 50 gram roomkaas
- 1 ei
- 1 tlp Italiaanse kruidenmengeling (Pit & Pit)
- snuifje zout en peper
Toppings
- 1/2 ui (rode of witte)
- 10 kerstomaatjes
- 5 champignons
- 80 gram geraspte mozzarella (of andere kaas)
- 1/2 tlp oregano (of tijm)
- 120 ml arrabiata
Bereiding
Maak de bodem
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.
- Leg het deeg op een bakpapier en leg er een tweede bovenop.
- Rol uit met een deegrol tot enkele millimeters dikte.
- Bak in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende 8 à 10 minuten.
- Haal uit de oven en zet de grill aan
Beleg en bak af
- Snijd de ui in ringen en haal uit mekaar
- Borstel de champignons en snijd in schijfjes
- Halveer de kerstomaatjes
- Bestrijk de bodem met de arrabiata en blijf +/- 2cm van de rand
- Verdeel er de tomaatjes, de ui en de champignons over
- Strooi er de geraspte kaas over
- Laat 5 minuten bakken op 180°C en zet nog +/- 2 à 3 minuten onder de grill