Keto Pizza met Bacon en Geitenkaas

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Een koolhydraatarme, graanvrij en glutenvrije pizza met heerlijke spekjes, ui en gesmolten geitenkaas!

Ontbijt, lunch of diner, deze pizza smaakt altijd. Yummy!

Deze pizzabodem is trouwens ook notenvrij.




Keto pizza met bacon en geitenkaas

Een krokante notenvrije pizzakorst met spekjes, ui en gesmolten geitenkaas
Print recept Pin recept
hoofdgerecht, lunch
porties 6 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

De notenvrije bodem
  • 4 large eieren
  • 5 tbsp kokosbloem
  • 40 gram geraspte Parmezaan
  • 170 gram geraspte mozzarella
  • 2 tbsp gemalen blond lijnzaad (of 1 el psyllium)
  • 1/4 tsp baksoda
  • 1/2 tsp wijnsteenpoeder
  • 1/4 tsp Keltisch zeezout (of Himalaya zout)
  • 1/4 tsp lookpoeder
  • 1/4 tsp oregano
  • 1 tbsp olijfolie
  • optioneel andere kruiden naar keuze
De toppings
  • 1 rolletje gerijpte geitenkaas (200g)
  • 3 el zure room van geit
  • 125 gram mascarpone
  • 50 gram gorgonzola (of (geiten)brie of meer zure room)
  • 100 gerookte spekblokjes
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 tlp tijm
  • 1/2 tlp oregano
  • snuifje zeezout en peper van de molen
Voor de afwerking
  • 1 el olijfolie
  • verse kruiden naar keuze

Bereiding

Maak de pizzabodem
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de geraspte kaas, in de keukenmachine en mix
  • Voeg nu de geraspte kaas toe en mix goed mekaar
  • Spreid uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak +/- 15 minuten
  • Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen
Beleg de pizza
  • Snipper de ui
  • Snijd de rol geitenkaas in schijfjes
  • Meng de mascarpone met de zure room
  • Prak de gorgonzola fijn met een vork en meng met de mascarpone en de zure room
  • Doe er de oregano, de tijm, een snuifje zout en peper bij en roer om
  • Wrijf de pizzabodem in het het kaasmengsel 
    Blijf +/- 2 cm van de rand
  • Leg er de schijfjes geitenkaas op en strooi er de ui en spekblokjes rond
  • Schuif in de oven en bak +/- 10 minuten op 180°C
    Zet de laatste 2 minuten de ovengrill aan voor een extra krokantje
  • Haal uit de oven en werk met een lepel olijfolie (of notenolie) en wat verse tijm en oregano

Nutrition Facts
Keto pizza met bacon en geitenkaas
Amount Per Serving (1 g)
Calories 507 Calories from Fat 360
% Daily Value*
Fat 40g62%
Saturated Fat 21g131%
Cholesterol 218mg73%
Sodium 842mg37%
Potassium 201mg6%
Total Carbs 7g2%
Fiber 3g13%
Sugar 1g1%
Protein 27g54%
Vitamin A 1100IU22%
Vitamin C 0.7mg1%
Calcium 439mg44%
Iron 1.6mg9%
Net Carbs 4g
Total Carbs - sugaralcohol 7g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top