Keto Pittige Aziatische Runderwok

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Koolhydraatarm en spicy rundvlees uit de wok!

Dit is een pittig gerechtje, maar je maakt het natuurlijk zo pikant als je zelf wil.

Vaak wordt een dergelijk gerecht geserveerd met glasnoodles of mie, maar die zal je hierbij zeker niet missen.

Mis je ze toch, probeer eens konjac noodles of shirataki noodles. Ze zijn gemaakt van de konjac wortel en hebben een gelijkaardige glasachtige structuur.

Ze zijn wel smaakloos, dus je moet een beetje weten hoe je ze best klaarmaakt en je moet zien dat je er zeker voldoende water bij drinkt.

Je kan deze noodles zelfs in spaghetti, rijst of macaroni vorm vinden, maar voor de smaak moet je het zeker niet doen, enkel voor het idee misschien.

Ik gebruik ze heel af en toe en dan meestal in combinatie met andere groenten, dus zeker niet zo op zichzelf.

Kijk bij de lijst met aanbevolen producten om te zien welke ik aanraad, want ook daar zit verschil in van leverancier tot leverancier.

Maar bij dit recept heb je zeker niet nodig!




Keto Pittige Aziatische runderwok

Print recept Pin recept
diner, hoofdgerecht
porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

Voor de groenten
  • 1 rode paprika (in reepjes)
  • 1 groene paprika (in reepjes)
  • 1 aubergine (in reepjes)
  • 1 courgette (in reepjes)
  • 2 lente ui (langs gesneden en in 3)
  • 200 gram bambooscheuten (bokaal)
  • 20 gram gedroogde daïkon (optioneel of vervang door gedroogde ui)
  • 1 tlp gember (geraspt)
  • 1 teente look
  • 2 chilipeper
  • 1/2 tlp ancho chilivlokken (of gewone)
  • 1/4 tlp paprikapoeder
  • 50 ml tamari sojasaus (of kokos aminos)
  • 25 ml rijstwijnazijn (of kokosazijn)
  • 100 ml runderbouillon
  • 1 el ghee
Voor het rundvlees
  • 800 gram entrecôte of ander rundsvlees met vetrandje (of flat iron steak)
  • 1/4 tlp paprikapoeder
  • 1/8 tlp All spice (of zwarte peper)
  • 2 el ossewit (of ghee)
  • 1 el geroosterde sesamolie (optioneel)
afwerking
  • sesamzaadjes

Bereiding

  • Snijd de groenten zoals aangegeven
  • Spoel de bambooscheuten onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet
  • Snijd het vlees in reepjes, kruid en gooi even door mekaar
Bak eerst het vlees aan
  • Smelt de vetstof in pan en bak het vlees kort aan op hoog vuur
  • Haal uit de pan en dek af
    Laat de vetstof in de pan
Wok de groenten
  • Doe de ghee bij de vetstof waarin je net het vlees aangebakken hebt
  • Bak eerst de aubergine, gevolgd door de courgette en de paprika
    Voeg de kruiden toe
  • Blus met de sojasaus, de azijn en de bouillon 
  • Voeg de uitgelekte bambooscheuten en de gedroogde daikon bij
  • Laat een 5-tal minuten verder garen en voeg de lente ui bij
  • Tot slot voeg je het vlees bij en schep je alles eens goed door mekaar
  • Draai het vuur lager en laat het vlees een 5-tal minuten opwarmen tussen de groentjes
  • Dien op en garneer met sesamzaadjes

Nutrition Facts
Keto Pittige Aziatische runderwok
Amount Per Serving
Calories 578 Calories from Fat 342
% Daily Value*
Fat 38g58%
Saturated Fat 17g106%
Cholesterol 166mg55%
Sodium 930mg40%
Potassium 1382mg39%
Total Carbs 17g6%
Fiber 6g25%
Sugar 10g11%
Protein 44g88%
Vitamin A 1640IU33%
Vitamin C 108.6mg132%
Calcium 67mg7%
Iron 5.7mg32%
Net Carbs 11g
Total Carbs - sugaralcohol 17g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top