Koolhydraatarm en spicy rundvlees uit de wok!
Dit is een pittig gerechtje, maar je maakt het natuurlijk zo pikant als je zelf wil.
Vaak wordt een dergelijk gerecht geserveerd met glasnoodles of mie, maar die zal je hierbij zeker niet missen.
Mis je ze toch, probeer eens konjac noodles of shirataki noodles. Ze zijn gemaakt van de konjac wortel en hebben een gelijkaardige glasachtige structuur.
Ze zijn wel smaakloos, dus je moet een beetje weten hoe je ze best klaarmaakt en je moet zien dat je er zeker voldoende water bij drinkt.
Je kan deze noodles zelfs in spaghetti, rijst of macaroni vorm vinden, maar voor de smaak moet je het zeker niet doen, enkel voor het idee misschien.
Ik gebruik ze heel af en toe en dan meestal in combinatie met andere groenten, dus zeker niet zo op zichzelf.
Kijk bij de lijst met aanbevolen producten om te zien welke ik aanraad, want ook daar zit verschil in van leverancier tot leverancier.
Maar bij dit recept heb je zeker niet nodig!
Keto Pittige Aziatische runderwok
Ingrediënten
Voor de groenten
- 1 rode paprika (in reepjes)
- 1 groene paprika (in reepjes)
- 1 aubergine (in reepjes)
- 1 courgette (in reepjes)
- 2 lente ui (langs gesneden en in 3)
- 200 gram bambooscheuten (bokaal)
- 20 gram gedroogde daïkon (optioneel of vervang door gedroogde ui)
- 1 tlp gember (geraspt)
- 1 teentje look
- 2 chilipeper
- 1/2 tlp ancho chilivlokken (of gewone)
- 1/4 tlp paprikapoeder
- 50 ml tamari sojasaus (of kokos aminos)
- 25 ml rijstwijnazijn (of kokosazijn)
- 100 ml runderbouillon
- 1 el ghee
Voor het rundvlees
- 800 gram entrecôte of ander rundsvlees met vetrandje (of flat iron steak)
- 1/4 tlp paprikapoeder
- 1/8 tlp All spice (of zwarte peper)
- 2 el ossewit (of ghee)
- 1 el geroosterde sesamolie (optioneel)
afwerking
- sesamzaadjes
Bereiding
- Snijd de groenten zoals aangegeven
- Spoel de bambooscheuten onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet
- Snijd het vlees in reepjes, kruid en gooi even door mekaar
Bak eerst het vlees aan
- Smelt de vetstof in pan en bak het vlees kort aan op hoog vuur
- Haal uit de pan en dek afLaat de vetstof in de pan
Wok de groenten
- Doe de ghee bij de vetstof waarin je net het vlees aangebakken hebt
- Bak eerst de aubergine, gevolgd door de courgette en de paprikaVoeg de kruiden toe
- Blus met de sojasaus, de azijn en de bouillon
- Voeg de uitgelekte bambooscheuten en de gedroogde daikon bij
- Laat een 5-tal minuten verder garen en voeg de lente ui bij
- Tot slot voeg je het vlees bij en schep je alles eens goed door mekaar
- Draai het vuur lager en laat het vlees een 5-tal minuten opwarmen tussen de groentjes
- Dien op en garneer met sesamzaadjes