Keto Pita schotel

Keto pita schotel met koolhydraatarm platbrood
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Heb jij soms ook zo’n zin in een pita met die heerlijke looksaus? Of hou je liever van een pikantere andalouse saus?

Dit recept voor Keto Pita is koolhydraatarm, glutenvrij, suikervrij en een volwaardige en voedzame maaltijd.

De broodjes kan je in dit geval niet opensnijden, maar ze smaken heerlijk.

Je kan ze ook gebruiken als wrap, want ze super handig maakt om bijvoorbeeld te vullen met ham, gekookt ei, kaas en wat mayonaise of kruiden roomkaas met gerookte zalm, of wat dan ook …

Super handig om mee te nemen als lunch of zelfs mee te geven met kids naar school.

Wat nog beter is, je kan ze makkelijk op voorhand maken en invriezen.

Zo heb je ze altijd op voorraad. 🙂




Keto Pita

Print recept Pin recept
hoofdgerecht, lunch
porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

Voor de broodjes / wraps
  • 4 eieren
  • 4 eiwitten
  • 2 el kokosmeel
  • 2 el psyllium husk (de vezel niet het poeder)
  • optioneel kruiden zoals oregano, tijm, look, ...
  • 1 el kokosolie (om te in bakken)
Voor het vlees
  • 600 gram varkensschouder (in reepjes)
  • 2 el ghee (of smout)
  • 1 tl Zeezout
  • peper van de molen
  • 1/2 tl tex mex kruiden (Pit & Pit)
  • 1/2 tl gerookte paprika
  • 1/4 tl oregano
  • 1/4 tl tijm
  • 1/4 tl harissa poeder (of chilivlokken of cajun kruiden)
  • 100 ml gevogelte bouillon (of runderbouillon)
Voor de vulling
  • 150 gram witte kool (geraspt)
  • 1 avocado (in blokjes)
  • 2 tomaten (in blokjes)
Voor de afwerking
  • huisgemaakte chipotle aioli of andalouse saus

Bereiding

Maak de broodjes / wraps
  • Doe de eieren, eiwitten, kokosmeel (+ psyllium husk) en kruiden naar keuze in de blender
  • Verhit een eetlepel kokosolie in de pan
  • Giet het de helft van het mengsel in de pan en draai goed rond zodat je een dunne pannenkoek krijgt.
  • Zet een deksel op de pan en draai het vuur lager.
    Het deeg zal grote luchtbellen vormen, dat is normaal.
  • Laat ongeveer 3 à 4 minuten bakken, haal het deksel van de pan en keer de bodem om.
  • Zet het deksel terug op de pan en laat langs deze zijde nog 2 à 3 minuten bakken.
    Je pita platbrood, ... is klaar!
Voor het vlees
  • Kruid de reepjes vlees. Zorg ervoor dat ze langs alle kanten bedekt zijn.
  • Smelt de vetstof in de pan en bak het vlees kort aan.
  • Giet er de bouillon bij en laat verder garen
Voor het samenstellen van de pita
  • Warm de broodjes kort op in de oven of doe ze enkele minuten terug in de pan zodat ze wat krokanter worden
  • Bedekt de helft met wat witte kool, enkele stukjes tomaat en enkele stukjes avocado
  • Doe er wat huisgemaakte aioli of andalouse over
  • Doe er een portie vlees in gevolgd door nog wat tomaat en avocado
  • Werk af met nog extra veel aioli of andalouse
  • Serveer eventueel met wat extra witte kool of slaatje of gewoon zo ... Smakelijk!

Nutrition Facts
Keto Pita
Amount Per Serving (1 pita)
Calories 323 Calories from Fat 162
% Daily Value*
Fat 18g28%
Saturated Fat 5g31%
Cholesterol 226mg75%
Sodium 298mg13%
Potassium 665mg19%
Total Carbs 12g4%
Fiber 6g25%
Sugar 4g4%
Protein 29g58%
Vitamin A 850IU17%
Vitamin C 22.9mg28%
Calcium 59mg6%
Iron 2.4mg13%
Net Carbs 6g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Laat een bericht achter

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top