Keto pistolets

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij!

Deze heb ik altijd in de diepvries zitten.

Niet dat ik elke dag keto broodjes eet, maar ze zijn heel makkelijk om mee te nemen voor een ontbijtje onderweg of een snelle lunch.

Heerlijk met een laagje boter en daarop roerei met spekjes!

Of besmeerd met huisgemaakte mayonaise en belegd met een sneetje ham en kaas met tomaat, een gekookt eitje en blaadje sla.

Of besmeer ze eens met de avocado en zure room dressing en beleg met gerookte zalm, tomaat en komkommer.




Keto Pistolet

Koolhydraatarme pistolet, graanvrij & glutenvrij
Print recept Pin recept
bakken, brood, ontbijt
porties 12
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten

Ingrediënten

Droge ingrediënten
  • 40 gram psyllium husk poeder (niet de vezel)
  • 30 gram gemalen blond lijnzaad
  • 75 gram amandelmeel
  • 30 gram sesammeel
  • 30 gram eiwit proteïne poeder
  • 1 tlp baksoda
  • 2 tlp wijnsteenzuur (cream of tartar)
  • 1/2 tlp zout
Natte ingrediënten
  • 300 ml eiwit
  • 40 gram roomboter (in blokjes)
  • 1 el appelciderazijn (AVC)
  • 220 ml heet water

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  • Voeg de appelciderazijn bij de eiwitten en klop even los
  • Doe de droge ingrediënten in de keukenmachine en met de klopper goed door mekaar.
  • Breng het water aan de kook en meet 250ml af.
  • Doe er de blokjes boter in zodat die smelten en ondertussen koelt het kokende water ietsjes af. Laat  het niet koud worden want dan werkt het recept niet.
  • Voeg het eiwitmengsel bij de droge ingrediënten en laat even snel mixen.
  • Voeg onmiddellijk het hete water met de boter toe en mix heel kort op de hoogste stand. 
    Het deeg zwelt nog op terwijl het water opneemt, dus laat een minuutje staan.
  • Meng alles nog even door met de hand. Vorm 12 bolletjes en leg ze op de bakplaat.
  • Bak in de oven gedurende +/- 55 minuten.
  • Haal uit de oven en wanneer ze handelbaar zijn, leg je ze best op een rooster op volledig af te koelen.

Notities

Je kan deze broodjes een paar dagen in de koelkast bewaren of bewaar ze in de vriezer.
tip: baksoda + wijnsteenzuur = wijnsteenbakpoeder
Nutrition Facts
Keto Pistolet
Amount Per Serving (1 broodje)
Calories 120 Calories from Fat 63
% Daily Value*
Fat 7g11%
Saturated Fat 2g13%
Cholesterol 7mg2%
Sodium 268mg12%
Potassium 123mg4%
Total Carbs 6g2%
Fiber 4g17%
Protein 7g14%
Vitamin A 85IU2%
Calcium 2mg0%
Net Carbs 2g
Total Carbs - sugaralcohol 6g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top