Keto Pindakaas Karamel & Toffee Roomijs

Keto Peanut butter toffee ice cream koolhydraatarm pindakaas en toffee ijs

Keto Peanut Butter Roomijs

Koolhydraatarm en Suikervrij Pinda ijs.

Dit Keto ijs recept combineert zout van de pinda’s met zoet van de karamel en toffee.

Het recept is gebaseerd op het Ben & Jerry’s Peanut Butter Cup ice cream en omdat ik eigenlijk twijfelde tussen de Peanut Butter Cup en de Salted Caramel, heb ik dan maar een combinatie gedaan.

Zo heb je het beste van beide, maar dan zonder die tonnen suiker en andere ongewenste toevoegingen.

Als je naar de ingrediënten van zo’n commercieel roomijs kijkt, pardon, wat zeg ik ‘room‘ijs???
Hier komt weinig room aan te pas :

Gerehydrateerde magere MELK, suiker, gecondenseerde magere MELK, oplosbare maïsvezel, ROOM, water, fructose, glucosestroop, EIGEEL², TARWEBLOEM, BOTER, magere cacaopoeder, zout, plantaardige oliën (soja, zonnebloem), stabilisatoren (pectine, guargom, johannesbroodpitmeel), EI, vanille-extract, gedroogd EI-EIWIT, gemoute GERSTEBLOEM, zuurteregelaar (citroenzuur), rijsmiddel (natriumbicarbonaat)

Ben & Jerry’s Salted caramel ijs bevat per 100ml:

30g netto koolhydraten waarvan 28g suiker, en dan wordt er nog niet eens gesproken van de vezels. Want er zit maïsvezel in, gemoute gerstebloem, dus er zit gluten in en er zitten vezels in!
Maar ze worden niet vermeld op het label, dus kan je de vergelijking met totale koolhydraten moeilijk maken. Maar wel met de netto KH.

Mijn gezonde Keto versie bevat per 100 ml :

5g netto koolhydraten
Dat is 14,2 g TOTALE koolhydraten, waarvan 8,2 g erythritol (95% gerekend), en 1 g vezels. Dat maakt 6 g effectieve koolhydraten per 100 ml

Bovendien is er van toevoegingen, stabilisatoren, zetmeel en toegevoegde vezels geen sprake.

Ben & Jerry’s Salted caramel ijs bevat per 100ml:

30g netto koolhydraten waarvan 28g suiker, en dan wordt er nog niet eens gesproken van de vezels. Want er zit maïsvezel in, gemoute gerstebloem, dus er zit gluten in en er zitten vezels in!
Maar ze worden niet vermeld op het label, dus kan je de vergelijking met totale koolhydraten moeilijk maken. Maar wel met de netto KH.

Mijn gezonde Keto versie bevat per 100 ml :

5g netto koolhydraten waarvan 1,4 g suiker (lactose = melksuiker)
Dat is 14,2 g TOTALE koolhydraten, waarvan 8,2 g erythritol (95% gerekend), en 1 g vezels. Dat maakt 6 g effectieve koolhydraten per 100 ml

Bovendien is er van toevoegingen, stabilisatoren, zetmeel en toegevoegde vezels geen sprake.

Je maakt dit ijs in 2 delen:

  1. het pinda kaas fudge deel
  2. het karamel – toffee roomijs deel

Pindakaas fudge roomijs

Keto Peanut butter fudge ice cream koolhydraatarm suikervrij pindakaas room ijs fudgeJe maakt eerst de basis voor roomijs en voegt er dan de gesmolten pindakaas / pindaboter aan toe en laat mooi  indikken. Voeg op het laatste de gehakte pindanoten bij en laat afkoelen. Plaats in de koelkast en maak nu het karamel – toffee roomijs deel.

Het karamel - toffee roomijs

Keto vanille roomijs mengselMaak nu het roomijs deel volgens het recept. Laat afkoelen en plaats minimum 4 u in de koelkast. (best een hele nacht)
Dek het mengsel af, zo voorkom je dat er een velletje op de room komt.

Keto Peanut butter fudge ice cream koolhydraatarm suikervrij pindakaas room ijs fudge en basis karamel vanille ijsWanneer beide mengsels voldoende zijn afgekoeld en alle smaken zich goed hebben gemengd, kan je het ijs draaien.

Haal beide bereidingen uit de koelkast en zet je ijsmachine klaar.

Roomijs draaien

Dit doe je in twee stappen:
Start met het karamel – toffee roomijs mengsel, dit is niet zo hard.
Start de ijsmachine en voeg halverwege het draaiproces, wanneer je ijs begint te stollen, het pinda fudge roomijs in 3 of 4 delen bij het karamel – toffee ijs.

Keto Vanille roomijs in ijsmachine
Keto Peanut butter fudge ice cream koolhydraatarm suikervrij pindakaas room ijs fudge en basis karamel vanille ijs in ijsmachine

Voeg tot slot nog wat gehakte pindanoten toe en laat nog even draaien tot ze mooi onder het ijs gemengd zijn.
Schakel de machine uit, doe het ijs in een luchtdichte doos en laat verder opstijven in de vriezer. (min 4 u)

Keto Peanut butter fudge ice cream low-carb suikervrij pindakaas room ijs fudge en basis karamel vanille ijs in ijsmachine
Keto Peanut butter fudge ice cream koolhydraatarm suikervrij pindakaas room ijs fudge en basis karamel vanille ijs gedraaid

Het ijs serveren

Haal het ijs minimum 15 minuten op voorhand uit de vriezer.

Ijs gemaakt met erythritol wordt immers steenhard en het moet even ontdooien vooraleer je er bolletjes kan van scheppen.

Smelt ondertussen in twee kleine potjes au-bain-marie de chocolade met de room voor de ganache/chocoladesaus en voor de pinda crème.
Schep de bolletjes ijs in een kommetje en werk af met een beetje van de chocolade ganache en de pinda crème.
Steek er eventueel een Keto boterwafeltje bij of serveer het ijs tussen 2 Keto boterwafel galetten.

Proef en geniet van deze heerlijke smaakcombinatie! 🥜🍨🍦😋

Keto Pindakaas Karamel en Toffee roomijs koolhydraatarm en suikervrij ijs dessert

Probeer ook de andere ijs recepten op de site :

of probeer eens de




Keto Pindakaas Karamel Toffee Roomijs

Koolhydraatarm en suikervrij roomijs met pindakaas en karamel toffee
Print recept Pin recept
Dessert, traktaties
porties 17 bolletjes
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
koeltijd + vriestijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 50 minuten
materiaal
  • ijsmachine

Ingrediënten

Voor de pindaboter fudge deel
  • 300 ml volle room
  • 3 eidooiers
  • 100 gram pindakaas (pindaboter)
  • 3 el pindanoten (gehakt)
  • 40 gram erythritol bruin (Steviale Ery Bronze of Simply Keto Erythrit Gold)
  • 5 druppels Sweet Leaf stevia English Toffee (of ander toffee extract)
  • 5 druppels Simply Keto Karamel Flavor (of ander stevia karamel extract)
  • of gebruik 10 druppels van één van beide
Voor het roomijs deel
  • 300 ml volle room
  • 3 eidooiers
  • 2 el Sukrin erythritol (of andere pure erythritol)
  • 3 el Sukrin :1(vanille)
  • 10 druppels Sweet Leaf Stevia English Toffee (of andere Stevia Karamel / toffee drops)
Voor de afwerking (optioneel)

Bereiding

Maak het pinda fudge deel
  • Smelt de pindakaas in een klein pannetje op laag vuur
  • Verwarm de room in een ander pannetje en breng zachtjes aan de kook
  • Klop de eidooiers met de zoetstof tot een ruban (luchtige bleke massa)
  • Wanneer de room enigszins ingekookt is, haal je hem van het vuur en laat heel even afkoelen
  • Giet een beetje van de room bij de ruban, roer los en giet vervolgens de ruban bij de room
  • Voeg de Stevia Toffee drops en het Karamel extract toe
  • Laat op een laag vuurtje enkele minuten indikken (test door met je vinger een streep te trekken op de achterkant van een lepel -> de lijn mag niet dichtvloeien)
  • Giet het roommengsel bij de gesmolten pindakaas en roer zacht tot alles goed is opgelost en je stevige massa verkrijgt
  • Giet in een kommetje en laat afkoelen
Maak de roomijs deel
  • Doe de room in een pannetje en breng aan de kook
  • Klop de eidooiers met de zoetstof tot een ruban
  • Wanneer de room enigszins ingekookt is, haal je hem van het vuur
  • Laat kort afkoelen en giet een beetje van de room bij de ruban om deze los te roeren
  • Giet vervolgens de ruban bij room en zet op laag vuur
  • Voeg de toffee drops toe en laat onder voortdurend roeren indikken (doe de test zoals hierboven beschreven)
  • Haal van het vuur en giet over in een (glazen) pot
  • Laat afkoelen en plaats samen met de pinda fudge in de koelkast voor minimum 4u (best een hele nacht)
Het ijs draaien
  • Haal beide bereidingen uit de koelkast
  • Doe het roomijs deel in de ijsmachine en start de machine
  • Wanneer het ijs half gedraaid is (na +/- 8 à 10 min, maar afhankelijk van je machine), voeg je in 3 of 4 delen de pinda fudge toe
    laat wat tijd tussen het toevoegen zodat alles zich mooi kan mengen
  • Voeg tot slot de gehakte pindanoten toe en laat nog even draaien
  • Doe het ijs in een luchtdichte doos en verder opstijven in de vriezer (min 4u)
Afwerken en serveren
  • Haal het ijs minimum 15 min op voorhand uit de vriezer
  • Zet twee kleine potjes in een pan met een bodempje water op laag vuur
  • In het ene potje doe je de pindakaas met 3 el room
  • In het ander potje doe je de gehakte chocolade met de overige 3 el room
  • Laat mooi smelten au-bain-marie en voeg indien nodig wat extra room toe
  • Schep het ijs in een kommetje en werk af met een beetje van de pindacrème en de chocoladesaus en een lekker Keto Boterwafeltje
    Of serveer het ijs tussen twee Keto boterwafeltjes / galettes

Notities

De voedingswaarde is per bol van 50 ml en zonder afwerking
totale KH 7,1 g - 4,1 g erythritol (95%)
totale KH - suikeralcohol 3 g / eiwit 3,6 g / vet 18,6 g
Het recept voor de Keto Boterwafeltjes vind je hier
Nutrition Facts
Keto Pindakaas Karamel Toffee Roomijs
Amount Per Serving (1 bol/50ml)
Calories 187.1 Calories from Fat 167
% Daily Value*
Fat 18.6g29%
Saturated Fat 9.5g59%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.1g
Monounsaturated Fat 0.1g
Cholesterol 117.3mg39%
Sodium 29.5mg1%
Potassium 83.2mg2%
Total Carbs 7.1g2%
Fiber 0.5g2%
Sugar 0.7g1%
Protein 3.6g7%
Vitamin A 610.5IU12%
Vitamin C 0.2mg0%
Calcium 34.6mg3%
Iron 0.3mg2%
Sugar alcohol 4.1g
Net Carbs 2.5g
Total Carbs - sugaralcohol 3g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente recepten

Scroll naar boven