Keto Pinda Fudge

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Een Keto vetbommetje dat smelt in de mond!

Koolhydraatarm, graanvrij, glutenvrij en suikervrij genieten, het kan!

Gemaakt met ‘ongezouten’ pindaboter smelt deze keto traktatie als het ware als boter in de mond.

Je kan ze ook makkelijk bewaren in een luchtdichte doos in de koelkast of zelfs in de vriezer.

Zo heb je altijd wat op voorraad voor als de drang naar zoet toch de kop zou opsteken.

Met deze fudge squares ben je zeker dat wat je snoept Keto Proof is en hoef je je niet schuldig te voelen.

Het is natuurlijk niet de bedoeling om er een hele voorraad van op te eten, al zijn ze oh zo lekker! 😉

 




Keto Pinda boter fudge

Deze fudge is boterzacht, koolhydraatarm, graanvrij, glutenvrij en suikervrij!
Print recept Pin recept
Dessert, Snack
porties 16 stuks
Voorbereidingstijd 15 minuten
rusttijd 1 uur

Ingrediënten

  • 120 gram pindaboter (ongezouten)
  • 40 gram roomboter
  • 60 gram Sukrin Melis of Steviala Frost of Swerve confectionors
  • 1/2 tlp vanille extract
  • 30 gram gelatine poeder van gras gevoerde dieren (of 2 el amandelmeel)
  • 65 gram zonnebloempitten
  • 60 gram kokosflakes (geen rasp)
  • 100 gram amandelen (zonder vel)
  • 50 gram walnoot of pecan helften
  • 1/4 tlp zeezout

Bereiding

  • Doe alle droge ingrediënten, met uitzondering van de zoetstof in de keukenmachine en mix tot kruimels
  • Smelt de pindaboter met de roomboter in een klein pannetje op laag vuur of au bain-marie
  • Wanneer alles gesmolten is, voeg je de zoetstof en het vanille extract bij
  • Haal van het vuur en giet bij het kokos- en notenmengsel
  • Mix tot een gladde massa
  • Bekleed een vorm van ongeveer 20 x 20 cm met bakpapier en giet de fudge in de vorm
  • Spreid uit met een spatel, dek af met een ander bakpapier en zet er bord, schaaltje of tweede vorm bovenop 
  • Ik gebruik hiervoor glazen ovenschalen die in mekaar passen
  • Laat minimum 1 uur opstijven in de koelkast
  • Haal uit de vorm en snijd in 16 vierkantjes
  • Je kan ze bewaren in een luchtdichte doos in de koelkast
    Leg tussen de verschillende lagen steeds een stukje vetvrij papier zodat ze niet aan mekaar plakken

Notities

Totale KH per stuk 8 g, vezels 2g, suikeralcohol 3,75 g
Netto KH per stuk 2,25 g Diabetes KH per stuk 5 g
Nutrition Facts
Keto Pinda boter fudge
Amount Per Serving (1 vierkantje)
Calories 175 Calories from Fat 135
% Daily Value*
Fat 15g23%
Saturated Fat 4g25%
Cholesterol 5mg2%
Sodium 64mg3%
Potassium 149mg4%
Total Carbs 8g3%
Fiber 2g8%
Sugar 1g1%
Protein 6g12%
Vitamin A 60IU1%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 25mg3%
Iron 0.8mg4%
Net Carbs 6g
Total Carbs - sugaralcohol 8g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top