Koolhydraatarm, graanvrij, glutenvrij en spicy!
De Keto triple P pizza oftewel 3 P pizza (eigenlijk 4P als je Pizza meetelt) 😉
Pikant – Pepperoni – Proteïne
Omdat deze versie gemaakt is met de Keto proteïne pizza bodem.
Wil je hem extra cheesy? en dan bedoel ik zoals de ‘cheesy’ crust pizza
Leg reepjes kaas langs de rand van de bodem en rol de buitenrand naar binnen, oh my …
Als je hem dan snijdt en in de korst bijt, druipt de kaas als het ware in je mond.
Doet het je ergens aan denken?
Ja? Inderdaad de Cheesy crust pizza van … je weet wel wie
Maar dit is wel de veel gezondere, low-carb versie!
Geniet ervan x
Keto Pikante Pepperoni Proteïne Pizza
Keto 3P pizza noem ik hem, eigenlijk 4PPikant - Pepperoni - Proteïne Graanvrij, glutenvrij en koolhydraatarm!
Print recept
Pin recept
hoofdgerecht, lunch
porties 6 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Ingrediënten
Voor de pizzabodem(s)
- 140 gram geraspte mozzarella ((geen verse))
- 100 gram amandelmeel
- 60 gram roomkaas
- 2 el eiwit proteïne poeder (naturel)
- 1 ei
- 1/2 tlp gedroogde kruiden naar keuze
- zout
Toppings
- 150 gram mozzarella
- 150 ml arrabbiata pastasaus (De Nieuwe Band/Demeter)
- 60 gram pepperoni, of chorizo (dun gesneden)
- 2 rode chilipepers of jalapeõs (in dunne schijfjes)
- 3 bird eye pepertjes of tabasco pepertjes of chilivlokken (optioneel heet)
- enkele blaadjes rucola of basilicum voor de afwerking
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
Maak één dikkere grotere bodem of 2 dunnere bodems
- Smelt de mozzarella met de roomkaas in een klein pannetje op laag vuur.
- Voeg het ei en de kruiden toe en meng door mekaar
- Meng het amandelmeel met het proteïne poeder en voeg bij het deeg
- Meng goed door mekaar tot je een deegbal krijgt
- Laat even afkoelen en kneed met de hand goed door mekaar
- Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier en rol de buitenrand naar binnen voor één dikkere pizzabodem of rol volledig uit voor 2 dunne platte bodems
- Haal het bovenste bakpapier weg en schuif op de bakplaat
- Bak gedurende +/- 8 à 10 minuten voor dunnere bodems of 12 à 15 min voor de dikkere bodem
- Haal uit de oven, laat een paar minuten afkoelen en beleg
De pizza beleggen
- Verdeel de saus over de bodem(s) en strooi er de mozzarella over
- Beleg met de pepperoni en de chilipeper en strooi er de vermalen Bird Eye of Tabasco pepertje over Let wel! Dit is heel pikant! Als je maar 1 pizza maakt, gebruik hier dan echt een minimum van of laat het weg
- Schuif de pizza in de nog warme oven en zet dan pas de grill aan
- Bak/grill +/- 3 à 5 minuten
Nutrition Facts
Keto Pikante Pepperoni Proteïne Pizza
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 356
Calories from Fat 243
% Daily Value*
Fat 27g42%
Saturated Fat 10g63%
Cholesterol 83mg28%
Sodium 646mg28%
Potassium 138mg4%
Total Carbs 7g2%
Fiber 2g8%
Sugar 2g2%
Protein 19g38%
Vitamin A 615IU12%
Vitamin C 25.2mg31%
Calcium 327mg33%
Iron 0.6mg3%
Net Carbs 5g
Total Carbs - sugaralcohol 7g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!