Keto Pigs in a blanket – worstenbroodjes

Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij!

Met suikervrije en nitrietvrije knakworst van Schotste Hooglanders.nl

Je kent ze wel, de Pigs in a Blanket.

Ze worden normaliter gemaakt met bladerdeeg, wat heel veel koolhydraten bevat en uiteraard niet graan-, en glutenvrij is.

Dit pocket deeg is dat wel.

Ook de worstjes (meestal zwanworstjes) die traditioneel gebruikt worden zitten vol ongewenste ingrediënten zoals E-nummer en suikers.

Dat is niet zo voor de knakworst van Schotse Hooglanders.nl

De worstjes zijn gemaakt van : varkensvlees van de buitenvarkens van Boer Sander (sAndershof).

De overige ingrediënten, keltisch zeezout, peper, koriander, nootmuskaat, gember en zonnebloemproteïne zijn bovendien van biologische oorsprong.

Deze mini worstenbroodjes zien er enigszins anders uit en neen, het is geen bladerdeeg, maar voor de smaak moeten ze zeker niet onderdoen.

Oh, en je kan natuurlijk ook grote maken 😉

Deze zijn gemaakt met de pocket deeg variant zonder kokosmeel, maar je kan ook de gewone of de proteïne variant gebruiken.

Die laatste heeft een meer ‘broodachtige’ structuur en dan krijg je meer dit effect.

Keto pigs in a blanket proteine pocket dough



Keto worstenbroodjes - Pigs in a blanket

Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij met knackworstjes / hotdogs van natuurvlees
Geen suiker, geen nitriet, geen E-nummers
Ideaal als aperitiefhapje of snack
Print recept Pin recept
aperitief, Snack
porties 16 stuks
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
rusttijd 5 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

Voor het deeg
  • 85 gram amandelmeel
  • 140 gram geraspte mozzarella (geen verse)
  • 1 large ei
  • 2 el roomboter (of roomkaas)
  • 1/2 tlp zeezout
  • 1/2 tlp uipoeder
  • 1/2 tlp lookpoeder
  • 1/4 tlp xanthaangom (optioneel)
Voor de bereiding
  • 4 stuks knakworstjes (Schotse Hooglanders.nl)
  • 1 ei losgeklopt met 2 el water
  • huisgemaakte of suikervrije ketchup of mosterd

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
Maak het deeg
  • Meng de droge ingrediënten in een kommetje en zet apart
  • Smelt de mozzarella met de roomboter (of roomkaas) in een pannetje op laag vuur
  • Wanneer de kaas volledig gesmolten is, haal je het pannetje van het vuur en roer er het ei door
  • Voeg de droge ingrediënten toe en meng tot er zich een deegbal vormt
    Laat enkele minuten afkoelen
  • Verdeel het deeg in 4 en rol de porties één voor één uit tussen 2 bakpapieren tot enkele millimeters dikte
  • Snijd de 4 deelvellen middendoor zodat je 8 aparte pocket vellen krijgt en verdeel dan nogmaals in 2
In de oven
  • Snijd de worstjes in 4 en rol elk in een stukje deeg
  • Leg op de bakplaat
  • Klop het ei los met 2 el water en bestrijk er het deeg mee voor een mooie glans
  • Bak in de oven gedurende 10 à 12 minuten
    Dien op met wat huisgemaakte ketchup en / of mosterd

Notities

Rol ze niet in teveel deeg, maak liever een extra worstenrolletje of bewaar het deeg tussen 2 vellen bakpapier in de koelkast of vriezer voor later
 
Nutrition Facts
Keto worstenbroodjes - Pigs in a blanket
Amount Per Serving (1 stuk)
Calories 108 Calories from Fat 72
% Daily Value*
Fat 8g12%
Saturated Fat 2g13%
Cholesterol 30mg10%
Sodium 172mg7%
Potassium 50mg1%
Total Carbs 1g0%
Protein 5g10%
Vitamin A 75IU2%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 72mg7%
Iron 0.3mg2%
Net Carbs 1g
Total Carbs - sugaralcohol 1g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top