Cheesesteak uit de oven
De beste en makkelijkste Philly Cheesesteak met een speciaal ingrediënt.
Gewoon op de bakplaat, recht uit de oven en zo op je bord.
Heel gemakkelijk, snel klaar, weinig afwas en super lekker!
Dit is zo’n recept dat ik toch wel elke 14 dagen eens moet gemaakt hebben.
Philly Cheesesteak wordt vaak geserveerd tussen een broodje. Dat kan je uiteraard ook met deze versie, maar dan wel tussen een Keto Pistolet. 😉
Ideaal dus om de restjes de volgende dag als lunch mee te nemen tussen een zacht keto burgerbroodje of zelfs in een keto wrap.
Ik maakte dit vroeger ook wel eens klaar, maar sinds ik deze versie met mijn speciaal ingrediënt maak, wordt er hier thuis vaak gevraagd om het nog eens klaar te maken.
Het is ook zo’n gerecht waar je al je groentenrestjes kan in verwerken en waar je zelf makkelijk variatie in kan brengen.
Niet alleen door de groenten aan te passen, maar ook de kaas, de kruiden, de saus, etc…
Eén ding mag ik hier thuis niet meer veranderen en dat is het speciale ingrediënt.
Met name, de avocado oil garlic mayo van Hunter & Gather Foods.
Deze past zo goed en geeft zo’n heerlijke smaak aan het geheel. Dit moet je echt eens proberen.
Het is zo eenvoudig en toch zo lekker. Gewoon alles op de bakplaat.
That’s it!
En als je dan doet zoals ik meestal doe: de bakplaat bekleden met alufolie en daarover een bakpapier, dan heb je nadien zelfs geen afwas, behalve je borden dan. 😉
Zo ga je tewerk
Stap 1 : de groenten voorgaren
Verwarm de oven voor, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak de groenten schoon en leg ze in laagjes op de bakplaat. Verkruimel er een bol mozzarella tussen, voeg kruiden, vetstof en aromaten toe en schuif +/- 20 min in de oven. (afhankelijk van de groenten die je gebruikt)

Stap 2 : het vlees en het geheime ingrediënt
Snijd het vlees in dunne repen en verdeel het over de bakplaat. Ik gebruik meestal Flat Iron steak, maar soms ook kogelbiefstuk. Dat (h)eerlijk grasgevoerd vlees bestel ik online bij Schotse Hooglanders of soms bij Meat Market Online.
Lepel er vervolgens het volledige potje Avocado Oil Mayo met look over 🙂 yummy


Stap 3 : extra kruiden en gemalen kaas
Strooi er de cajunkruiden over en verdeel er de geraspte kaas over.


Stap 4 : bakken in de oven en opdienen
Bak +/- 8 à 10 min op 200°C en zet dan nog 3 à 5 minuten onder de grill tot de kaas bruin kleurt. (afhankelijk van je oven en van hoe dik je vlees gesneden is)
Serveer rechtstreeks van op de plaat op je bord of tussen je Keto broodje.


Handig, makkelijk, snel en super lekker!
Probeer ook eens
Keto Courgette en Spaghettipompoen bakplaat lasagne
Aubergine en Courgette pizza burger sliders
Keto Chipolatta worst pizza Meatza
Keto Philly Cheesesteak op de bakplaat
materiaal
- oven en bakplaat
Ingrediënten
- 1 kg flat iron steak (of kogelbiefstuk of naar keuze)
- 1 bol mozzarella
- 1 ui (in ringen)
- 2 kleine courgette (in schijven)
- 1 kleine aubergine (in schijven en middendoor)
- 1/2 oranje bolpompoen (geschild en in kleine kubusjes)
- 2 tomaten (pitten verwijderd en in schijven)
- 1/2 rode paprika (of groen)
- 1/2 groene paprika (of meer rode )
- andere groentenrestjes of naar keuze
- 2 el rode wijnazijn (of appelciderazijn)
- 2 el olijfolie
- 2 el ghee
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 tlp gerookte paprika
- 1 tlp oregano
- 1 potje Hunter & Gather avocado mayo garlic (of mayo aïoli)
- 1 el cajunkruiden (of paprika )
- 150 gram geraspte kaas (mozzarella/emmentaler of mengeling naar keuze)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en bakpapier
- Haal het vlees uit de koelkast en laat op temperatuur komen
Voor de groenten
- Was en snijd de courgette en aubergine in schijven
- Pel de ui en snijd in ringen
- Was de paprika's, halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snijd in lange repen
- Was de tomaten, snijd ze langs boven in op het harde deel en de zaadjes zo veel mogelijk te verwijderen en snijd ze in schijven
- Schil de pompoen en snijd in blokjes
- Schik alle groenten op de bakplaat te beginnen met een laag courgette, dan aubergine, pompoenblokjes, paprikareepjes, uiringen en optioneel andere groentenrestjes (ik verwerkte er deze keer nog 50g witte kool in)
- Verdeel er de in stukjes getrokken of gesneden bol mozzarella over
- Strooi er de kruiden over, sprenkel er de azijn over en verdeel er de stukjes ghee over
- Giet er de olijfolie over en schuif in de oven voor +/- 20 minutenCheck af en toe zodat het niet aanbrandt
Voor het vlees
- Snijd het vlees in dunne plakken of reepjes, wat makkelijkst voor je is
- Haal de groenten uit de oven
- Verdeel de plakjes vlees over de schotel en smeer het in met de look mayonaise
- Kruid met peper, zout en cajun kruiden
- Verdeel er de geraspte kaas over en schuif opnieuw in de oven
- Zet na +/- 8 à 10 minuten de grill aan en laat nog +/- 3 à 5 minuten grillen tot de kaas bruin begint te kleuren(afhankelijk van je oven en van hoe dik je vlees gesneden, zal het langer of korter moeten garen)