Zelfgemaakte Groene Pesto
Deze homemade Pesto Verde is makkelijk en snel klaar te maken. Bovendien is hij veel beter (verser) en gezonder dan de meeste kant-en-klare pesto’s uit de supermarkt.
Vaak gebruiken ze cashewnoten, die heel hoog in koolhydraten zijn en voegen ze nog allerlei bindmiddelen en bewaarmiddelen toe.
Maak hem dus liever gewoon zelf.
Er staat ook een receptje voor Pesto Rosso – Italiaanse rode pesto op de site.
Die past goed bij een stukje varkenvlees of kip. Ook lekker bij een slaatje met mozzarella of burrata, etc.
Maar deze groene pesto gebruik ik graag bij een stukje zalm of door de courgetti. Of probeer het eens door je omelet met spek. Hmmm… heerlijk!
Net zoals bij de rode pesto kan je eenvoudig verschillende smaken en variaties creëren door één of meerdere ingrediënten te vervangen.
Walnoten, macadamia, pili noten ipv de pijnboompitten en een geitenkaas of schapenkaas ipv de traditionele Parmezaan.
Of probeer de Keto Hennep Pesto eens
Keto Pesto Verde - Italiaanse Groene Pesto
materiaal
- blender / mixer of vijzel
Ingrediënten
- 3 el pijnboompitten (geroosterd)
- 40 gram Parmezaanse kaas (of Pecorino)
- 1 teentje knoflook
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tlp witte balsamico (of meer wijnazijn)
- 60 ml olijfolie (eventueel extra)
- 5 groene olijven (ontpit)
- 1 tlp Spaghetti all Italiane kruidenmix (of andere Italiaanse kruiden)
- 1 tlp oregano (of tijm)
- 1 plantje verse basilicum
- 10 blaadjes rucola
- optioneel kan je een groen chilipepertje toevoegen voor meer pit of extra of andere kruiden
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat afkoelen
- Pel en plet de knoflook, hak de chilipeper (indien je die gebruikt) in kleine stukjes
- Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een pasta
- Schep in een glazen potje en bewaar in de koelkast tot gebruikHeerlijk door de courgetti of voeg wat meer olijfolie en azijn toe (in gelijke verhoudingen) en je hebt een super lekkere dressing