Zelfgemaakte Rode Pesto
Heerlijk op je keto toast / bruschetta of in een Italiaans slaatje met mozzarella of burrata.
Maar je kan er zoveel meer mee en het is zo makkelijk en snel klaar te maken. En bovendien veel beter en gezonder dan de meeste kant-en-klare pesto’s uit de supermarkt.
Vaak gebruiken ze cashewnoten, die heel hoog in koolhydraten zijn en voegen ze nog allerlei bindmiddelen en bewaarmiddelen toe.
Maak hem dus liever gewoon zelf.
Een goede pesto geeft smaak aan al je gerechten, van soep tot stoofpotje, pizza, chaffles, etc.
Ook heerlijk op een stukje vis in de oven gebakken of bij een stukje kip.
Of probeer het eens met de lekkere Italiaanse Varkensrolletjes met Pesto Pancetta & Zuiderse groenten.
Je kan met pesto ook alle kanten uit, dus experimenteer en gebruik de ingrediënten die passen bij het gerecht waarin je hem wil gebruiken.
Vervang de basilicum eventueel door andere kruiden, gebruik eens een geroosterd pepertje ipv van de zongedroogde tomaat.
Walnoten ipv de pijnboompitten en waarom eens geen pikant kaasje ipv de traditionele Parmezaan.
Deze pesto past perfect bij varkensvlees en kip, maar ook bij vis zoals kabeljauw is het heerlijk.
Bij zalm, rund of lam, kan je de Keto Pesto Verde proberen.
Keto Pesto Rosso - Italiaanse Rode Pesto
materiaal
- blender / mixer of vijzel
Ingrediënten
- 2 el pijnboompitten (geroosterd)
- 40 gram Parmezaanse kaas (of Pecorino)
- 2 zongedroogde tomaten (2 helften)
- 1 teentje knoflook
- 1 tlp tomatenpuree
- 2 el rode wijnazijn
- 1 tlp rode balsamico (of meer rode wijnazijn)
- 60 ml olijfolie (eventueel extra)
- 1 tlp Spaghetti all Italiane kruidenmix (of andere Italiaanse kruiden)
- 1 tlp bruschetta kruiden
- 5 olijven (kalamata of groene - naar keuze)
- 10 blaadjes verse basilicum (of rucola naar keuze)
- optioneel kan je een chilipepertje toevoegen voor meer pit of extra of andere kruiden
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat afkoelen
- Pel en plet de knoflook, snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukken (en eventueel de chilipeper)
- Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een pasta
- Schep in een glazen potje en bewaar in de koelkast tot gebruikHeerlijk op een keto toast met wat Parmaham en Mozzarella of voeg wat meer olijfolie en azijn toe (in gelijke verhoudingen) en je hebt een super lekkere dressing