Keto Pesto Rosso – Italiaanse Rode Pesto

Keto Italaanse Pesto Rosso een rode pesto met zongedroogde tomaat
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Zelfgemaakte Rode Pesto

Heerlijk op je keto toast / bruschetta of in een Italiaans slaatje met mozzarella of burrata.
Maar je kan er zoveel meer mee en het is zo makkelijk en snel klaar te maken. En bovendien veel beter en gezonder dan de meeste kant-en-klare pesto’s uit de supermarkt.

Vaak gebruiken ze cashewnoten, die heel hoog in koolhydraten zijn en voegen ze nog allerlei bindmiddelen en bewaarmiddelen toe.

Maak hem dus liever gewoon zelf.

Een goede pesto geeft smaak aan al je gerechten, van soep tot stoofpotje, pizza, chaffles, etc.

Ook heerlijk op een stukje vis in de oven gebakken of bij een stukje kip.

Of probeer het eens met de lekkere Italiaanse Varkensrolletjes met Pesto Pancetta & Zuiderse groenten.

Je kan met pesto ook alle kanten uit, dus experimenteer en gebruik de ingrediënten die passen bij het gerecht waarin je hem wil gebruiken.

Vervang de basilicum eventueel door andere kruiden, gebruik eens een geroosterd pepertje ipv van de zongedroogde tomaat.

Walnoten ipv de pijnboompitten en waarom eens geen pikant kaasje ipv de traditionele Parmezaan.

Deze pesto past perfect bij varkensvlees en kip, maar ook bij vis zoals kabeljauw is het heerlijk.

Bij zalm, rund of lam, kan je de Keto Pesto Verde proberen.




Keto Pesto Rosso - Italiaanse Rode Pesto

Print recept Pin recept
dressing, pesto
porties 15 el
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
materiaal
  • blender / mixer of vijzel

Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten (geroosterd)
  • 40 gram Parmezaanse kaas (of Pecorino)
  • 2 zongedroogde tomaten (2 helften)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tlp tomatenpuree
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 tlp rode balsamico (of meer rode wijnazijn)
  • 60 ml olijfolie (eventueel extra)
  • 1 tlp Spaghetti all Italiane kruidenmix (of andere Italiaanse kruiden)
  • 1 tlp bruschetta kruiden
  • 5 olijven (kalamata of groene - naar keuze)
  • 10 blaadjes verse basilicum (of rucola naar keuze)
  • optioneel kan je een chilipepertje toevoegen voor meer pit of extra of andere kruiden

Bereiding

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat afkoelen
  • Pel en plet de knoflook, snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukken (en eventueel de chilipeper)
  • Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een pasta
  • Schep in een glazen potje en bewaar in de koelkast tot gebruik
    Heerlijk op een keto toast met wat Parmaham en Mozzarella of voeg wat meer olijfolie en azijn toe (in gelijke verhoudingen) en je hebt een super lekkere dressing

Notities

Dit recept is goed voor +/- 15 el
voedingswaarde is per eetlepel
Nutrition Facts
Keto Pesto Rosso - Italiaanse Rode Pesto
Amount Per Serving (1 el)
Calories 59.4 Calories from Fat 52
% Daily Value*
Fat 5.8g9%
Saturated Fat 1.1g7%
Cholesterol 1.8mg1%
Sodium 64.7mg3%
Potassium 22.5mg1%
Total Carbs 0.8g0%
Fiber 0.2g1%
Sugar 0.3g0%
Protein 1.3g3%
Vitamin A 78.8IU2%
Vitamin C 0.3mg0%
Calcium 37.9mg4%
Iron 0.3mg2%
Net Carbs 0.6g
Total Carbs - sugaralcohol 0.8g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

keto koolhydraatarme pindakaas kaastaart glutenvrije amandel cacao taartbodem en chocolade ganache met pindanoten recept

Keto Pindakaas Kaastaart

Keto Pindakaas Kaastaart. Koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije cheesecake met pindaboter en chocolade. Klaargemaakt in de Instant Pot met optie voor de oven

Lees meer >

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top