Keto Peanut Butter en Kokos Granola

Keto Peanut butter coconut maple granola homemade
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Heerlijke knapperige huisgemaakte granola met pindakaas, kokos en maple flavor.

Graanvrij, suikervrij, glutenvrij en uiteraard koolhydraatarm!

Heerlijk ontbijtje met wat Griekse Yoghurt, mascarpone, een paar bessen, …

Ook een goed alternatief om als knabbel mee te geven met de kids naar school.

Als je houdt van pindakaas oftewel peanut butter, dan is deze granola zeker iets voor jou. Samen met de kokos en de maple flavor is dit een ware traktatie, maar dan zonder de granen en suikers die je tegen halfweg de voormiddag een dip bezorgen zoals de reguliere granola en muesli die je in de winkel vindt.

Bovendien is het zo makkelijk om te maken. Noten mixen, andere ingrediënten bijvoegen, nog eens mixen, de oven in en 20 minuten later heb je een heerlijke knapperige granola.

Keto pindakaas kokos granola

En hij werd goed gesmaakt tijdens de workshop! 😉

Deze granola is zo lekker dat je echt best gewoon je portie uit de pot haalt en hem dan snel weer opbergt, want ander zou je er blijven van eten.

1 portie is trouwens 40 gram of 4 el.

Probeer het recept zeker uit en laat weten wat je ervan vindt.

Ben je meer fan van chocolade, probeer dan zeker de Keto Hazelnoot en Chocolade Granola.

Voor dit recept gebruikte ik de poedervorm van erythritol (Sukrin Melis of Steviala Frost) en de Ery Bronze (Steviala), maar als je die niet in huis hebt, kan je gewone eyrithritol gebruiken. Alleen geeft de ‘Bronze’ versie wat meer karamelsmaak. De stroop en de eiwitten zorgen ervoor dat alles goed kleeft en dat je echte ‘brokjes’ krijgt.

Je vindt de zoetstoffen op Sukrin.nl of op Steviala.be, maar let wel op! Van Steviala raad ik enkel de Sweet Bee, Sweet Maple en Sweet Pink stropen op basis van erythritol en Stevia aan!

Er staan ook een hele reeks nieuwe stropen op de site, maar deze zijn op basis van isomalto-oligosacchariden en die raad ik dus niet aan. De reden waarom lees je in het artikel over Zoetstoffen en Keto




Keto Peanut Butter Kokos granola

Een heerlijke koolhydraatarme en suikervrije granola met pindakaas, kokos en maple flavor.
Print recept Pin recept
bakken, Basis, ontbijt
porties 15 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram kokos flakes (geen rasp)
  • 30 gram kokosrasp (of 50 gram flakes)
  • 100 gram amandelen (geblancheerd (zonder vel))
  • 2 el kokosmeel (Sukrin)
  • 40 gram gemalen blond lijnzaad
  • 60 gram pecannoten (of walnoten)
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 60 gram pinda kaas (peanut butter)
  • 40 gram kokosolie (of roomboter)
  • 30 gram Sukrin Melis (of Steviala Frost)
  • 20 gram Steviala Ery Bronze (of Sukrin Gold of extra Sukrin Melis)
  • 3 el Steviala Sweet Maple
  • 2 eiwitten
  • 1 tlp vanille extract
  • snuifje zout
  • snuifje kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170°C
  • Hak eerst de amandelen even kort in de keukenmachine
  • Voeg de pecannoten (of walnoten) toe en mix heel kort
  • Voeg lijnzaad, zonnebloempitten, kokos flakes en rasp toe en puls kort om te mengen
  • Voeg de pindakaas, kokosolie (of boter), zoetstof, vanille extract, zout en kaneel toe
  • Mix alles goed door, voeg de eiwitten toe en mix nog even heel kort
  • Haal het mengsel uit de keukenrobot en kneed met de hand even door zodat alles goed aan mekaar kleeft
  • Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif in de oven en verlaag de temperatuur naar 160°C
  • Bak gedurende +/-15 à 20 min op 160°C en roer regelmatig om. Let op want noten verbranden snel.
  • Draai nu de oven uit, zet de deur op een kier en laat de granola nog +/- 5 min in de oven staan
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat
  • Bewaar in een luchtdichte doos op een koele plek (eventueel in de koelkast)

Notities

Iedere oven is anders, dus check regelmatig, pas eventueel de temperatuur aan (verlagen).
Dit recept is goed voor 15 porties van 40 gram ( 4 el) granola.
1 portie bevat 6,7 g totale KH, 3 g vezels, 5,4 g proteïne, 19 g vet
Nutrition Facts
Keto Peanut Butter Kokos granola
Amount Per Serving (40 gram)
Calories 218.71 Calories from Fat 171
% Daily Value*
Fat 19g29%
Saturated Fat 4.8g30%
Sodium 27.47mg1%
Potassium 118.61mg3%
Total Carbs 6.7g2%
Fiber 3g13%
Sugar 1.52g2%
Protein 5.4g11%
Vitamin C 0.06mg0%
Calcium 23.37mg2%
Iron 0.6mg3%
Net Carbs 3.7g
Total Carbs - sugaralcohol 6.7g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top