Heerlijke knapperige huisgemaakte granola met pindakaas, kokos en maple flavor.
Graanvrij, suikervrij, glutenvrij en uiteraard koolhydraatarm!
Heerlijk ontbijtje met wat Griekse Yoghurt, mascarpone, een paar bessen, …
Ook een goed alternatief om als knabbel mee te geven met de kids naar school.
Als je houdt van pindakaas oftewel peanut butter, dan is deze granola zeker iets voor jou. Samen met de kokos en de maple flavor is dit een ware traktatie, maar dan zonder de granen en suikers die je tegen halfweg de voormiddag een dip bezorgen zoals de reguliere granola en muesli die je in de winkel vindt.
Bovendien is het zo makkelijk om te maken. Noten mixen, andere ingrediënten bijvoegen, nog eens mixen, de oven in en 20 minuten later heb je een heerlijke knapperige granola.

En hij werd goed gesmaakt tijdens de workshop! 😉
Deze granola is zo lekker dat je echt best gewoon je portie uit de pot haalt en hem dan snel weer opbergt, want ander zou je er blijven van eten.
1 portie is trouwens 40 gram of 4 el.
Probeer het recept zeker uit en laat weten wat je ervan vindt.
Ben je meer fan van chocolade, probeer dan zeker de Keto Hazelnoot en Chocolade Granola.
Voor dit recept gebruikte ik de poedervorm van erythritol (Sukrin Melis of Steviala Frost) en de Ery Bronze (Steviala), maar als je die niet in huis hebt, kan je gewone eyrithritol gebruiken. Alleen geeft de ‘Bronze’ versie wat meer karamelsmaak. De stroop en de eiwitten zorgen ervoor dat alles goed kleeft en dat je echte ‘brokjes’ krijgt.
Je vindt de zoetstoffen op Sukrin.nl of op Steviala.be, maar let wel op! Van Steviala raad ik enkel de Sweet Bee, Sweet Maple en Sweet Pink stropen op basis van erythritol en Stevia aan!
Er staan ook een hele reeks nieuwe stropen op de site, maar deze zijn op basis van isomalto-oligosacchariden en die raad ik dus niet aan. De reden waarom lees je in het artikel over Zoetstoffen en Keto
Keto Peanut Butter Kokos granola
Ingrediënten
- 100 gram kokos flakes (geen rasp)
- 30 gram kokosrasp (of 50 gram flakes)
- 100 gram amandelen (geblancheerd (zonder vel))
- 2 el kokosmeel (Sukrin)
- 40 gram gemalen blond lijnzaad
- 60 gram pecannoten (of walnoten)
- 60 gram zonnebloempitten
- 60 gram pinda kaas (peanut butter)
- 40 gram kokosolie (of roomboter)
- 30 gram Sukrin Melis (of Steviala Frost)
- 20 gram Steviala Ery Bronze (of Sukrin Gold of extra Sukrin Melis)
- 3 el Steviala Sweet Maple
- 2 eiwitten
- 1 tlp vanille extract
- snuifje zout
- snuifje kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C
- Hak eerst de amandelen even kort in de keukenmachine
- Voeg de pecannoten (of walnoten) toe en mix heel kort
- Voeg lijnzaad, zonnebloempitten, kokos flakes en rasp toe en puls kort om te mengen
- Voeg de pindakaas, kokosolie (of boter), zoetstof, vanille extract, zout en kaneel toe
- Mix alles goed door, voeg de eiwitten toe en mix nog even heel kort
- Haal het mengsel uit de keukenrobot en kneed met de hand even door zodat alles goed aan mekaar kleeft
- Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif in de oven en verlaag de temperatuur naar 160°C
- Bak gedurende +/-15 à 20 min op 160°C en roer regelmatig om. Let op want noten verbranden snel.
- Draai nu de oven uit, zet de deur op een kier en laat de granola nog +/- 5 min in de oven staan
- Haal uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat
- Bewaar in een luchtdichte doos op een koele plek (eventueel in de koelkast)