Keto Paaseitjes – Pralines met Praliné vulling

Keto paaseitjes met suikervrije praliné vulling detail recept
Koolhydraatarme chocolade paaseitjes of pralines met suikervrije praliné vulling.

Omdat ik dit recept maakte rond Pasen, koos ik uiteraard voor paaseitjes, maar je kan deze lekkere traktatie het hele jaar door maken.

Kies dan gewoon voor een andere leuke bonbonvorm en maak er je eigen Keto Praline van.

De vormen of chocolade mallen haal ik meestal bij bouwhuis – baktotaal. Je vindt ze ook in kookwinkels of andere online shops.

Ik hou heel erg van chocolade, vooral 100% pure chocolade dan.aar voor veel mensen is dit te bitter.

keto huisgemaakte chocolade reep receptVoor de meeste mensen is dit te bitter en aangezien ik niet van plan was om ze allemaal zelf op te eten, gebruikte ik de Huisgemaakte Suikervrije Keto Chocolade Reep.

Torras biologische chocolade 0% suiker gezoet met erythritolGeen zin om die zelf te maken? Dan is de Biologische Donkere Chocolade zonder suiker van Torras een heel goed alternatief.

Okono dark chocolate cacaonibs keto chocolade met cacaonibs

Of de Dark Chocolate Cacao Nibs van Okono kan ook, maar dan zit je wel met de stukjes cacao nibs.

 

Keto hazelnoot praliné crème voor suikervrije fudge of vulling van je koolhydraatarme praline of chocolade receptAls vulling koos ik voor de Suikervrije Keto Hazelnoot Praliné.

Het iets wat bittere van de pure chocolade biedt een mooie balans met het zoetere van de praliné.

Een harde buitenkant met een smeuïge, romige binnenkant.

Yummy!

Zo maak je ze :

Maak de Keto Chocolade Reep

Check het recept of indien je gekochte chocolade gebruikt, smelt hem dan au-bain-marie

Zet ondertussen de vormen in de diepvries, dit helpt om straks de chocolade mooi tegen de randen te laten stollen.

Maak de halve chocolade paaseitjes

Laat de gesmolten chocolade enigszins afkoelen en haal de vormen uit de vriezer.

Leg een eerste dunne laag chocolade en plaats in de vriezer voor +/- 5 min.

Herhaal dit nog 2 x zodat je in totaal 3 laagjes krijgt.

De eitjes vullen en afdichten

Ik koos voor de Keto Hazelnoot Praliné als vulling, maar je kan ze ook vullen met de Keto Chocolade Ganache, zoals ik deed met de Melkchocolade paaseitjes

Haal de vormen uit de vriezer en doe een klein lepeltje van de vulling in de halve eitjes.

Zet opnieuw even in de vriezer en dicht de eitjes nadien met een laagje gesmolten chocolade.

Keto suikervrije paaseitjes met koolhydraatarme praliné vulling
Keto suikervrije paaseitjes pure chocolade met koolhydraatarme praliné vulling

Laten uitharden en je paaseitjes zijn klaar!

Smullen maar!
Keto paaseitjes met vulling suikervrij koolhydraatarm chocolaatjes paasfeest

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.




Keto pure chocolade halve Paaseitjes met praliné vulling

Suikervrije halve paaseitjes met koolhydraatarme praliné vulling
Print recept Pin recept
Dessert, traktaties
porties 10 halve eitjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 minuten
materiaal
  • kookpot en glazen kom + holle paasei of figuurtjes vormpjes

Ingrediënten


Bereiding

  • Maak de praliné volgens het recept op de site
Maak de chocolade eitjes
  • Zet de holvormen in de vriezer
  • Maak de keto chocolade volgens het recept
    Indien je gekochte chocolade gebruikt of de homemade keto chocolade al eerder maakte, breek je hem in stukjes en smelt hem au-bain-marie
  • Haal de glazen kom uit het water en zet de kom op een rooster zodat de chocolade enigszins kan afkoelen
  • Haal de vorm uit de vriezer en lepel er een laag chocolade in
  • Draai met de vorm tot de kantjes mooi bedekt zijn (giet overtollige chocolade terug in kom)
  • Plaats 5 min in de vriezer
  • Haal de vorm terug uit de vriezer en leg er een tweede laag chocolade in
  • Plaats opnieuw 5 min in de vriezer
  • Haal de vorm terug uit de vriezer en herhaal een derde en laatste maal
  • Plaats in de vriezer en laat opnieuw goed opstijven
Vullen en afwerken
  • Haal de vorm dan uit de vriezer
  • Doe een koffielepeltje van de Keto praliné in de holle eitjes en plaats opnieuw 5 min in de vriezer
  • Haal de eitjes uit vriezer en lepel een laagje chocolade over de eitjes om ze dicht te maken
  • Plaats opnieuw 5 minuutjes in de vriezer
  • Haal de eitjes uit vriezer en tik ze uit de vorm
    Smakelijk!

Notities

Afhankelijk van hoe groot je vorm voor de eitjes is en hoe dik je de chocolade legt, zal de voedingswaarde enigszins afwijken
OPMERKING : 1 reep huisgemaakte keto chocolade weeg 135g. Gebruik je gekochte chocolade, smelt dan ook 135 g. Je hebt maar 90 g nodig, maar het is niet makkelijk om alles uit de kom te schrapen en beter iets over dan te weinig.
De eitjes zoals ik ze maakte wegen +/- 14 à 15 g / stuk (met vulling)
De voedingswaarde per gevuld half paasei is : totale KH 3,4 g - erythritol 1,9 g
Totale KH - suikeralcohol = 1,5 g / eiwit = 0,9 g / vet = 6,2 g
Nutrition Facts
Keto pure chocolade halve Paaseitjes met praliné vulling
Amount Per Serving (1 gevuld paasei)
Calories 66.4 Calories from Fat 56
% Daily Value*
Fat 6.2g10%
Saturated Fat 3.4g21%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.1g
Monounsaturated Fat 0.5g
Cholesterol 3.4mg1%
Sodium 3.8mg0%
Potassium 1.4mg0%
Total Carbs 3.4g1%
Fiber 1g4%
Sugar 0.1g0%
Protein 0.9g2%
Vitamin A 37.3IU1%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 1.3mg0%
Iron 0.1mg1%
Sugar alcohol 1.9g
Net Carbs 0.5g
Total Carbs - sugaralcohol 1.5g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente recepten

Scroll naar boven