Keto Paaseitjes – Pralines met Ganache vulling

Keto suikervrije paaseitjes met koolhydraatarme ganache vulling detail recept

Keto Chocolade Pralines - Chocolaatjes

Koolhydraatarme chocolade paaseitjes of pralines met suikervrije ganache vulling.

Omdat ik ook dit recept maakte rond Pasen, koos ik uiteraard voor paaseitjes, maar je kan deze lekkere traktatie, net zoals de Keto Paaseitjes met Praliné vulling, ook gelijk wanneer maken.

Kies dan gewoon voor een andere leuke bonbonvorm en maak er je eigen Keto Praline van.

Een mooi aanbod van praline of bonbonvormen / mallen, vind je o.a. bij Bouwhuis – Baktotaal.

Deze keer koos ik voor melkchocolade eitjes met een donkere chocolade ganache als vulling.

Zelf melkchocolade maken is niet zo evident. Ik heb er me ooit al aan gewaagd, maar dan heb je melkpoeder (of in het geval van Keto, liever nog roompoeder) nodig.

Je moet dit dan ook mooi opgelost zien te krijgen zodat je geen poedersmaak in je chocolade krijgt.

Okono vegan milk chocolate keto chocoladeDaarom koos ik hier voor de Vegan Melk Chocolade van Okono Foods.

Een heerlijke, smaakvolle melkchocolade die gemaakt is met kokosmelkpoeder en gezoet met erythritol.

Perfect Keto dus! Net zoals hun andere variëteiten.

Lees de Okono chocolade review

torras-stevia-leche-1Een andere, heel lekkere, Keto Proof melkchocolade is de Melkchocolade met Stevia van Torras Chocolates.

Deze is wel met melkpoeder en is gezoet met erythritol en Stevia.

Check de andere opties in Coach Sofie’s Keto Keuken Voorraadlijst.

De werkwijze voor deze gevulde paaseitjes is dezelfde als voor de Keto Paaseitjes met Praliné vulling.

Daar gebruikte ik pure chocolade met een zoete vulling.

Hier gebruikt ik een zoetere melkchocolade, maar de Keto Ganache vulling is dan wat bitterder.

Zo is de smaak van je chocolade praline of bonbon mooi uitgebalanceerd.

Als je net zoals ik houdt van pure chocolade, dan zou je deze zeker ook hiervoor kunnen gebruiken.

Ben je meer te vinden voor melkchocolade met een zoete vulling, dan kan je deze ook vullen met de Keto Praliné Hazelnoot Praline Vulling.

Check dat recept voor stap voor stap uitleg met foto’s over de werkwijze en kies zelf de vulling.

Je zou ze bijvoorbeeld ook kunnen vullen met de Keto Patisserie crème of met de Keto Marsepein.

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.

Keto paasfeest suikervrije chocolade paaseitjes gevuld met mokka mousse praliné ganache



Keto Melk chocolade halve Paaseitjes met ganache vulling

Suikervrije halve paaseitjes met koolhydraatarme ganache vulling
Print recept Pin recept
Dessert, traktaties
porties 10 halve eitjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 minuten
materiaal
  • kookpot en glazen kom + holle paasei of figuurtjes vormpjes

Ingrediënten


Bereiding

  • Maak de praliné volgens het recept op de site
Maak de chocolade eitjes
  • Zet de holvormen in de vriezer
  • Breek de chocolade in stukjes en smelt hem au-bain-marie
    (dit doe je makkelijk in een kookpot met water op laag vuur waar je een glazen kommetje laat in hangen, zorg er wel voor dat de glazen kom het hete water niet raakt)
  • Haal de glazen kom uit het water en zet de kom op een rooster zodat de chocolade enigszins kan afkoelen
  • Haal de vorm uit de vriezer en lepel er een laag chocolade in
  • Draai met de vorm tot de kantjes mooi bedekt zijn (giet overtollige chocolade terug in kom)
  • Plaats 5 min in de vriezer
  • Haal de vorm terug uit de vriezer en leg er een tweede laag chocolade in
  • Plaats opnieuw 5 min in de vriezer
  • Haal de vorm terug uit de vriezer en herhaal een derde en laatste maal
  • Plaats in de vriezer en laat opnieuw goed opstijven
Vullen en afwerken
  • Haal de vorm dan uit de vriezer
  • Doe een koffielepeltje van de Keto ganache in de holle eitjes en plaats opnieuw 5 min in de vriezer
  • Haal de eitjes uit vriezer en lepel een laagje chocolade over de eitjes om ze dicht te maken
  • Plaats opnieuw 5 minuutjes in de vriezer
  • Haal de eitjes uit vriezer en tik ze uit de vorm
    Smakelijk!

Notities

Afhankelijk van hoe groot je vorm voor de eitjes is en hoe dik je de chocolade legt, zal de voedingswaarde enigszins afwijken
OPMERKING : Je hebt maar 90 g gesmolten chocolade nodig, maar het is niet makkelijk om alles uit de kom te schrapen en je hebt beter iets over dan te weinig. Smelt dus iets meer.
De eitjes zoals ik ze maakte wegen +/- 14 à 15 g / stuk (vulling inbegrepen)
De voedingswaarde per gevuld half paasei is : totale KH 3,9 g - erythritol 2 g
Totale KH - suikeralcohol = 1,9 g / eiwit = 1 g / vet = 6,5 g
Nutrition Facts
Keto Melk chocolade halve Paaseitjes met ganache vulling
Amount Per Serving (1 gevuld paasei)
Calories 71.5 Calories from Fat 59
% Daily Value*
Fat 6.5g10%
Saturated Fat 3.9g24%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.1g
Monounsaturated Fat 0.4g
Cholesterol 0.1mg0%
Sodium 0.4mg0%
Potassium 32.5mg1%
Total Carbs 3.9g1%
Fiber 1.4g6%
Sugar 0.1g0%
Protein 1g2%
Vitamin A 0.1IU0%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 0.2mg0%
Iron 0.5mg3%
Sugar alcohol 2g
Net Carbs 0.5g
Total Carbs - sugaralcohol 1.9g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar boven