Keto Chocolade Pralines - Chocolaatjes
Koolhydraatarme chocolade paaseitjes of pralines met suikervrije ganache vulling.
Omdat ik ook dit recept maakte rond Pasen, koos ik uiteraard voor paaseitjes, maar je kan deze lekkere traktatie, net zoals de Keto Paaseitjes met Praliné vulling, ook gelijk wanneer maken.
Kies dan gewoon voor een andere leuke bonbonvorm en maak er je eigen Keto Praline van.
Een mooi aanbod van praline of bonbonvormen / mallen, vind je o.a. bij Bouwhuis – Baktotaal.
Deze keer koos ik voor melkchocolade eitjes met een donkere chocolade ganache als vulling.
Zelf melkchocolade maken is niet zo evident. Ik heb er me ooit al aan gewaagd, maar dan heb je melkpoeder (of in het geval van Keto, liever nog roompoeder) nodig.
Je moet dit dan ook mooi opgelost zien te krijgen zodat je geen poedersmaak in je chocolade krijgt.
Daarom koos ik hier voor de Vegan Melk Chocolade van Okono Foods.
Een heerlijke, smaakvolle melkchocolade die gemaakt is met kokosmelkpoeder en gezoet met erythritol.
Perfect Keto dus! Net zoals hun andere variëteiten.
Lees de Okono chocolade review
Een andere, heel lekkere, Keto Proof melkchocolade is de Melkchocolade met Stevia van Torras Chocolates.
Deze is wel met melkpoeder en is gezoet met erythritol en Stevia.
Check de andere opties in Coach Sofie’s Keto Keuken Voorraadlijst.
De werkwijze voor deze gevulde paaseitjes is dezelfde als voor de Keto Paaseitjes met Praliné vulling.
Daar gebruikte ik pure chocolade met een zoete vulling.
Hier gebruikt ik een zoetere melkchocolade, maar de Keto Ganache vulling is dan wat bitterder.
Zo is de smaak van je chocolade praline of bonbon mooi uitgebalanceerd.
Als je net zoals ik houdt van pure chocolade, dan zou je deze zeker ook hiervoor kunnen gebruiken.
Ben je meer te vinden voor melkchocolade met een zoete vulling, dan kan je deze ook vullen met de Keto Praliné Hazelnoot Praline Vulling.
Check dat recept voor stap voor stap uitleg met foto’s over de werkwijze en kies zelf de vulling.
Je zou ze bijvoorbeeld ook kunnen vullen met de Keto Patisserie crème of met de Keto Marsepein.
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.

Hou je ook zo van chocolade en pralines, maar dan zonder de onnodige ton aan suiker? Probeer dan ook deze eens :
- Keto Botertruffels
- Keto Ferrero Hazelnoot Truffels
- Keto Toffee Choc
- Keto Brownie Snickers
- Keto Homemade Chocolade
- Keto Paaseieren met Mokka Mousse
- Keto Chocolade Paaseitjes met Praliné vulling
- Keto Chocolade Paaseitjes met Ganache vulling
of de heuse Keto Snicker Taart
Keto Melk chocolade halve Paaseitjes met ganache vulling
materiaal
- kookpot en glazen kom + holle paasei of figuurtjes vormpjes
Ingrediënten
- 100 gram Okono Vegan Melk Chocolade (of andere keto melk chocolade)
- smelt iets meer zodat je wat reserve hebt
- 40 gram Keto ganache (zie recept)
Bereiding
- Maak de praliné volgens het recept op de site
Maak de chocolade eitjes
- Zet de holvormen in de vriezer
- Breek de chocolade in stukjes en smelt hem au-bain-marie(dit doe je makkelijk in een kookpot met water op laag vuur waar je een glazen kommetje laat in hangen, zorg er wel voor dat de glazen kom het hete water niet raakt)
- Haal de glazen kom uit het water en zet de kom op een rooster zodat de chocolade enigszins kan afkoelen
- Haal de vorm uit de vriezer en lepel er een laag chocolade in
- Draai met de vorm tot de kantjes mooi bedekt zijn (giet overtollige chocolade terug in kom)
- Plaats 5 min in de vriezer
- Haal de vorm terug uit de vriezer en leg er een tweede laag chocolade in
- Plaats opnieuw 5 min in de vriezer
- Haal de vorm terug uit de vriezer en herhaal een derde en laatste maal
- Plaats in de vriezer en laat opnieuw goed opstijven
Vullen en afwerken
- Haal de vorm dan uit de vriezer
- Doe een koffielepeltje van de Keto ganache in de holle eitjes en plaats opnieuw 5 min in de vriezer
- Haal de eitjes uit vriezer en lepel een laagje chocolade over de eitjes om ze dicht te maken
- Plaats opnieuw 5 minuutjes in de vriezer
- Haal de eitjes uit vriezer en tik ze uit de vormSmakelijk!