Keto Chocolade Paaseieren
Suikervrije Chocolade Paaseieren gevuld met een luchtige, koolhydraatarme Mokka Mousse.
Van begin maart (soms al vroeger) liggen ze in de winkel.
Chocolade paaseieren, konijntjes, kuikentjes, etc.
Het is al chocolade wat de klok luidt. 😉
Om nog maar te zwijgen van de kleine gevulde paaseitjes die in de winkel op de toonbank ‘gratis’ naar je staan te lonken.
Misschien heb je er weinig last van, misschien doet het je helemaal niets, maar veel mensen hebben het moeilijk om ze te weerstaan.
Chocolade is lekker en zit boordevol goede stofjes (anti-oxidanten) en stofjes die je een ‘gelukkig‘ gevoel kunnen geven (o.a. endorfines)
Dit is het meest van toepassing op Pure Rauwe Cacao / Chocolade.
Echter de commerciële, overdreven zoete chocolade paaseitjes bevatten ook een ton aan suiker, bewaarmiddelen, enzovoort.
Als je een ketogene levensstijl volgt, dan skip je ze best.
Mag je dan geen paaseitjes eten?
Natuurlijk wel, maar je maakt ze best gewoon zelf.
En dat is eigenlijk helemaal niet moeilijk.
Je hebt gewoon vormpjes nodig en pure, suikervrije chocolade.
Hou je niet van echt bittere chocolade zoals een 100% pure chocolade, dan zijn er tegenwoordig meer dan genoeg suikervrije Keto chocolades op de markt.
Check de merken in Coach Sofie’s Keto Keuken voorraadlijst of maak hem gewoon zelf met het recept op de site.
Voor de pure chocolade eieren gebruikte ik de Huisgemaakte Keto Chocolade Reep.
Geen zin om die zelf te maken, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Biologische donkere chocolade van Torras. Deze is net zoals de huisgemaakte Keto Chocolade reep enkel gezoet met erythritol.
Voor de melkchocolade paaseieren gebruikte ik deels de Vegan Melk Chocolade van Okono Foods en deels de Milk Chocolate drops van Simply Keto .
Je kan uiteraard ook één van beide gebruiken of je kan ook de melkchocolade met Stevia van Torras gebruiken.
Waarom een combinatie van beide?
Wel punt 1) ik had niet meer genoeg Okono Melk chocolade en 2) ik wou een duidelijk kleurverschil zien met de pure chocolade eieren.
De melkchocolade van Okono is tamelijk donker van kleur en daardoor moeilijk te onderscheiden van de pure chocolade.
Je proeft het wel, maar je ziet het niet.
Voor de witte chocolade paaseieren, gebruikte ik wel de Vegan White Chocolate met macadamia noten van Okono.
Dat is ook waarom je de stukjes macadamia noten ziet in de witte chocolade paaseieren.
Ik heb er wel de grootste stukken noten uitgehaald en die heb ik dan fijngehakt en bij de vulling van de witte paaseieren gedaan. (niets laten verloren gaan ;-))
Een alternatief is de witte chocolade van Biosüße (Biosusse), ook een heel lekkere witte chocolade, maar die had ik niet meer in huis. Je kan hem bestellen via Simply Keto.
Hieronder vind je de aparte recepten voor de 3 soorten paaseieren. Zo kies je er die uit die je liefst wil maken of je maakt ze net als ik gewoon allemaal.
Het is echt niet moeilijk om te doen en duurt ook helemaal niet zo lang. Misschien zelfs niet eens zo lang als je er zou over doen om naar de winkel te gaan en te gaan aanschuiven aan de kassa.
Ik leg je graag uit hoe je in een paar eenvoudige stappen zelf paaseieren maakt.
Ook super leuk om er bijvoorbeeld een verrassing in te steken.
Ballonnen voor de kindjes, een lieve boodschap voor je partner of …
je kan ze ook gewoon vullen met een heerlijke Keto Mokka Mousse zoals ik deed.
En terwijl ik dan toch bezig was, maakte ik nog meer lekkers met chocolade. Benieuwd?
Check zeker ook de recepten voor de Pure Chocolade Paaseitjes met Praliné vulling en de Melkchocolade Paaseitjes met Ganache vulling
Voor deze grote paaseieren gebruik ik een holvorm.
Die vind je makkelijk online via Baktotaal of andere kook- of taarten webshops.
Eens je dat hebt, kan je aan de slag.
Zo ga je te werk :
Maak de Keto Chocolade Reep
Check het recept of indien je gekochte chocolade gebruikt, smelt hem dan au-bain-marie
Zet ondertussen de vormen in de diepvries, dit helpt om straks de chocolade mooi tegen de randen te laten stollen.
Maak de chocolade paaseieren
Laat de gesmolten chocolade enigszins afkoelen en haal de vormen uit de vriezer.
Leg een eerste dunne laag chocolade en plaats in de vriezer voor +/- 5 min.
Herhaal dit nog 2 x zodat je in totaal 3 laagjes krijgt.


Je hebt ongeveer 120 gram chocolade nodig voor 4 paaseieren, maar ik smelt iets meer zodat je wat reserve hebt en om de twee helften aan mekaar te zetten.
Wanneer de chocolade een derde keer is opgesteven, haal je hem uit de vriezer.
Tik de halve paaseieren uit de vorm.


Doop de randen voorzichtig in de overgebleven gesmolten chocolade.
Duw zachtjes tegen mekaar en laat opnieuw uitharden.
Heb je geen chocolade meer over, dan kan de randen heel kort verwarmen in een pan die je even op een heel laag vuur gezet hebt. De restwarmte is meer dan voldoende om de chocolade een beetje te smelten.
Maak de vulling
Ik koos voor de Keto Mokka Mousse, maar je kan ook de Keto Chocolade Mousse of de Keto Praliné Mousse of andere vulling naar keuze gebruiken.
Vullen en Smullen
Om de eitjes te vullen, moet je natuurlijk het hoedje verwijderen.
Dit gaat het makkelijkst met een scherp mes. Duw de punt in de chocolade en snijd met een zachte zaagbeweging het hoedje af. (bewaar voor de afwerking)
Zet de paaseieren in een eierdopje of andere vorm waar ze mooi recht in blijven staan.
Doe de mousse in een spuitzak en vul er de eitjes mee.
Rasp er tot slot een beetje van de chocolade van de afgesneden hoedjes over en klaar!
Smullen maar!

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Keto Pure chocolade holle Paaseitjes met mokka mousse vulling
materiaal
- kookpot en glazen kom + holle paasei vormen
- keukenmixer/klopper + spuitzak
Ingrediënten
- 120 gram Homemade Keto Chocolade Reep (135 g) (of andere pure keto chocolade bvb Torras organic Dark zonder suiker)
- 80 gram Keto Mokka Mousse
Bereiding
Keto Donkere chocolade eitjes
- Zet de holvormen in de vriezer
- Maak de keto chocolade volgens het recept Indien je gekochte chocolade gebruikt, breek je hem in stukjes en smelt hem au-bain-marie
- Haal de glazen kom uit het water en zet de kom op een rooster zodat de chocolade enigszins kan afkoelen
- Haal de vorm uit de vriezer en lepel er een laag chocolade in
- Draai met de vorm tot de kantjes mooi bedekt zijn (giet overtollige chocolade terug in kom)
- Plaats 5 min in de vriezer
- Haal de vorm terug uit de vriezer en leg een nieuwe laag
- Plaats opnieuw 5 min in de vriezer
- Haal de vorm terug uit de vriezer en herhaal een derde en laatste maal
- Plaats in de vriezer en laat opnieuw goed opstijven
- Haal de vorm dan uit de vriezer en tik de halve chocolade eieren uit de vorm
- Dep de open helften even in het beetje resterende chocolade in de kom en zet ze mooi tegen mekaarDoordat de eitjes uit de vriezer komen stijft de chocolade direct opJe kan ook het water uit de kookpot gieten, uitdrogen en die warmte gebruiken om de chocoladerand van de halve eitjes een beetje te smelten en dan aan mekaar te zetten
- Leg de eitjes nog even liggen op wat bakpapier (eventueel in de koelkast) om uit harden en maak ondertussen de Keto Mokka Mousse
Vullen en afwerken
- Snij met een scherp mes de hoedjes van de paaseitjes en plaats ze in een eierdopje
- Doe de Mokka Mousse in een spuitzak en vul er de eitjes mee op
- Rasp er een beetje chocolade (van het afgesneden hoedje) overSmakelijk!
Notities
Keto Melk chocolade holle Paaseitjes met mokka mousse vulling
materiaal
- kookpot en glazen kom + holle paasei vormen
- keukenmixer/klopper + spuitzak
Ingrediënten
- 70 gram Okono Vegan Melk Chocolade (of Torras Stevia Melk of Simply Keto Milk Choc Drops)
- 50 gram Simply Keto Volle Melk Choco drops (of meer Okono of Torras Stevia melk)
- smelt iets meer zodat je wat reserve hebt
- 80 gram Keto Mokka Mousse
Bereiding
Keto Donkere chocolade eitjes
- Zet de holvormen in de vriezer
- Breek de chocolade in stukjes en smelt hem au-bain-marie
- Haal de glazen kom uit het water en zet de kom op een rooster zodat de chocolade enigszins kan afkoelen
- Haal de vorm uit de vriezer en lepel er een laag chocolade in
- Draai met de vorm tot de kantjes mooi bedekt zijn (giet overtollige chocolade terug in kom)
- Plaats 5 min in de vriezer
- Haal de vorm terug uit de vriezer en leg een nieuwe laag
- Plaats opnieuw 5 min in de vriezer
- Haal de vorm terug uit de vriezer en herhaal een derde en laatste maal
- Plaats in de vriezer en laat opnieuw goed opstijven
- Haal de vorm dan uit de vriezer en tik de halve chocolade eieren uit de vorm
- Dep de open helften even in het beetje resterende chocolade in de kom en zet ze mooi tegen mekaarDoordat de eitjes uit de vriezer komen stijft de chocolade direct opJe kan ook het water uit de kookpot gieten, uitdrogen en die warmte gebruiken om de chocoladerand van de halve eitjes een beetje te smelten en dan aan mekaar te zetten
- Leg de eitjes nog even liggen op wat bakpapier (eventueel in de koelkast) om uit harden en maak ondertussen de Keto Mokka Mousse
Vullen en afwerken
- Snij met een scherp mes de hoedjes van de paaseitjes en plaats ze in een eierdopje
- Doe de Mokka Mousse in een spuitzak en vul er de eitjes mee op
- Rasp er een beetje chocolade (van het afgesneden hoedje) overSmakelijk!
Notities
Keto Witte Chocolade holle Paaseitjes met mokka mousse vulling
materiaal
- kookpot en glazen kom + holle paasei vormen
- keukenmixer/klopper + spuitzak
Ingrediënten
- 120 gram Okono Vegan White met macadamia (of Biosüsse suikervrije witte chocolade)
- smelt iets meer zodat je wat reserve hebt
- 80 gram Keto Mokka Mousse
Bereiding
Keto Donkere chocolade eitjes
- Zet de holvormen in de vriezer
- Breek de chocolade in stukjes en smelt hem au-bain-marie (haal de grootste stukjes macadamia noten uit de chocolade)
- Haal de glazen kom uit het water en zet de kom op een rooster zodat de chocolade enigszins kan afkoelen
- Haal de vorm uit de vriezer en lepel er een laag chocolade in
- Draai met de vorm tot de kantjes mooi bedekt zijn (giet overtollige chocolade terug in kom)
- Plaats 5 min in de vriezer
- Haal de vorm terug uit de vriezer en leg een nieuwe laag
- Plaats opnieuw 5 min in de vriezer
- Haal de vorm terug uit de vriezer en herhaal een derde en laatste maal
- Plaats in de vriezer en laat opnieuw goed opstijven
- Haal de vorm dan uit de vriezer en tik de halve chocolade eieren uit de vorm
- Dep de open helften even in het beetje resterende chocolade in de kom en zet ze mooi tegen mekaarDoordat de eitjes uit de vriezer komen stijft de chocolade direct opJe kan ook het water uit de kookpot gieten, uitdrogen en die warmte gebruiken om de chocoladerand van de halve eitjes een beetje te smelten en dan aan mekaar te zetten
- Leg de eitjes nog even liggen op wat bakpapier (eventueel in de koelkast) om uit harden en maak ondertussen de Keto Mokka Mousse
Vullen en afwerken
- Snij met een scherp mes de hoedjes van de paaseitjes en plaats ze in een eierdopje(Indien je de Okono chocolade gebruikt, doe de macadamianoten die je er eerder uit de chocolade gevist hebt, onderaan in de eitjes)
- Doe de Mokka Mousse in een spuitzak en vul er de eitjes mee op
- Rasp er een beetje chocolade (van het afgesneden hoedje) overSmakelijk!