Keto Paaseieren met Mokka Mousse

Keto suikervrije holle paaseieren met koolhydraatarme mokka mousse vulling

Keto Chocolade Paaseieren

Suikervrije Chocolade Paaseieren gevuld met een luchtige, koolhydraatarme Mokka Mousse.

Van begin maart (soms al vroeger) liggen ze in de winkel.

Chocolade paaseieren, konijntjes, kuikentjes, etc.

Het is al chocolade wat de klok luidt. 😉

Om nog maar te zwijgen van de kleine gevulde paaseitjes die in de winkel op de toonbank ‘gratis’ naar je staan te lonken.

Misschien heb je er weinig last van, misschien doet het je helemaal niets, maar veel mensen hebben het moeilijk om ze te weerstaan.

Chocolade is lekker en zit boordevol goede stofjes (anti-oxidanten) en stofjes die je een ‘gelukkig‘ gevoel kunnen geven (o.a. endorfines)

Dit is het meest van toepassing op Pure Rauwe Cacao / Chocolade.

Echter de commerciële, overdreven zoete chocolade paaseitjes bevatten ook een ton aan suiker, bewaarmiddelen, enzovoort.

Als je een ketogene levensstijl volgt, dan skip je ze best.

Mag je dan geen paaseitjes eten?

Natuurlijk wel, maar je maakt ze best gewoon zelf.

En dat is eigenlijk helemaal niet moeilijk.

Je hebt gewoon vormpjes nodig en pure, suikervrije chocolade.

Hou je niet van echt bittere chocolade zoals een 100% pure chocolade, dan zijn er tegenwoordig meer dan genoeg suikervrije Keto chocolades op de markt.

Check de merken in Coach Sofie’s Keto Keuken voorraadlijst of maak hem gewoon zelf met het recept op de site.

Voor de pure chocolade eieren gebruikte ik de Huisgemaakte Keto Chocolade Reep.

Torras biologische chocolade 0% suiker gezoet met erythritolGeen zin om die zelf te maken, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Biologische donkere chocolade van Torras. Deze is net zoals de huisgemaakte Keto Chocolade reep enkel gezoet met erythritol.

Voor de melkchocolade paaseieren gebruikte ik deels de Vegan Melk Chocolade van Okono Foods en deels de Milk Chocolate drops van Simply Keto . Melk chocolade druppels

Je kan uiteraard ook één van beide gebruiken of je kan ook de melkchocolade met Stevia van Torras gebruiken.

Waarom een combinatie van beide?
Wel punt 1) ik had niet meer genoeg Okono Melk chocolade en 2) ik wou een duidelijk kleurverschil zien met de pure chocolade eieren.
De melkchocolade van Okono is tamelijk donker van kleur en daardoor moeilijk te onderscheiden van de pure chocolade.

Je proeft het wel, maar je ziet het niet.

Okono vegan white chocolate macadamia nuts keto chocoladeVoor de witte chocolade paaseieren, gebruikte ik wel de Vegan White Chocolate met macadamia noten van Okono.

Dat is ook waarom je de stukjes macadamia noten ziet in de witte chocolade paaseieren.

Ik heb er wel de grootste stukken noten uitgehaald en die heb ik dan fijngehakt en bij de vulling van de witte paaseieren gedaan. (niets laten verloren gaan ;-))

Een alternatief is de witte chocolade van Biosüße (Biosusse), ook een heel lekkere witte chocolade, maar die had ik niet meer in huis. Je kan hem bestellen via Simply Keto.

Hieronder vind je de aparte recepten voor de 3 soorten paaseieren. Zo kies je er die uit die je liefst wil maken of je maakt ze net als ik gewoon allemaal.

Het is echt niet moeilijk om te doen en duurt ook helemaal niet zo lang. Misschien zelfs niet eens zo lang als je er zou over doen om naar de winkel te gaan en te gaan aanschuiven aan de kassa.

Ik leg je graag uit hoe je in een paar eenvoudige stappen zelf paaseieren maakt.

Ook super leuk om er bijvoorbeeld een verrassing in te steken.

Ballonnen voor de kindjes, een lieve boodschap voor je partner of …
je kan ze ook gewoon vullen met een heerlijke Keto Mokka Mousse zoals ik deed.

En terwijl ik dan toch bezig was, maakte ik nog meer lekkers met chocolade. Benieuwd?

Check zeker ook de recepten voor de Pure Chocolade Paaseitjes met Praliné vulling en de Melkchocolade Paaseitjes met Ganache vulling

Voor deze grote paaseieren gebruik ik een holvorm.
Die vind je makkelijk online via Baktotaal of andere kook- of taarten webshops.

Eens je dat hebt, kan je aan de slag.

Zo ga je te werk :

Maak de Keto Chocolade Reep

Check het recept of indien je gekochte chocolade gebruikt, smelt hem dan au-bain-marie

Zet ondertussen de vormen in de diepvries, dit helpt om straks de chocolade mooi tegen de randen te laten stollen.

Maak de chocolade paaseieren

Laat de gesmolten chocolade enigszins afkoelen en haal de vormen uit de vriezer.

Leg een eerste dunne laag chocolade en plaats in de vriezer voor +/- 5 min.

Herhaal dit nog 2 x zodat je in totaal 3 laagjes krijgt.

Keto paaseitjes pure chocolade hol vorm
Keto paaseitjes pure chocolade hol vorm

Je hebt ongeveer 120 gram chocolade nodig voor 4 paaseieren, maar ik smelt iets meer zodat je wat reserve hebt en om de twee helften aan mekaar te zetten.

Wanneer de chocolade een derde keer is opgesteven, haal je hem uit de vriezer.

Tik de halve paaseieren uit de vorm.

Keto paaseitjes pure chocolade hol uit vorm
Keto paaseitjes pure chocolade hol uit vorm gehaald

Doop de randen voorzichtig in de overgebleven gesmolten chocolade.

Duw zachtjes tegen mekaar en laat opnieuw uitharden.

Heb je geen chocolade meer over, dan kan de randen heel kort verwarmen in een pan die je even op een heel laag vuur gezet hebt. De restwarmte is meer dan voldoende om de chocolade een beetje te smelten.

Maak de vulling

Ik koos voor de Keto Mokka Mousse, maar je kan ook de Keto Chocolade Mousse of de Keto Praliné Mousse of andere vulling naar keuze gebruiken.

Vullen en Smullen

Om de eitjes te vullen, moet je natuurlijk het hoedje verwijderen.

Dit gaat het makkelijkst met een scherp mes. Duw de punt in de chocolade en snijd met een zachte zaagbeweging het hoedje af. (bewaar voor de afwerking)

Zet de paaseieren in een eierdopje of andere vorm waar ze mooi recht in blijven staan.

Doe de mousse in een spuitzak en vul er de eitjes mee.

Rasp er tot slot een beetje van de chocolade van de afgesneden hoedjes over en klaar!

Smullen maar!

Keto paaseitjes met suikervrije mokka mousse

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.




Keto Pure chocolade holle Paaseitjes met mokka mousse vulling

Suikervrije holle paaseitjes met koolhydraatarme mokka mousse vulling
Print recept Pin recept
Dessert, traktaties
porties 4 gevulde eitjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 minuten
materiaal
  • kookpot en glazen kom + holle paasei vormen
  • keukenmixer/klopper + spuitzak

Ingrediënten


Bereiding

Keto Donkere chocolade eitjes
  • Zet de holvormen in de vriezer
  • Maak de keto chocolade volgens het recept
    Indien je gekochte chocolade gebruikt, breek je hem in stukjes en smelt hem au-bain-marie
  • Haal de glazen kom uit het water en zet de kom op een rooster zodat de chocolade enigszins kan afkoelen
  • Haal de vorm uit de vriezer en lepel er een laag chocolade in
  • Draai met de vorm tot de kantjes mooi bedekt zijn (giet overtollige chocolade terug in kom)
  • Plaats 5 min in de vriezer
  • Haal de vorm terug uit de vriezer en leg een nieuwe laag
  • Plaats opnieuw 5 min in de vriezer
  • Haal de vorm terug uit de vriezer en herhaal een derde en laatste maal
  • Plaats in de vriezer en laat opnieuw goed opstijven
  • Haal de vorm dan uit de vriezer en tik de halve chocolade eieren uit de vorm
  • Dep de open helften even in het beetje resterende chocolade in de kom en zet ze mooi tegen mekaar
    Doordat de eitjes uit de vriezer komen stijft de chocolade direct op
    Je kan ook het water uit de kookpot gieten, uitdrogen en die warmte gebruiken om de chocoladerand van de halve eitjes een beetje te smelten en dan aan mekaar te zetten
  • Leg de eitjes nog even liggen op wat bakpapier (eventueel in de koelkast) om uit harden en maak ondertussen de Keto Mokka Mousse
Vullen en afwerken
  • Snij met een scherp mes de hoedjes van de paaseitjes en plaats ze in een eierdopje
  • Doe de Mokka Mousse in een spuitzak en vul er de eitjes mee op
  • Rasp er een beetje chocolade (van het afgesneden hoedje) over
    Smakelijk!

Notities

Afhankelijk van hoe groot je vorm voor de eitjes is en hoe dik je de chocolade legt, zal de voedingswaarde enigszins afwijken
OPMERKING : 1 reep huisgemaakte keto chocolade weeg 135g. Gebruik je gekochte chocolade, smelt dan ook 135 g. Het is immers heel moeilijk om de volledige 120g uit de kom te schrapen.
De eitjes zoals ik ze maakte wegen +/- 30 g / stuk
Zonder hoedje wegen ze 25 g en de mokka mousse vulling weegt +/- 20 g
De voedingswaarde per gevuld paasei (zonder hoedje) is : totale KH 8,3 g - erythritol 3,3 g
Totale KH - suikeralcohol = 5 g / eiwit = 2,8 g / vet = 21,8 g
Nutrition Facts
Keto Pure chocolade holle Paaseitjes met mokka mousse vulling
Amount Per Serving (1 gevuld paasei)
Calories 228.4 Calories from Fat 196
% Daily Value*
Fat 21.8g34%
Saturated Fat 13.3g83%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.6g
Monounsaturated Fat 2.7g
Cholesterol 21.6mg7%
Sodium 7mg0%
Potassium 237.9mg7%
Total Carbs 8.3g3%
Fiber 3.3g14%
Sugar 0.2g0%
Protein 2.8g6%
Vitamin A 242.7IU5%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 14.5mg1%
Iron 3.2mg18%
Sugar alcohol 3.3g
Net Carbs 1.7g
Total Carbs - sugaralcohol 5g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!




Keto Melk chocolade holle Paaseitjes met mokka mousse vulling

Suikervrije holle paaseitjes met koolhydraatarme mokka mousse vulling
Print recept Pin recept
Dessert, traktaties
porties 4 gevulde eitjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 minuten
materiaal
  • kookpot en glazen kom + holle paasei vormen
  • keukenmixer/klopper + spuitzak

Ingrediënten


Bereiding

Keto Donkere chocolade eitjes
  • Zet de holvormen in de vriezer
  • Breek de chocolade in stukjes en smelt hem au-bain-marie
  • Haal de glazen kom uit het water en zet de kom op een rooster zodat de chocolade enigszins kan afkoelen
  • Haal de vorm uit de vriezer en lepel er een laag chocolade in
  • Draai met de vorm tot de kantjes mooi bedekt zijn (giet overtollige chocolade terug in kom)
  • Plaats 5 min in de vriezer
  • Haal de vorm terug uit de vriezer en leg een nieuwe laag
  • Plaats opnieuw 5 min in de vriezer
  • Haal de vorm terug uit de vriezer en herhaal een derde en laatste maal
  • Plaats in de vriezer en laat opnieuw goed opstijven
  • Haal de vorm dan uit de vriezer en tik de halve chocolade eieren uit de vorm
  • Dep de open helften even in het beetje resterende chocolade in de kom en zet ze mooi tegen mekaar
    Doordat de eitjes uit de vriezer komen stijft de chocolade direct op
    Je kan ook het water uit de kookpot gieten, uitdrogen en die warmte gebruiken om de chocoladerand van de halve eitjes een beetje te smelten en dan aan mekaar te zetten
  • Leg de eitjes nog even liggen op wat bakpapier (eventueel in de koelkast) om uit harden en maak ondertussen de Keto Mokka Mousse
Vullen en afwerken
  • Snij met een scherp mes de hoedjes van de paaseitjes en plaats ze in een eierdopje
  • Doe de Mokka Mousse in een spuitzak en vul er de eitjes mee op
  • Rasp er een beetje chocolade (van het afgesneden hoedje) over
    Smakelijk!

Notities

Afhankelijk van hoe groot je vorm voor de eitjes is en hoe dik je de chocolade legt, zal de voedingswaarde enigszins afwijken
OPMERKING : Smelt iets meer chocolade. Het is immers heel moeilijk om de volledige 120g uit de kom te schrapen.
De eitjes zoals ik ze maakte wegen +/- 30 g / stuk
Zonder hoedje wegen ze 25 g en de mokka mousse vulling weegt +/- 20 g
De voedingswaarde per gevuld paasei (zonder hoedje) is : totale KH 10,3 g - erythritol 4,5 g
Totale KH - suikeralcohol = 5,8 g / eiwit = 3 g / vet = 18,3 g
dit is zowel met de Simply Keto melkchocolade druppels als met de Torras Stevia Melk
Indien je ze enkel met de melkchocolade van Okono maakt, dan is de
voedingswaarde per gevuld paasei  : totale KH 10,3 g - erythritol 5,1 g
Totale KH - suikeralcohol = 4,2 g / eiwit = 2,6 g / vet = 19 g
Nutrition Facts
Keto Melk chocolade holle Paaseitjes met mokka mousse vulling
Amount Per Serving (1 gevuld paasei)
Calories 197.8 Calories from Fat 165
% Daily Value*
Fat 18.3g28%
Saturated Fat 11.2g70%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.1g
Monounsaturated Fat 0.1g
Cholesterol 21.6mg7%
Sodium 6.9mg0%
Potassium 11.9mg0%
Total Carbs 10.3g3%
Fiber 2.9g12%
Sugar 1.6g2%
Protein 3g6%
Vitamin A 242.7IU5%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 13.4mg1%
Iron 0.1mg1%
Sugar alcohol 4.5g
Net Carbs 2.9g
Total Carbs - sugaralcohol 5.8g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!




Keto Witte Chocolade holle Paaseitjes met mokka mousse vulling

Suikervrije holle paaseitjes met koolhydraatarme mokka mousse vulling
Print recept Pin recept
Dessert, traktaties
porties 4 gevulde eitjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 minuten
materiaal
  • kookpot en glazen kom + holle paasei vormen
  • keukenmixer/klopper + spuitzak

Ingrediënten


Bereiding

Keto Donkere chocolade eitjes
  • Zet de holvormen in de vriezer
  • Breek de chocolade in stukjes en smelt hem au-bain-marie (haal de grootste stukjes macadamia noten uit de chocolade)
  • Haal de glazen kom uit het water en zet de kom op een rooster zodat de chocolade enigszins kan afkoelen
  • Haal de vorm uit de vriezer en lepel er een laag chocolade in
  • Draai met de vorm tot de kantjes mooi bedekt zijn (giet overtollige chocolade terug in kom)
  • Plaats 5 min in de vriezer
  • Haal de vorm terug uit de vriezer en leg een nieuwe laag
  • Plaats opnieuw 5 min in de vriezer
  • Haal de vorm terug uit de vriezer en herhaal een derde en laatste maal
  • Plaats in de vriezer en laat opnieuw goed opstijven
  • Haal de vorm dan uit de vriezer en tik de halve chocolade eieren uit de vorm
  • Dep de open helften even in het beetje resterende chocolade in de kom en zet ze mooi tegen mekaar
    Doordat de eitjes uit de vriezer komen stijft de chocolade direct op
    Je kan ook het water uit de kookpot gieten, uitdrogen en die warmte gebruiken om de chocoladerand van de halve eitjes een beetje te smelten en dan aan mekaar te zetten
  • Leg de eitjes nog even liggen op wat bakpapier (eventueel in de koelkast) om uit harden en maak ondertussen de Keto Mokka Mousse
Vullen en afwerken
  • Snij met een scherp mes de hoedjes van de paaseitjes en plaats ze in een eierdopje
    (Indien je de Okono chocolade gebruikt, doe de macadamianoten die je er eerder uit de chocolade gevist hebt, onderaan in de eitjes)
  • Doe de Mokka Mousse in een spuitzak en vul er de eitjes mee op
  • Rasp er een beetje chocolade (van het afgesneden hoedje) over
    Smakelijk!

Notities

Afhankelijk van hoe groot je vorm voor de eitjes is en hoe dik je de chocolade legt, zal de voedingswaarde enigszins afwijken
OPMERKING : Smelt iets meer chocolade. Het is immers heel moeilijk om de volledige 120g uit de kom te schrapen.
De eitjes zoals ik ze maakte wegen +/- 30 g / stuk
Zonder hoedje wegen ze 25 g en de mokka mousse vulling weegt +/- 20 g
De voedingswaarde per gevuld paasei (zonder hoedje) is : totale KH 10,9 g - erythritol 6,3 g
Totale KH - suikeralcohol = 4,6 g / eiwit = 3 g / vet = 22,6 g
Nutrition Facts
Keto Witte Chocolade holle Paaseitjes met mokka mousse vulling
Amount Per Serving (1 gevuld paasei)
Calories 232.5 Calories from Fat 203
% Daily Value*
Fat 22.6g35%
Saturated Fat 14.3g89%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.1g
Monounsaturated Fat 0.1g
Cholesterol 21.6mg7%
Sodium 6.9mg0%
Potassium 11.9mg0%
Total Carbs 10.9g4%
Fiber 3.1g13%
Sugar 0.1g0%
Protein 3g6%
Vitamin A 242.7IU5%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 13.4mg1%
Iron 0.1mg1%
Sugar alcohol 6.3g
Net Carbs 1.5g
Total Carbs - sugaralcohol 4.6g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente recepten

Scroll naar boven