Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij!
Dit recept is voor een heuse plaatpizza van formaat.
De korst is gemaakt van jawel ‘Bloemkool’ en hij is overladen met heerlijke toppings!
Echt eentje (of twee) om te maken voor een gezellige pizza avond met vrienden.
Super vullend en heerlijk smakend naar meer …
Waarom probeer je hem niet een keer?
Keto ovenplaat pizza met bloemkoolkorst
Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij.
Print recept
Pin recept
diner, hoofdgerecht
porties 6 personen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Ingrediënten
Voor de bodem
- 1 kleine bloemkool
- 2 eieren (losgeklopt)
- 80 gram geraspte mozzarella (geen verse)
- 80 gram geraspte Parmezaan (of andere harde kaas)
- 1 tlp zeezout
- 1 tlp oregano
- peper van de molen (optioneel)
Toppings
- 340 ml arrabiata (of andere suikervrije pasta of pizzasaus)
- 400 gram gemengd gehakt
- 1/2 rode paprika
- 1/2 groene paprika
- 100 gram champignons
- 1 kleine ui
- 1 teentje look
- 1 el ghee
- 2 el Italiaanse kruidenmengeling (Pit & Pit)
- 1/2 el oregano
- 1/2 el basilicum
- 150 gram prosciutto (of andere ham of chorizo)
- 2 bollen mozzarella (+/- 200 gram of van een rol)
- 80 gram geraspte kaas (mozzarella, parmezaan, gruyère)
Bereiding
Maak de bloemkoolkorst
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snijd de bloemkool in roosjes en hak ze fijn in de keukenmachinedoe dit in meerdere keren want anders krijg je puree
- Wanneer alle bloemkool gemixt is, voeg je de andere ingrediënten toe en mix je dit nog even goed door mekaar
- Doe het mengsel tussen 2 bakvellen en duw uit tot de gewenste pizzavorm
- Bak in de oven gedurende +/- 15 min of tot het geheel goudbruin kleurt
Bereid ondertussen het gehakt
- Snijd de paprika in blokjes en de champignons in schijfjes
- Snipper de ui of snijdt dunne ringen en plet de knoflook
- Smelt de ghee in de pan en bak er gehakt en de groenten in aan +/- 5 minutenDit moet niet volledig gaar zijn
- Schep met een spaan uit de pan zodat het braadvocht in de pan blijft en leg op een bord met keukenpapier om verder uit te lekken
- Haal de mozzarella uit de verpakking, knijp het vocht eruit en trek in stukjes of snijd in schijvenAls je dit niet doet wordt de hele pizza te vochtig
- Snijd de prosciutto in stukjes en rasp de kaas
- Ondertussen zal de pizzakorst klaar zijn, dus haal uit de oven en laat +/- 5 minuten afkoelen
De pizza beleggen
- Strijk de saus open over de pizzabodem en blijf hierbij +/- 2 cm van de rand
- Schep er nu de gehakt- en groentenmengeling op en strooi er de Italiaanse kruidenmengeling over
- Verdeel er de stukjes prosciutto of schijfjes chorizo over
- Leg er de verse mozzarella tussen en bestrooi met de oregano en basilicum
- Strooi er de geraspte kaas over en schuif in de oven
- Bak gedurende +/- 12 tot de kaas heerlijk gesmolten is en een bruin randje heeft gekregen
- Haal uit de oven en snijd in stukken
Notities
Deze bloemkoolkorst is zelfs lekker om zo te eten of gewoon met wat extra kaas nog even afbakken en je hebt een lekker aperitiefhapje.
Nutrition Facts
Keto ovenplaat pizza met bloemkoolkorst
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 625
Calories from Fat 420
% Daily Value*
Fat 46.7g72%
Saturated Fat 21.6g135%
Cholesterol 185.4mg62%
Sodium 1219.5mg53%
Potassium 644.7mg18%
Total Carbs 12g4%
Fiber 3.3g14%
Sugar 5.2g6%
Protein 38.7g77%
Vitamin A 1030.1IU21%
Vitamin C 54.1mg66%
Calcium 590.1mg59%
Iron 3.3mg18%
Net Carbs 8.7g
Total Carbs - sugaralcohol 12g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!