Keto Ovenplaat Pizza Met Bloemkoolkorst

Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij!

Dit recept is voor een heuse plaatpizza van formaat.

De korst is gemaakt van jawel ‘Bloemkool’ en hij is overladen met heerlijke toppings!

Echt eentje (of twee) om te maken voor een gezellige pizza avond met vrienden.

Super vullend en heerlijk smakend naar meer …

Waarom probeer je hem niet een keer?

 




Keto ovenplaat pizza met bloemkoolkorst

Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij.
Print recept Pin recept
diner, hoofdgerecht
porties 6 personen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

Voor de bodem
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 80 gram geraspte mozzarella (geen verse)
  • 80 gram geraspte Parmezaan (of andere harde kaas)
  • 1 tlp zeezout
  • 1 tlp oregano
  • peper van de molen (optioneel)
Toppings
  • 340 ml arrabiata (of andere suikervrije pasta of pizzasaus)
  • 400 gram gemengd gehakt
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 100 gram champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje look
  • 1 el ghee
  • 2 el Italiaanse kruidenmengeling (Pit & Pit)
  • 1/2 el oregano
  • 1/2 el basilicum
  • 150 gram prosciutto (of andere ham of chorizo)
  • 2 bollen mozzarella (+/- 200 gram of van een rol)
  • 80 gram geraspte kaas (mozzarella, parmezaan, gruyère)

Bereiding

Maak de bloemkoolkorst
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snijd de bloemkool in roosjes en hak ze fijn in de keukenmachine
    doe dit in meerdere keren want anders krijg je puree
  • Wanneer alle bloemkool gemixt is, voeg je de andere ingrediënten toe en mix je dit nog even goed door mekaar
  • Doe het mengsel tussen 2 bakvellen en duw uit tot de gewenste pizzavorm
  • Bak in de oven gedurende +/- 15 min of tot het geheel goudbruin kleurt
Bereid ondertussen het gehakt
  • Snijd de paprika in blokjes en de champignons in schijfjes
  • Snipper de ui of snijdt dunne ringen en plet de knoflook
  • Smelt de ghee in de pan en bak er gehakt en de groenten in aan +/- 5 minuten
    Dit moet niet volledig gaar zijn 
  • Schep met een spaan uit de pan zodat het braadvocht in de pan blijft en leg op een bord met keukenpapier om verder uit te lekken
  • Haal de mozzarella uit de verpakking, knijp het vocht eruit en trek in stukjes of snijd in schijven
    Als je dit niet doet wordt de hele pizza te vochtig
  • Snijd de prosciutto in stukjes en rasp de kaas
  • Ondertussen zal de pizzakorst klaar zijn, dus haal uit de oven en laat +/- 5 minuten afkoelen
De pizza beleggen
  • Strijk de saus open over de pizzabodem en blijf hierbij +/- 2 cm van de rand
  • Schep er nu de gehakt- en groentenmengeling op en strooi er de Italiaanse kruidenmengeling over
  • Verdeel er de stukjes prosciutto of schijfjes chorizo over
  • Leg er de verse mozzarella tussen en bestrooi met de oregano en basilicum
  • Strooi er de geraspte kaas over en schuif in de oven
  • Bak gedurende +/- 12 tot de kaas heerlijk gesmolten is en een bruin randje heeft gekregen
  • Haal uit de oven en snijd in stukken

Notities

Deze bloemkoolkorst is zelfs lekker om zo te eten of gewoon met wat extra kaas nog even afbakken en je hebt een lekker aperitiefhapje.
Nutrition Facts
Keto ovenplaat pizza met bloemkoolkorst
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 625 Calories from Fat 420
% Daily Value*
Fat 46.7g72%
Saturated Fat 21.6g135%
Cholesterol 185.4mg62%
Sodium 1219.5mg53%
Potassium 644.7mg18%
Total Carbs 12g4%
Fiber 3.3g14%
Sugar 5.2g6%
Protein 38.7g77%
Vitamin A 1030.1IU21%
Vitamin C 54.1mg66%
Calcium 590.1mg59%
Iron 3.3mg18%
Net Carbs 8.7g
Total Carbs - sugaralcohol 12g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar boven