Koolhydraatarme crackers!
Deze multi zadencrackers zijn heerlijk met zoet beleg bij het ontbijt of met hartig beleg bij de lunch.
Ze zijn bovendien graanvrij, glutenvrij en zuivelvrij!
Je kan uiteraard ook gewoon koolhydraatarme crackers kopen, maar je kan ze ook heel makkelijk zelf maken.
Bovendien weet je dan perfect welke ingrediënten er in zitten.
Ik gebruikte voor dit recept een mengeling van verschillende zaden en pitten en voegde er ook wat noten aan toe.
Als je liever notenvrij wil, dan kan je de noten vervangen door extra zaden. Kies voor een mengeling en probeer ook eens hennepzaad toe te voegen.
Ook lekker met stukjes zongedroogde tomaat en eventueel wat Parmezaanse kaas als het niet zuivelvrij hoeft voor jou.
Voeg er dan wat Italiaanse kruiden aan toe.
Of probeer ze eens met een beetje gemberpoeder of karwijzaad.
Voeg er de smaken aan toe die jij verkiest en maak er je eigen versie van! 🙂
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.


Probeer ook de andere cracker recepten eens uit:
Keto Multi Zadencrackers
Ingrediënten
- 50 gram pompoenpitten
- 50 gram zonnebloempitten
- 20 gram chiazaad
- 50 gram lijnzaad
- 50 gram sesamzaad
- 80 gram gemengde noten (walnoot, amandelen, pecan) (of extra zaden en pitten, hennepzaad, etc)
- 1 ei
- 1 eiwit
- 2 el kokosolie (gesmolten)
- 1/2 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- 1/2 tlp baksoda
- 1 tlp wijnsteenpoeder (cream of tartar)
- of vervang baksoda en wijnsteenpoeder door 1,5 tlp wijnsteenbakpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een ovenschaal met bakpapier
- Doe eerst alle noten in de blender en mix tot kleinere stukjes (niet te fijn)
- Voeg de zaden en pitten, baksoda, wijnsteenpoeder en zout bij de noten in de blender en mix kort
- Voeg het hele ei en het eiwit toe en mix goed door mekaar
- Voeg de gesmolten kokosolie toe en mix nog even kort
- Giet de noten/zadenmengeling in een met bakpapier beklede ovenschaal en druk alles mooi plat (max 0,5 cm dik)
- Plaats in het midden van de oven en bak in +/- 15 minuten goudbruin en krokantControleer de crackers tijdig want noten en zaden verbranden snel en de baktijd is ook afhankelijk van hoe dik of dun je de crackers gemaakt hebt
- Haal uit de oven en haal met het bakpapier uit de vorm
- Laat afkoelen op een rekje en snijd ze voor ze volledig uitgehard zijn in het gewenst aantal crackers
- Bewaar in een luchtdichte doos op een koele plek