Keto dessert!
Koolhydraatarme Mokka en Chocolade pudding/mousse afgewerkt met een duo van Suikervrije Keto Crème au beurre/botercrème
Dit is er ééntje om je vingers van af te likken.
Hou je van de smaak van koffie en ben je verzot op chocolade?
Dan moet je dit recept zeker proberen!
Voor gelijk welke pudding, is het basisrecept altijd dat van de Keto Vanillepudding waar je extra ingrediënten of flavors aan toevoegt.
Aangezien manlief vroeg wanneer ik nog eens die heerlijke Keto Chocoladepudding of Keto Hazelnoot Pudding ging maken en ik nog eidooiers overhad van de Keto Brood experimenten, wou ik dat natuurlijk wel voor hem klaarmaken.
Ik weet ook dat hij houdt van de smaak van mokka omdat zijn favoriete taartje vroeger zo’n mokka crème au beurre cakeje was.
Dus dacht ik, als ik nu eens een chocolade pudding maak met mokka smaak en die afwerk met mijn Keto Crème au Beurre?
Daar zou hij wel pap van lusten. 😉
Maar als ik die pudding zou afwerken met een Keto Mokka Crème au Beurre, dat zou waarschijnlijk nog meer in de smaak vallen.
Dat ging het worden!
Ik startte dus eigenlijk met het idee om een lichtgekleurde mokka crème au beurre te maken voor de afwerking van de Keto Mokka Chocolade Pudding.
Dat zou er dan net uitzien zoals een tas espresso met een heerlijk schuimlaagje. (vandaar de toepasselijke doorzichtige koffiekopjes)
Een heerlijke pudding/mousse met espresso en chocolade, afgewerkt met een romige mokka botercrème.
Welke chocolade kon er dan beter in passen dan de Dark Chocolate Coffee with MCT van Okono foods?
Deze chocolade is zo vol van smaak, bevat geen suiker want is gezoet met erythritol en bevat geen ongewenste ingrediënten.
Ook de andere smaken zijn lekker en je kan die zeker ook gebruiken, maar hier vond ik deze echt perfect passen en het geeft nog extra koffie flavor! ☕️
Dus die werd het! En het resultaat is, al zeg ik het zelf, overheerlijk.
Van alle Keto puddingrecepten met chocolade is dit alvast mijn favoriet. (ik hou namelijk ook van die mokka flavor)
Uiteraard is deze pudding ook suikervrij, want hij is gezoet met Erythritol en Stevia
Zelf dit dessert maken?
De chocolade kan je bestellen via de website okono.eu , gebruik KETOCOACHING10 en ontvang een leuke korting!
Zo ga je te werk :
Keto Mokka & Chocolade Pudding
de ingrediënten
- 500 ml volle room
- 6 eidooiers
- 1 kleine tas sterke espresso koffie
- 20 gram Erythritol Gold (of witte)
- 20 gram Sukrin : 1 (vanille)
- 5 gram gelatine poeder (ik gebruik Great Lakes)
- 75 gram Okono Dark Chocolate Coffee with MCT
Ik gebruik hier bruine erythritol voor net dat beetje meer flavor en combineer hem met Sukrin:1.
Dat is erythritol met een klein beetje stevia in. Je kan ook gewone nemen en enkele druppels Stevia vloeibaar toevoegen of gewone erythritol gebruiken.
Voor de bruine erythritol kies ik voor die van Simply Keto of Steviala. Deze bevatten enkel natuurlijk extract. Lees er meer over in Zoetstoffen en Keto en check Coach Sofie’s Keto keuken voorraadlijst
De Sukrin:1, is uiteraard van het merk Sukrin en die gebruik ik altijd om zelf mijn Keto vanillesuiker te maken.
Dat doe je heel eenvoudig door een opengesneden vanillestokje (waarvan je het merg gebruikt hebt voor een ander dessert) in de zak met erythritol te steken en dit een week of twee te laten staan.
Makkelijk toch!


Maak de mokka chocolade pudding / crème
1. Zet een pannetje op het vuur en breng er de room in aan de kook
2. Laat kort opkoken, zet het vuur lager en voeg de espresso toe


3. Klop de eidooiers met de zoetstof tot een ruban
4. Schep een beetje van de koffieroom bij de ruban en roer goed door (niet te veel en zorg dat het niet te heet is, anders stollen de eidooiers en krijg je een eierkoek)
5. Voeg vervolgens de losgeroerde ruban bij de koffieroom en zet de pan op een heel laag vuur
6. Voeg onder voortdurend roeren het gelatinepoeder toe en laat nog een minuutje zachtjes indikken
7. Haal van het vuur en voeg er de stukjes chocolade aan toe


8. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is en je een mooie glanzende crème hebt
9. Verdeel over de potjes of glaasjes en laat afkoelen
10. Plaats in de koelkast en laat minimum 3 uur, maar liefst een nachtje opstijven


Keto Crème au Beurre
Maak de crème au beurre volgens het recept en werk je dessert af
Dan kan zowel met de gewone Keto Crème au Beurre, de Keto Mokka Crème au Beurre of/en de Keto Chocolade Crème au beurre
Liever een andere afwerking of enkel de pudding? Geen probleem, je vindt ook dat receptje met voedingswaarden hieronder.
Maak er je eigen versie van! 😉
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.

Hou je ook van een heerlijk roomdessertje en wil je er zonder schuldgevoel kunnen van genieten? Met of zonder chocolade, maar vooral zonder die onnodige ton aan suiker? Probeer dan ook deze eens :
- Keto Vanillepudding
- Keto Crème Brûlée
- Keto Chocolade pudding
- Keto Hazelnoot Crème Brésilienne
- Keto Panna Cotta met witte chocolade
- Keto Perfecte Chocolade Mousse
hou je het liever wat lichter, probeer dan de Keto Luchtige Chocolademousse
of voor de chocoholics de Keto Chocolade Moelleux
Kan je niet kiezen tussen al dat lekkers? Vanille of chocolade? Pudding of mousse? Wat dacht je van het Keto Desserten Trio
Keto Chocolade Mokka Crème met duo van Crème au Beurre
Ingrediënten
Voor de mokka chocolade pudding / crème
- 500 ml volle room
- 6 eidooiers
- 1 kleine sterke espresso
- 20 gram Erythritol Gold (of gewone witte )
- 20 gram Sukrin :1(vanille)
- 5 gram gelatine poeder (Great Lakes of alleszins van grasgevoerde dieren)
- 75 gram Okono Dark Chocolate Coffee with MCT (of andere keto chocolade )
- (of pure ongezoete chocolade + 2 el Sukrin melis)
De Crème au Beurre voor de afwerking
- 12 el Keto Mokka Crème au Beurre (of gewone Keto botercrème (+/- 180g))
- 12 el Keto Chocolade Mokka Crème au Beurre (of meer gewone of mokka (+/- 180g))
Bereiding
Maak de mokka en chocolade koffie crème au beurre
- Maak de crème au beurre volgens de recepten, doe in een spuitzak en plaats in de koelkast(Je kan gerust de volledige recepten maken en de overschot in de vriezer bewaren voor later)
Maak de mokka chocolade pudding / crème
- Zet een pannetje op het vuur en breng er de room in aan de kook
- Laat kort opkoken, zet het vuur lager en voeg de espresso toe
- Klop de eidooiers met de zoetstof tot een ruban (luchige lichtgele massa)
- Schep een beetje van de koffieroom bij de ruban en roer goed door
- Voeg vervolgens de losgeroerde ruban bij de room
- Voeg onder voortdurend roeren het gelatinepoeder toe en laat nog een minuutje zachtjes indikken
- Haal van het vuur en voeg er de stukjes chocolade aan toe
- Blijf zachtjes roeren tot alles chocolade is gesmolten en je een mooie glanzende crème hebt
- Verdeel over de potjes of glaasjes en laat afkoelen
- Plaats in de koelkast en laat minimum 3 uur, maar liefst een nachtje opstijven
Afwerken en serveren
- Haal de botercrème even op voorhand uit de koelkast zodat hij op temperatuur komt (anders kan je hem niet spuiten)
- Spuit afwisselend een toefje mokka crème au beurre en een toefje chocolade mokka crème au beurre of laat je fantasie de vrije loop en maak er je eigen creatie van
- Serveer onmiddellijk of plaats terug in de koelkast tot het tijd is om op te dienenSmakelijk!
Notities
Keto Chocolade Mokka Crème
Ingrediënten
Voor de mokka chocolade pudding / crème
- 500 ml volle room
- 6 eidooiers
- 1 kleine sterke espresso
- 20 gram Erythritol Gold (of gewone witte )
- 20 gram Sukrin :1(vanille)
- 5 gram gelatine poeder (Great Lakes of alleszins van grasgevoerde dieren)
- 75 gram Okono Dark Chocolate Coffee with MCT (of andere keto chocolade )
- (of pure ongezoete chocolade + 2 el Sukrin melis)
Bereiding
Maak de mokka chocolade pudding / crème
- Zet een pannetje op het vuur en breng er de room in aan de kook
- Laat kort opkoken, zet het vuur lager en voeg de espresso toe
- Klop de eidooiers met de zoetstof tot een ruban (luchige lichtgele massa)
- Schep een beetje van de koffieroom bij de ruban en roer goed door
- Voeg vervolgens de losgeroerde ruban bij de room
- Voeg onder voortdurend roeren het gelatinepoeder toe en laat nog een minuutje zachtjes indikken
- Haal van het vuur en voeg er de stukjes chocolade aan toe
- Blijf zachtjes roeren tot alles chocolade is gesmolten en je een mooie glanzende crème hebt
- Verdeel over de potjes of glaasjes en laat afkoelen
- Plaats in de koelkast en laat minimum 3 uur, maar liefst een nachtje opstijven