Snelle Keto Mokka Mousse dessert
Een luchtige koolhydraatarme, suikervrije koffie – chocolade mousse
Deze Snelle Keto Mokka Mousse maak je klaar in amper 5 minuten en met slechts 5 ingrediënten.
Zo makkelijk en snel, zo luchtig en toch smeuïg.
Deze moet je zeker eens proberen.
Als je dus nood hebt aan een traktatie of bij een onverwachts bezoek snel een keto dessert op tafel wil toveren, dan is dit het ideale recept.
Ik hoor het vaak van cliënten, ze krijgen bezoek of er is een feestje en er staat taart of een ander met suiker overladen dessert op het menu.
Wat kan jij dan eten? Wat maak je snel klaar?
Wel dit recept is al zeker een mogelijkheid.
Niet alleen voor jou, maar ook voor je hele gezin of je gasten is dit een veel gezonder alternatief dan de commerciële mousse uit de supermarkt of desserten van bij bakker.
Voor deze suikervrije mousse gebruikte ik de Sukrin Icing, dat is erythritol met een beetje Stevia in poedervorm.
Het lost heel snel en goed op en voorkomt een korrelig textuur die je met gewone erythritol wel eens kan hebben.
Ik koos in dit recept voor de Dark Chocolate met koffie en MCT van Okono Foods.
Een heerlijke donkere chocolade met een hint van koffie, wat uiteraard perfect past in dit dessert.
Je kan ook andere pure, suikervrije chocolade gebruiken. Check Coach Sofie’s Keto Keuken voorraadlijst om te zien welke andere merken ik aanbeveel.
Of maak je eigen Homemade Suikervrije Keto Chocolade reep met het recept op de site.
En zoals gezegd, is deze mousse niet alleen heerlijk luchtig, maar ook super snel klaar met weinig ingrediënten.
Het enige wat je (buiten de ingredriënten) nodig hebt is een kom en een keukenmixer (klopper).
Klaar in één, twee, drie
Zet een sterke espresso en laat daarin de chocolade smelten
- Klop de mascarpone met de room op
- Voeg de afgekoelde chocoladekoffie bij de opgeklopte room en mascarpone en klop nog even door
Klaar!
PS: Ik gebruikte deze mousse ook als vulling voor de Keto Chocolade Paaseieren. Check het recept 😉

Hou je ook van een heerlijk roomdessertje en wil je er zonder schuldgevoel kunnen van genieten? Met of zonder chocolade, maar vooral zonder die onnodige ton aan suiker? Probeer dan ook deze eens :
- Keto Vanillepudding
- Keto Crème Brûlée
- Keto Chocolade pudding
- Keto Hazelnoot Crème Brésilienne
- Keto Panna Cotta met witte chocolade
- Keto Perfecte Chocolade Mousse
hou je het liever wat lichter, probeer dan de Keto Luchtige Chocolademousse
of voor de chocoholics de Keto Chocolade Moelleux
Kan je niet kiezen tussen al dat lekkers? Vanille of chocolade? Pudding of mousse? Wat dacht je van het Keto Desserten Trio
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.

Keto Mokka Mousse
materiaal
- hand of standmixer
Ingrediënten
- 240 ml volle room
- 60 gram mascarpone
- 1 kleine espresso (eventueel decaf)
- 20 gram Okono Dark Chocolate Coffee and MCT (+ beetje extra voor de afwerking)
- 2 el Sukrin Icing (of erythritol in poedervorm)
Bereiding
- Zet een tas sterke espresso (kleintje) en laat er de stukjes chocolade in smelten
- Roer tot de chocolade is opgelost en laat afkoelen
- Doe de room met de mascarpone en de zoetstof in een ruime kom (of in de kom van je keukenmixer)
- Klop de room met mascarpone tot een luchtige massa
- Giet de afgekoelde chocolade-koffie bij de opgeklopte room en klop nog even goed kort
- Doe de mousse in een spuitzak en vul er je potjes of glaasjes mee op
- Rasp voor het serveren nog wat extra chocolade over de mousse als afwerking