Keto Suikervrije botercrème
Suikervrije Mokka en Chocolade Crème au Beurre.
Wat kan er nu beter zijn om je keto dessert mee af te werken dan een heerlijke Keto botercrème?
Romig, smeuïg, met een hint van koffie of liever chocolade?
Wat je ook verkiest, deze suikervrije botercrème is perfect voor de afwerking van je koolhydraatarme pudding, cake, taart of muffins.
Ik maakte al eerder een Keto crème au beurre, maar dan de gewone traditionele (uiteraard wel suikervrij), zonder extra smaakjes.
Voor de afwerking van de Keto Mokka pudding/mousse, waarin ik koffie en chocolade verwerk, paste ik ook de crème au beurre aan.
En geloof me, dit is echt om je vingers van af te likken. 😋
Ik startte dus eigenlijk met het idee om een lichtgekleurde mokka crème au beurre te maken voor de afwerking van de Keto Mokka Chocolade Pudding. Dat zou er dan net uitzien zoals een tas espresso met een heerlijk schuimlaagje. (vandaar de toepasselijke doorzichtige koffiekopjes)
Een heerlijke pudding/mousse met espresso en chocolade, afgewerkt met een romige mokka botercrème.
Welke chocolade kon er dan beter in passen dan de Dark Chocolate Coffee with MCT van Okono foods?
Deze chocolade is zo vol van smaak, bevat geen suiker want is gezoet met erythritol en bevat geen ongewenste ingrediënten.
Ook de andere smaken zijn lekker en je kan die zeker ook gebruiken, maar hier vond ik deze echt perfect passen en het geeft nog extra koffie flavor! ☕️
Dus die werd het! En het resultaat is, al zeg ik het zelf, overheerlijk.
Van alle Keto puddingrecepten met chocolade is dit alvast mijn favoriet. Check het recept van de Keto Mokka & Chocolade pudding hier.
Maar nu verder met de Crème au Beurre.
Oorspronkelijk was het dus het idee om de donkere Keto Mokka en Chocolade Pudding af te werken met een licht gekleurde Mokka botercrème.
Dus ik maakte eerst de Mokka Crème au Beurre, maar eigenlijk had ik veel te veel om de pudding mee af te werken.
Op zich geen probleem, want je kan deze Crème au Beurre ook in de vriezer bewaren.
Toen dacht ik, als ik nu eens met een deel daarvan een mokka chocolade botercrème zou maken en daarin dan uiteraard nog wat extra van de Okono chocolade met koffie zou verwerken?
Dit moet toch subliem zijn?
En dat was het ook!
Voordeel was ook dat ik maar één keer mijn keukenmixer moest vuilmaken voor beide recepten. 😅
Deze botercrème is ook helemaal niet moeilijk om te maken.
Je kan Crème au Beurre op verschillende manieren maken. Daarover vind je meer uitleg in het recept voor de basis Keto Botercrème.
Voor dit recept geen suikersiroop of andere ingewikkelde toestanden, gewoon de juiste ingrediënten, mixer aan en mengen maar!
Zo maak je de lekkerste en romigste Suikervrije Keto Mokka en Chocolade Crème au Beurre:
Begin met de Mokka Crème au Beurre
Zet alle ingrediënten klaar :
- De boter moet op kamertemperatuur zijn, dus zacht, en in blokjes
- Weeg de zoetstof en de mascarpone af
- Zet een sterke tas espresso
- Scheid de eieren (de eiwitten kan je gebruiken voor Keto Brood of wraps of je kan ze invriezen)


de mokka crème au beurre maken
- Doe de eidooiers met de zoetstof, het vanille extract en de mascarpone in de keukenmachine en klop op de hoogste stand tot een luchtige massa
- Zet op een lagere stand en voeg de espresso toe (zo voorkom je dat het alle kanten uitspat)
Klop tot deze goed is opgenomen en zet dan kort op de hoogste stand. - Zet weer op een lagere stand en voeg de stukjes boter beetje bij beetje toe tot ze allemaal zijn opgenomen
- Zet de mixer weer hoger en laat kloppen tot je een luchtige massa krijgt
- Schep in een potje of doe in een spuitzak en werk er je Keto dessert, taart, cake of ander gebak mee af
- bewaren kan tot 3 maand in een luchtdichte doos in de vriezer (haal hem voor gebruik minimum een dag op voorhand uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien)


De Mokka Chocolade Crème au beure
Zoals ik zei, maakte ik eerst de Mokka Crème au Beurre en met de helft ervan, maakte ik de Chocolade Crème au Beurre.
Je start dus met dezelfde ingrediënten en dezelfde werkwijze tot stap 3 (waarbij alle boter is toegevoegd en opgenomen).
Voor de Chocolade Crème au Beurre heb je volgende extra ingrediënten nodig :
- 2 kleine tassen sterke espresso
- 50 gram Okono Dark Chocolate Coffee met MCT
Smelt de chocolade in de espresso au-bain-marie (mijn koffie was al afgekoeld, maar je kan ook proberen om hem direct in de hete koffie te smelten)


de mokka chocolade crème au beurre maken
Volg het recept voor de mokka crème au beurre en voeg na het mengen met de boter, de in de koffie gesmolten chocolade voorzichtig toe en klop de crème au beurre verder op tot een zachte, gladde crème.
Ook deze kan je een paar dagen in de koelkast of tot 3 maand in de vriezer bewaren.
De receptjes hieronder zijn telkens voor een volledig recept.
Als je dus ook helft om helft wil maken, start je met de mokka botercrème en laat je de helft in de kom.
Je gebruikt dan uiteraard maar de helft van de extra koffie (1 tas dus) en chocolade (25 gram dan) om de mokka chocolade crème au beurre te maken.
Maak deze heerlijke Suikervrije Crème au Beurre en werk er je Keto dessert mee af.
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Keto Mokka Crème au beurre - Botercrème
materiaal
- keukenrobot - mixer
Ingrediënten
- 300 gram roomboter (op kamertemperatuur in blokjes)
- 3 eidooiers
- 50 gram mascarpone
- 150 gram Sukrin Icing (of andere erythritol in poedervorm + 5 druppels stevia vloeibaar)
- 1/2 tlp vanille extract
- 1 kleine sterke espresso
Bereiding
- Doe de eidooiers met de zoetstof, vanille extract en de mascarpone in de keukenmachine en klop op hoge stand tot een luchtige massa (tot alle zoetstof goed is opgenomen)
- Zet op een lagere mixstand en voeg de espresso toe (zo voorkom je dat het alle kanten uitspat)Klop tot deze goed is opgenomen en zet dan kort op hoge stand
- Zet weer lager en voeg beetje bij beetje de stukjes boter (op kamertemperatuur) toe
- Zet de mixer weer op hoog en laat kloppen tot je een smeuïge massa krijgt
- Schep over in een potje of doe in een spuitzak en werk er je Keto dessert, taart, cake of ander gebak mee af
- Bewaren kan tot 3 maand in een luchtdichte doos in de vriezerVoor gebruik haal je hem minimum een dagje op voorhand uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast
Notities
Keto Mokka Chocolade Crème au beurre - Botercrème
materiaal
- keukenrobot - mixer
Ingrediënten
- 300 gram roomboter (op kamertemperatuur in blokjes)
- 3 eidooiers
- 50 gram mascarpone
- 150 gram Sukrin Icing (of andere erythritol in poedervorm + 5 druppels stevia vloeibaar)
- 1/2 tlp vanille extract
- 3 kleine sterke espresso
- 50 gram Okono Dark Chocolate Coffee and MCT (of andere donkere chocolade en 1 tlp oploskoffie of koffie extract)
Bereiding
- Doe de eidooiers met de zoetstof, vanille extract en de mascarpone in de keukenmachine en klop op hoge stand tot een luchtige massa (tot alle zoetstof goed is opgenomen)
- Doe 2 espresso's met de stukje chocolade in een kommetje en smelt au-bain-marie
- Zet de mixer op een lagere mixstand en voeg de 3 de espresso toe (zo voorkom je dat het alle kanten uitspat)Klop tot deze goed is opgenomen en zet dan kort op hoge stand
- Zet weer lager en voeg beetje bij beetje de stukjes boter (op kamertemperatuur) toe
- Wanneer de boter mooi is opgenomen, voeg je de chocolade koffie (nog steeds aan het kloppen op lage stand) straalsgewijs toe
- Zet de mixer weer op hoog en laat kloppen tot je een smeuïge massa krijgt
- Schep over in een potje of doe in een spuitzak en werk er je Keto dessert, taart, cake of ander gebak mee af
- Bewaren kan tot 3 maand in een luchtdichte doos in de vriezerVoor gebruik haal je hem minimum een dagje op voorhand uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast