Keto Mokka en Chocolade Crème au Beurre

Keto koolhydraatarme mokka chocolade duo van suikervrije crème au beurre
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Keto Suikervrije botercrème

Suikervrije Mokka en Chocolade Crème au Beurre.

Wat kan er nu beter zijn om je keto dessert mee af te werken dan een heerlijke Keto botercrème?

Romig, smeuïg, met een hint van koffie of liever chocolade?

Wat je ook verkiest, deze suikervrije botercrème is perfect voor de afwerking van je koolhydraatarme pudding, caketaart of muffins.

Ik maakte al eerder een Keto crème au beurre, maar dan de gewone traditionele (uiteraard wel suikervrij), zonder extra smaakjes.

Voor de afwerking van de Keto Mokka pudding/mousse, waarin ik koffie en chocolade verwerk, paste ik ook de crème au beurre aan.

En geloof me, dit is echt om je vingers van af te likken. 😋

Ik startte dus eigenlijk met het idee om een lichtgekleurde mokka crème au beurre te maken voor de afwerking van de Keto Mokka Chocolade Pudding. Dat zou er dan net uitzien zoals een tas espresso met een heerlijk schuimlaagje. (vandaar de toepasselijke doorzichtige koffiekopjes)

Een heerlijke pudding/mousse met espresso en chocolade, afgewerkt met een romige mokka botercrème.

Welke chocolade kon er dan beter in passen dan de Dark Chocolate Coffee with MCT van Okono foods?

Deze chocolade is zo vol van smaak, bevat geen suiker want is gezoet met erythritol en bevat geen ongewenste ingrediënten.
Ook de andere smaken zijn lekker en je kan die zeker ook gebruiken, maar hier vond ik deze echt perfect passen en het geeft nog extra koffie flavor! ☕️

Dus die werd het! En het resultaat is, al zeg ik het zelf, overheerlijk.

Van alle Keto puddingrecepten met chocolade is dit alvast mijn favoriet. Check het recept van de Keto Mokka & Chocolade pudding hier.

Maar nu verder met de Crème au Beurre.

Oorspronkelijk was het dus het idee om de donkere Keto Mokka en Chocolade Pudding af te werken met een licht gekleurde Mokka botercrème.

Dus ik maakte eerst de Mokka Crème au Beurre, maar eigenlijk had ik veel te veel om de pudding mee af te werken.
Op zich geen probleem, want je kan deze Crème au Beurre ook in de vriezer bewaren.
Toen dacht ik, als ik nu eens met een deel daarvan een mokka chocolade botercrème zou maken en daarin dan uiteraard nog wat extra van de Okono chocolade met koffie zou verwerken?

Dit moet toch subliem zijn?

En dat was het ook!

Voordeel was ook dat ik maar één keer mijn keukenmixer moest vuilmaken voor beide recepten. 😅

Deze botercrème is ook helemaal niet moeilijk om te maken.

Je kan Crème au Beurre op verschillende manieren maken. Daarover vind je meer uitleg in het recept voor de basis Keto Botercrème.

Voor dit recept geen suikersiroop of andere ingewikkelde toestanden, gewoon de juiste ingrediënten, mixer aan en mengen maar!

Zo maak je de lekkerste en romigste Suikervrije Keto Mokka en Chocolade Crème au Beurre:

Begin met de Mokka Crème au Beurre

Zet alle ingrediënten klaar :

  • De boter moet op kamertemperatuur zijn, dus zacht, en in blokjes
  • Weeg de zoetstof en de mascarpone af
  • Zet een sterke tas espresso
  • Scheid de eieren (de eiwitten kan je gebruiken voor Keto Brood of wraps of je kan ze invriezen)

Boter voor Keto crème au beurre
ingrediënten keto chocolade mokka crème au beurre
de mokka crème au beurre maken
  1. Doe de eidooiers met de zoetstof, het vanille extract en de mascarpone in de keukenmachine en klop op de hoogste stand tot een luchtige massa
  2. Zet op een lagere stand en voeg de espresso toe (zo voorkom je dat het alle kanten uitspat)
    Klop tot deze goed is opgenomen en zet dan kort op de hoogste stand.
  3. Zet weer op een lagere stand en voeg de stukjes boter beetje bij beetje toe tot ze allemaal zijn opgenomen
  4. Zet de mixer weer hoger en laat kloppen tot je een luchtige massa krijgt
  5. Schep in een potje of doe in een spuitzak en werk er je Keto dessert, taart, cake of ander gebak mee af
  6. bewaren kan tot 3 maand in een luchtdichte doos in de vriezer (haal hem voor gebruik minimum een dag op voorhand uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien)
Keto mokka crème au beurre draaien
Keto mokka crème au beurre

De Mokka Chocolade Crème au beure

Zoals ik zei, maakte ik eerst de Mokka Crème au Beurre en met de helft ervan, maakte ik de Chocolade Crème au Beurre.
Je start dus met dezelfde ingrediënten en dezelfde werkwijze tot stap 3 (waarbij alle boter is toegevoegd en opgenomen).

Voor de Chocolade Crème au Beurre heb je volgende extra ingrediënten nodig :

  • 2 kleine tassen sterke espresso
  • 50 gram Okono Dark Chocolate Coffee met MCT

Smelt de chocolade in de espresso au-bain-marie (mijn koffie was al afgekoeld, maar je kan ook proberen om hem direct in de hete koffie te smelten)

Keto chocolade smelten voor chocolade mokka crème au beurre
Keto chocolade koffie mengsel voor chocolade mokka crème au beurre
de mokka chocolade crème au beurre maken

Volg het recept voor de mokka crème au beurre en voeg na het mengen met de boter, de in de koffie gesmolten chocolade voorzichtig toe en klop de crème au beurre verder op tot een zachte, gladde crème.
Ook deze kan je een paar dagen in de koelkast of tot 3 maand in de vriezer bewaren.

De receptjes hieronder zijn telkens voor een volledig recept.
Als je dus ook helft om helft wil maken, start je met de mokka botercrème en laat je de helft in de kom.

Je gebruikt dan uiteraard maar de helft van de extra koffie (1 tas dus) en chocolade (25 gram dan) om de mokka chocolade crème au beurre te maken.

Maak deze heerlijke Suikervrije Crème au Beurre en werk er je Keto dessert mee af.

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.




Keto Mokka Crème au beurre - Botercrème

Print recept Pin recept
Dessert, traktaties
porties 40 eetlepels
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram roomboter (op kamertemperatuur in blokjes)
  • 3 eidooiers
  • 50 gram mascarpone
  • 150 gram Sukrin Icing (of andere erythritol in poedervorm + 5 druppels stevia vloeibaar)
  • 1/2 tlp vanille extract
  • 1 kleine sterke espresso

Bereiding

  • Doe de eidooiers met de zoetstof, vanille extract en de mascarpone in de keukenmachine en klop op hoge stand tot een luchtige massa (tot alle zoetstof goed is opgenomen)
  • Zet op een lagere mixstand en voeg de espresso toe (zo voorkom je dat het alle kanten uitspat)
    Klop tot deze goed is opgenomen en zet dan kort op hoge stand
  • Zet weer lager en voeg beetje bij beetje de stukjes boter (op kamertemperatuur) toe
  • Zet de mixer weer op hoog en laat kloppen tot je een smeuïge massa krijgt
  • Schep over in een potje of doe in een spuitzak en werk er je Keto dessert, taart, cake of ander gebak mee af
  • Bewaren kan tot 3 maand in een luchtdichte doos in de vriezer
    Voor gebruik haal je hem minimum een dagje op voorhand uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast

Notities

Dit recept is goed voor zo'n 600 g botercrème of zo'n 40 eetlepels
de voedingswaarde is per 1 eetlepel
totale koolhydraten 3,9 g waarvan 3,6 g erythitol (95% gerekend)
Totale KH - suikeralcohol = 0,3 g / eiwit 0,4 g / vet 7 g
Nutrition Facts
Keto Mokka Crème au beurre - Botercrème
Amount Per Serving (1 el)
Calories 64 Calories from Fat 63
% Daily Value*
Fat 7g11%
Saturated Fat 4.3g27%
Trans Fat 0.2g
Polyunsaturated Fat 0.1g
Monounsaturated Fat 0.1g
Cholesterol 32mg11%
Sodium 55.1mg2%
Potassium 4.8mg0%
Total Carbs 3.9g1%
Fiber 0.1g0%
Sugar 0.1g0%
Protein 0.4g1%
Vitamin A 224.4IU4%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 5.3mg1%
Iron 0.1mg1%
Sugar alcohol 3.6g
Net Carbs 0.2g
Total Carbs - sugaralcohol 0.3g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!




Keto Mokka Chocolade Crème au beurre - Botercrème

Print recept Pin recept
Dessert, traktaties
porties 45 eetlepels
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram roomboter (op kamertemperatuur in blokjes)
  • 3 eidooiers
  • 50 gram mascarpone
  • 150 gram Sukrin Icing (of andere erythritol in poedervorm + 5 druppels stevia vloeibaar)
  • 1/2 tlp vanille extract
  • 3 kleine sterke espresso
  • 50 gram Okono Dark Chocolate Coffee and MCT (of andere donkere chocolade en 1 tlp oploskoffie of koffie extract)

Bereiding

  • Doe de eidooiers met de zoetstof, vanille extract en de mascarpone in de keukenmachine en klop op hoge stand tot een luchtige massa (tot alle zoetstof goed is opgenomen)
  • Doe 2 espresso's met de stukje chocolade in een kommetje en smelt au-bain-marie
  • Zet de mixer op een lagere mixstand en voeg de 3 de espresso toe (zo voorkom je dat het alle kanten uitspat)
    Klop tot deze goed is opgenomen en zet dan kort op hoge stand
  • Zet weer lager en voeg beetje bij beetje de stukjes boter (op kamertemperatuur) toe
  • Wanneer de boter mooi is opgenomen, voeg je de chocolade koffie (nog steeds aan het kloppen op lage stand) straalsgewijs toe
  • Zet de mixer weer op hoog en laat kloppen tot je een smeuïge massa krijgt
  • Schep over in een potje of doe in een spuitzak en werk er je Keto dessert, taart, cake of ander gebak mee af
  • Bewaren kan tot 3 maand in een luchtdichte doos in de vriezer
    Voor gebruik haal je hem minimum een dagje op voorhand uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast

Notities

Dit recept is goed voor zo'n kleine 700 g chocolade mokka botercrème of zo'n 45 eetlepels
de voedingswaarde is per 1 eetlepel
totale koolhydraten 3,8 g waarvan 3,4 g erythitol (95% gerekend)
Totale KH - suikeralcohol = 0,4 g / eiwit 0,4 g / vet 6,8 g
Nutrition Facts
Keto Mokka Chocolade Crème au beurre - Botercrème
Amount Per Serving (1 el)
Calories 62.5 Calories from Fat 61
% Daily Value*
Fat 6.8g10%
Saturated Fat 4.2g26%
Trans Fat 0.2g
Polyunsaturated Fat 0.1g
Monounsaturated Fat 0.1g
Cholesterol 28.5mg10%
Sodium 48.8mg2%
Potassium 3.1mg0%
Total Carbs 3.8g1%
Fiber 0.1g0%
Sugar 0.1g0%
Protein 0.4g1%
Vitamin A 199.5IU4%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 4.7mg0%
Iron 0.1mg1%
Sugar alcohol 3.4g
Net Carbs 0.3g
Total Carbs - sugaralcohol 0.4g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top