Mini Keto burger aperitiefhapje met kaas, kerstomaat en huisgemaakte Keto Ketchup.
Verras je gasten met deze heerlijke mini hamburger.
Zonder broodje uiteraard, alhoewel je ook mini Keto broodjes zou kunnen maken van de Keto Pistolets.
Of rondjes uitsteken van de Oopsie broodjes heb ik eerder ook al gedaan.
Deze keer verving ik het ‘broodje’ door een schijfje gegrilde aubergine voor de bodem en een schijfje courgette voor het hoedje.
Een spicy mini hamburger met een plakje kaas, een schijfje kerstomaat en een lepeltje lekkere Huisgemaakt Keto Tomaten Ketchup.
Of misschien hou je meer van de Keto Curry Ketchup.
Je kan ook met de afwerking variëren.
Een stukje spek, een schijfje augurk, of waarom niet een beetje prosciutto en een klein stukje mozzarella, …
Maak er geheel jouw smaak van!
Dit is ook één van de aperitiefhapjes die we maakten tijdens de Keto Kookworkshop voor de feestdagen.

Bekijk zeker ook de andere recepten zoals de Keto Avocado Gazpacho, de Keto Cheese Cups met zalmmousse en hammousse, de Keto Spek en Walnoot Roomkaas Kerstboom met de Keto Fathead Doritos en last but not least, de Keto Soezen Kerstboom dessert met heerlijke Chocolade Ganache.
Keto mini burger aperitiefhapje
Ingrediënten
Voor de mini burgers
- 500 gram gemengd gehakt
- 1 eidooier
- 1/2 tlp Keltisch Zeezout
- peper van de molen
- 1 tlp Arrabiata kruiden (Pit en Pit)
- 1/2 tlp gerookte paprika
- 1/4 tlp uipoeder (optioneel)
- 2 eetlepels ghee (voor het bakken)
Voor de veggie buns
- 1 grote aubergine (24 schijfjes)
- 1 grote courgette (24 schijfjes)
- 1/2 tlp oregano
- 1/2 tlp tijm
- 1/2 tlp rozemarijn
- 1 tlp Italiaanse kruiden (Pit en Pit)
- 6 eetlepels olijfolie (op in te smeren)
Voor de afwerking
- 8 kerstomaatjes (24 schijfjes)
- 12 tlp Huisgemaakte Keto Ketchup (of suikervrije ketchup)
- 2 plakjes kaas (in 24 vierkantjes gesneden)
Bereiding
Maak de veggie buns
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Was en snijd de aubergine en courgette beide in 24 schijfjes en verdeel ze over 2 bakplaten of maak ze na mekaar klaar
- Meng de olijfolie met de kruiden en bestrijk de groenteschijfjes rijkelijk met het mengsel
- Schuif in de oven en bak ze +/- 10 min op 180°C
Maak ondertussen de mini burgers
- Doe het gehakt samen met de eidooier en de kruiden in een ruime kom en meng goed
- Rol er 24 balletjes van
Bereid de afwerking voor
- Snijd de kerstomaatjes in schijfjes
- Snijd van de plakjes kaas 24 vierkantjes van ongeveer 3 op 3 cm
- Zet opzij
Bak de burgertjes
- Ondertussen zijn de groentjes gaar.
- Haal ze uit de oven en leg ze op een bord
- Leg de balletjes gehakt op dezelfde bakplaat waar de groenten op gebakken zijn, zo krijgen ze dat extra aroma mee
- Leg er nog 2 eetlepels geklaarde boter bij en bak gedurende +/- 10 minuten in de oven
Afwerken en serveren
- Je kan alles op voorhand maken en kort voor het serveren opwarmen in de oven.
- Leg eerst een schijfje aubergine (die zijn wsl groter dan de courgette)
- Leg er een mini burgertje op, een sneetje kaas, vervolgens een schijfje kerstomaat en lepel er een halve tlp ketchup over
- Dek af met een schijfje courgette, stop er een prikker in en serveer!