Deze Mexicaanse Tortilla Schotel is een heerlijk koolhydraatarm éénpansgerecht dat zich perfect leent om te mealpreppen of als je voor veel mensen moet koken.
Ik vraag voor dit soort gerechten altijd grof gemalen gehakt bij mijn slager en zijn gehakt bevat redelijk wat vet, … heerlijk.
Vind je niet zo’n heerlijk smeuïg gehakt, maar heeft jouw slager eerder mager gehakt, voeg dan een deel spekblokjes toe om aan je macro’s te komen.
Onderaan de pagina vind je het recept met enkel grof gehakt en een tweede versie met gewoon gehakt en spek.
Je kan de gehaktmix op voorhand maken en in de koelkast bewaren of zelfs in de vriezer.

Ook de tortilla’s kan je op voorhand maken en in de koelkast of diepvries bewaren.
Voor deze tortilla’s maakte ik gebruik van het recept voor de Supersnelle Pizzabodem en mengde ik kokosmeel en psylliumvezel.
Snijd ze in reepjes en voeg bij de gehaktmix. Ze nemen de heerlijke spicy sappen van vlees en de groenten op en smaken daardoor nog heerlijker.


Strooi er de geraspte kaas over en schuif in de oven.

Bak +/- 20 minuten verder in de oven. De laatste 5 minuten zet je de ovengrill aan zodat de kaas een lekker korstje vormt.
Verdeel er de avocado en de zure room over en dien op.

Dit recept is goed voor 8 porties. Je kan het aantal aanpassen in het recept hieronder, maar ik raad je aan om het recept volledig klaar te maken want je kan hier makkelijk de dag nadien nog eens van smullen. De smaken zijn dan nog intenser en dat maakt dit gerecht nog lekkerder! 😉
Er komt wel wat vocht in de schotel te staan, dus serveer in een diep bord of kommetje.

Smakelijk!
Keto Mexicaanse tortilla schotel met gehakt
materiaal
- braadpan - ovenschaal - oven
Ingrediënten
Voor de gehaktmix
- 1,1 kg grof gemalen gemengd gehakt
- 1/4 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 kleine aubergine
- 1 courgette
- 2 pikante chilipepertjes
- 1 tlp tabasco
- 1 tlp harissa pasta
- 2 el ghee
- 1/2 tlp Keltisch Zeezout
- 1/2 tlp Tex Mex kruiden (Pit & Pit )
- peper van de molen
- snuifje chilipoeder
Voor de koolhydraatarme tortillas
- 3 eieren
- 3 eiwitten
- 1+1/2 el kokosmeel
- 1+1/2 el psyllium vezel
- 1/2 tlp Tex Mex kruiden (Pit & Pit)
- beetje zout en peper
- 2 el kokosolie (om in te bakken)
Voor de afwerking
- 1/2 tlp chilivlokken
- 1 avocado
- 4 el zure room
- 50 gram geraspte kaas (Parmezaan of emmentaler naar keuze)
Bereiding
Maak de tortilla's (dit kan je zelfs de dag voordien doen)
- Doe de eieren, eiwitten en kruiden in de blender en mix kort
- Voeg het kokosmeel en de psylliumvezel toe en mix goed doormekaar
- Verhit een eetlepel kokosolie in een pan en verdeel er de helft van het beslag in
- Zet het deksel op de pan en laat +/- 2 à 3 minuten bakken tot je het hoort 'knetteren' in de pan en het deeg bol komt te staan
- Haal het deksel van de pan, keer de tortilla om, zet het deksel terug op de pan en laat nog +/- 2 minuten bakken
- Haal uit de pan, leg op een bord en herhaal met de rest van het beslag (je maakt hier zo'n 2 grote tortilla's van)
Maak de gehaktmix
- Pel en snijd de ui in kleine stukjes
- Was de paprika, aubergine en courgette
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in kleine stukjes
- Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes
- Snijd de chilipepertjes in ministukjes
- Plet de knoflook en hak hem fijn
- Verhit de vetstof in een grote pan en voeg er de groenten aan toe
- Laat even bakken tot ze glazig worden
- Voeg het gehakt, de kruiden, tabasco en harissapasta toe en meng goed door
- Laat een paar minuten bakken, maar zorg ervoor dat het vlees nog niet uitgebakken is
De schotel samenstellen
- Doe de gehaktmix in een ovenschotel (als er nog heel veel vocht op staat, schep het gehakt dan met een spaan uit de pan en voeg slechts een deel van het vrijgekomen vocht toe - het moet geen soepje worden)
- Snijd de tortilla's in reepjes en meng onder het gehakt
- Strooi er de chilivlokken en de geraspte kaas over
- Schuif in de oven en laat +/- 15 minuten bakken
- Zet na 15 minuten de ovengrill aan en laat de kaas een paar minuten gratineren
Afwerken en opdienen
- Haal de schotel uit de oven
- Snijd de avocado in twee, verwijder de pit en de schil en snijd in langse schijven
- Verdeel de avocado over de schotel en lepel er in toefjes de zure tussenEet smakelijk!
Notities
Keto Mexicaanse tortilla schotel met gehakt en spek
materiaal
- braadpan - ovenschaal - oven
Ingrediënten
Voor de gehaktmix
- 800 gram grof gemalen gehakt
- 300 gram spekblokjes
- 1/4 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 kleine aubergine
- 1 courgette
- 2 pikante chilipepertjes
- 1 tlp tabasco
- 1 tlp harissa pasta
- 2 el ghee
- 1/2 tlp Keltisch Zeezout
- 1/2 tlp Tex Mex kruiden (Pit & Pit )
- peper van de molen
- snuifje chilipoeder
Voor de koolhydraatarme tortillas
- 3 eieren
- 3 eiwitten
- 1+1/2 el kokosmeel
- 1+1/2 el psyllium vezel
- 1/2 tlp Tex Mex kruiden (Pit & Pit)
- beetje zout en peper
- 2 el kokosolie (om in te bakken)
Voor de afwerking
- 1/2 tlp chilivlokken
- 1 avocado
- 4 el zure room
- 50 gram geraspte kaas (Parmezaan of emmentaler naar keuze)
Bereiding
Maak de tortilla's (dit kan je zelfs de dag voordien doen)
- Doe de eieren, eiwitten en kruiden in de blender en mix kort
- Voeg het kokosmeel en de psylliumvezel toe en mix goed doormekaar
- Verhit een eetlepel kokosolie in een pan en verdeel er de helft van het beslag in
- Zet het deksel op de pan en laat +/- 2 à 3 minuten bakken tot je het hoort 'knetteren' in de pan en het deeg bol komt te staan
- Haal het deksel van de pan, keer de tortilla om, zet het deksel terug op de pan en laat nog +/- 2 minuten bakken
- Haal uit de pan, leg op een bord en herhaal met de rest van het beslag (je maakt hier zo'n 2 grote tortilla's van)
Maak de gehaktmix
- Pel en snijd de ui in kleine stukjes
- Was de paprika, aubergine en courgette
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in kleine stukjes
- Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes
- Snijd de chilipepertjes in ministukjes
- Plet de knoflook en hak hem fijn
- Verhit de vetstof in een grote pan en voeg er de groenten aan toe
- Laat even bakken tot ze glazig worden
- Voeg het vlees, de kruiden, tabasco en harissapasta toe en meng goed door
- Laat een paar minuten bakken, maar zorg ervoor dat het vlees nog niet uitgebakken is
De schotel samenstellen
- Doe de gehaktmix in een ovenschotel (als er nog heel veel vocht op staat, schep het gehakt dan met een spaan uit de pan en voeg slechts een deel van het vrijgekomen vocht toe - het moet geen soepje worden)
- Snijd de tortilla's in reepjes en meng onder het gehakt
- Strooi er de chilivlokken en de geraspte kaas over
- Schuif in de oven en laat +/- 15 minuten bakken
- Zet na 15 minuten de ovengrill aan en laat de kaas een paar minuten gratineren
Afwerken en opdienen
- Haal de schotel uit de oven
- Snijd de avocado in twee, verwijder de pit en de schil en snijd in langse schijven
- Verdeel de avocado over de schotel en lepel er in toefjes de zure tussenEet smakelijk!