Vergeet die gesuikerde, commerciële marsepein die je overal in de winkel koopt.
Deze zachte en overheerlijke Keto Marsepein variaties met chocolade coating, chocolade decoratie of cacaopoeder laagje zijn een heerlijke traktatie bij de koffie of thee.
Niet alleen een streling voor de tong, maar ook voor het oog.
Dit is een basisreceptje dat vroeger gewoon op de zak stond van Sukrin Melis en waarmee je eindeloos kan variëren.
Op de nieuwe verpakking staat het niet meer op, maar ik had het receptje wel bewaard, dus deel ik het graag.
Je kan ook hun marsepein in rol zo kopen, maar daar zitten dan wel isomaltooligosacchariden en oligofructose aan toegevoegd. Alhoewel deze worden geklasseerd onder de ‘vezels’, is dit niet helemaal correct. Dit zou willen zeggen dat iemand met diabetes bij het eten van producten waarin dit verwerkt zit, geen insuline zou nodig hebben. Echter zijn theorie en realiteit niet altijd hetzelfde.
De manier waarop deze ‘vezels’ verkregen worden, leidt ertoe dat ze in het lichaam worden afgebroken tot traag opneembare suikers, wat dus wel degelijk een invloed kan hebben. (hierover volgt nog een uitgebreid artikel)
Maak je marsepein dus gewoon zelf! Het is bovendien ook superleuk om met de kids te doen.
Je kan er balletjes van maken, maar evengoed figuurtjes en met een beetje fantasie, maak je er een waar kunstwerkje van.
Maak er muisjes van en gebruik de chocolade ganache voor de oogjes. Maak er roze varkentjes van door aan het deeg een beetje gedroogd bessenpoeder toe te voegen.
Zeker proberen!
Dit recept is goed voor ongeveer 34 kleine balletjes, maar ik maakte er 8 grote en 18 kleintjes van.
Was in een creatieve bui en had gewoon zin in marsepein en chocolade, dus waarom dan niet allebei 😉


Keto Marsepein variaties
materiaal
- keukenrobot
Ingrediënten
Voor de marsepein zelf
- 90 gram amandelmeel (extra fijn) (Sukrin )
- 60 gram erythritol in poedervorm (Sukrin Melis/Steviala Frost)
- 2 eiwitten
- 1/2 tlp amandelextract
Voor de chocoladepoeder coating
- 1 el puur cacaopoeder
- 1 tlp erythritol in poedervorm (Sukrin Melis/Steviala Frost)
Voor de chocolade versiering en/of chocolade coating
- 60 gram pure chocolade (Torras Stevia of naar keuze (zo puur mogelijk))
- 1 tlp kokosolie (of roomboter)
Bereiding
Maak de marsepein
- Meng amandelmeel, zoetstof en eiwitten in de keukenrobot tot een deegbal.
- Voeg amandelextract toe en mix nog even door.
- Rol in folie en leg een 10 tal minuutjes in de koelkast
Voor de chocolade ganache
- Smelt de chocolade met een theelepel kokosolie of roomboter au bain marie
Voor de cacaocoating
- Meng de pure cacao met de zoetstof en strooi op een bord
Voor de afwerking
- Haal de marsepein uit de koelkast en rol er kleine en grote balletjes van
- Een deel haal je door het cacaopoeder, een ander deel door de gesmolten chocolade en een derde deel besprenkel je met de rest van de ganache.