Keto Macadamia Pecan & Cacao Boter Fatbar

Keto macadamia chia cacao boter fatbomb
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Een heerlijke crunchy Keto reep of fatbar met macadamia noten, pecannoten, chiazaad, rauwe cacaoboter en vanille.

Koolhydraatarm en suikervrij genieten van deze lekkere traktaties zonder je zorgen te moeten maken over ingrediënten die je Keto dieet zouden kunnen saboteren.

Met dit recept maak je 10 grote Keto Proteïne fatbars of 20 kleinere fatbombs.

Doordat ze gemaakt zijn met macadamia noten en pecannoten, zijn ze lager in koolhydraten.

De meeste repen die je in de winkel of online kan kopen zijn op basis van cashewnoten. Hetgeen eigenlijk geen noten zijn, maar een peulvrucht en ze zijn daarenboven ook heel hoog in koolhydraten.

De repen zijn bovendien no-bake, dus je hebt geen oven nodig. Alleen een vorm om het beslag in te doen en een beetje geduld tot zijn ze zijn opgesteven. ( een nachtje in de koelkast of een uurtje in de vriezer)

Als je een metalen of glazen vorm gebruikt, bekleed die dan met bakpapier. Zo kan je ze makkelijk uit de vorm halen.

Of gebruik een siliconen vorm die je kan plooien, waardoor je ze ook makkelijk kan losmaken.

Keto macadamia cacaoboter fatbar

Verdeel in repen en wikkel in vetvrij papier of bakpapier. Zo kan je ze ook makkelijk meenemen voor onderweg of op je werk.

Keto macadamia chia cacao boter fatbomb

Je kan ze ook makkelijk voor een langere tijd bewaren in een luchtdichte doos in de koelkast.

Enjoy!




Keto Macadamia Pecan & Cacao Boter fatbar

Print recept Pin recept
Dessert, fatbomb, traktaties
porties 10 repen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram macadamianoten
  • 50 gram pecannoten
  • 15 gram kokosolie
  • 100 gram cacao boter
  • 20 gram chiazaad
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 50 gram proteïne poeder (whey of egg white (vanille of unflavored))
  • 2 eetlepels collageen poeder of gelatine poeder (of extra proteïne poeder of weglaten)
  • 2 eetlepels Sukrin Melis
  • 10 druppels Sweet Leaf Vanille cream (of 1 extra eetlepel Sukrin Melis)
  • 1/2 tlp vanille extract
  • 1 vanille stokje (of 1/2 tlp vanillepoeder)

Bereiding

  • Smelt de cacaoboter au bain marie
  • Los er de zoetstof in op en voeg het vanille extract en gelatine (als je die gebruikt) toe
    Indien je collageen gebruikt ipv gelatine poeder voeg je dit bij de droge ingrediënten
  • Mix de macadamia noten met de kokosolie in de keukenrobot tot je bijna een notenboter krijgt (een paar minuten)
  • Voeg pencans, zonnebloempitten, chiazaad en het eiwitpoeder toe en mix (zorg dat er nog stukjes pecannoten zichtbaar zijn)
  • Snijd het vanille stokje in de lengte door en schraap de vanille bij het mengels
  • Giet vervolgens de gesmolten cacaoboter bij het notenmengsel en mix goed
  • Bekleed een vorm met bakpapier of gebruik een silicone bakvorm en giet er het mengsel in
  • De laag moet een goede cm dikte hebben
  • Laat een nachtje opstijven in de koelkast of indien je niet kan wachten, een uurtje in de diepvries
  • Verdeel in 10 repen of 20 vetbommetjes
    Bewaar in vetvrij papier in de koelkast

Notities

Dit recept is goed voor 10 repen van +/- 45 à 50 gram afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt.
Of maak er 20 vetbommetjes van.
voedingswaarde: (kan variëren naargelang de ingrediënten die je gebruikt)
1 grote reep : 325 kcal, 5g totale KH, 3 g vezels, 7,7g eiwit en 32g vet
1 vetbom : 162 kcal, 2,5g totale KH, 1,5 g vezels, 3,7 eiwit en 16g vet
Nutrition Facts
Keto Macadamia Pecan & Cacao Boter fatbar
Amount Per Serving (1 reep)
Calories 325 Calories from Fat 288
% Daily Value*
Fat 32g49%
Saturated Fat 9.86g62%
Trans Fat 0.01g
Polyunsaturated Fat 0.71g
Monounsaturated Fat 3.55g
Cholesterol 0.01mg0%
Sodium 5.12mg0%
Potassium 115.14mg3%
Carbohydrates 5g2%
Fiber 3g13%
Sugar 1.17g1%
Protein 7.7g15%
Vitamin C 0.24mg0%
Calcium 34.68mg3%
Iron 1.12mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Laat een bericht achter

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top